Anglia este o țară a tradiției. Este o țară pe care mulți oameni doresc să o exploreze cu siturile sale istorice, hanurile și satele. Și oamenii ei sunt la fel de diversi ca țara însăși. Anglia este o țară plină de minuni, de la coastă până la țară. Este greu să știi unde să mergi mai întâi când ești în Anglia sau pe ce să te concentrezi! Dealurile, istoria, regalitatea. Familia regala. Cultura. Viața de oraș sau viața la țară. Există atât de multe de văzut și de făcut în Anglia, încât nu veți rămâne niciodată fără lucruri de făcut aici. Anglia ar putea fi doar destinația perfectă pentru orice călător care dorește să aibă un moment de neuitat!
Ce vă puteți aștepta de la o călătorie în Anglia? Anglia găzduiește Regina, Beatles și unele mâncăruri grozave. De asemenea, are o istorie și o cultură bogate care datează de mii de ani. Puteți începe să explorați această țară unică gustând mâncarea și vinul, întâlnindu-i cu oamenii, vizitând reperele sale și făcând o excursie la țară.
Anglia este cea mai mare dintre cele trei națiuni care alcătuiesc Marea Britanie. Celelalte două sunt Scoția și Țara Galilor. Anglia este delimitată de Scoția la nord și de Țara Galilor la vest cu Marea Irlandei la est, cu o mică fâșie de coastă engleză pe coasta sa de sud, vizavi de coasta de nord a Franței, în Normandia. Anglia este o țară care face parte din Regatul Unit și a fost legată de Țara Galilor de când a devenit el însuși un regat în 1066. Include peste 100 de insule mici și celelalte trei țări din Irlanda, Scoția și Irlanda de Nord. Anglia reprezintă, de asemenea, aproximativ optzeci și cinci la sută din insula care conține aceste patru țări. De asemenea, are peste 200 de teritorii și dependențe de peste mări. Anglia este o țară cu multe atracții naturale și istorice, care o fac o destinație turistică excelentă. Când vă planificați călătoria în Anglia, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. Țara este alcătuită din patru regiuni distincte: Londra și sud-est; sud-vestul; Midlands; și nordul Angliei. Regiunea Midlands merită o atenție specială, deoarece are trei situri ale Patrimoniului Mondial în interiorul granițelor sale: Stonehenge, Băile Romane și Stratford-upon-Avon.
Regatul Unit este o țară cu atât de multe de oferit când vine vorba de turism. Există multe locuri pe care le puteți vizita atunci când vă aflați în țară. Cel mai bun lucru pe care ar trebui să-l faci atunci când te afli în Anglia este să explorezi peisajul rural. Există multe peisaje frumoase și sate minunate în țară care vă vor respira. Anglia este o țară care are o bogată istorie istorică și găzduiește multe destinații turistice. Acest articol va discuta unele dintre destinațiile de top din Anglia și ceea ce le face atât de speciale. Citește mai departe.
Londra este unul dintre cele mai populare și faimoase orașe din lume. Are o istorie bogată, bucătărie și o cultură vibrantă, care atrage milioane de turiști în fiecare an. Manchester este situat la nord-vest de Londra și a fost locul de naștere al multor oameni celebri precum George Orwell, Michael Jackson, David Beckham etc. A fost, de asemenea, unul dintre acele locuri în care au fost construite fabrici de bumbac în Anglia secolului al XVIII-lea. Birmingham este al doilea oraș cu cea mai mare populație din Anglia după Londra, este, de asemenea, al doilea oraș ca mărime din Anglia după regiunea locală. Birmingham este unul dintre cele mai importante orașe din Marea Britanie din afara Londrei, cu un PIB în valoare de 72 miliarde EUR în 2016
Această secțiune este despre lucruri pe care le puteți face în Anglia. Nu este vorba doar despre Londra, ci despre întreaga Anglie. Dacă ați crezut că asta este tot ce există în Anglia, gândiți-vă din nou! Top 10 atracții din Anglia: Stonehenge, Catedrala Canterbury, Palatul Buckingham, Turnul Londrei - The Shard - Kew Gardens, Galeria Națională, Tate Britain, Westminster Abbey. The London Eye: Acesta este unul dintre cele mai iconice repere din Anglia și este situat pe malul sudic al râului Tamisa. De aici puteți obține o vedere înaltă a Londrei și este, de asemenea, o atracție excelentă pentru turiști. Citește mai departe.
Dacă se întâmplă să vizitați Anglia, trebuie să vizitați câteva locuri:
Londra este capitala Angliei și a Regatului Unit. Londra este un oraș plin de viață, cu o gamă variată de oameni, culturi și arhitectură. Este, de asemenea, una dintre destinațiile de top din Europa, cu numeroase atracții atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Londra are o gamă largă de muzee, galerii, parcuri și repere care oferă vizitatorilor posibilitatea de a explora toate aspectele acestui centru cultural. Citește mai departe.
Există o mulțime de lucruri de făcut în Londra în toate bugetele și intervalele de timp. Vizitatorii se pot bucura de toate, de la producții de teatru cu sprâncene înalte până la tarabe ciudate de pe piață, care vând totul, de la săpunuri făcute manual până la discuri de vinil second-hand. Orașul este, de asemenea, înconjurat de peisaje pitoresti, unde vă puteți relaxa la una dintre numeroasele pub-uri din țară sau puteți încerca mâna la unele sporturi tradiționale englezești, cum ar fi cricketul sau canotajul pe unul dintre
Londra este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și are o gamă largă de hoteluri pentru a se potrivi nevoilor și bugetelor diferite. De la hoteluri de lux cu piscine pe acoperiș și restaurante cu stele Michelin la hoteluri la preț redus pentru cei cu buget redus, Londra are ceva pentru toată lumea. Scena hotelieră a Londrei este dominată de lanțuri internaționale precum Hilton, Radisson Blu Edwardian, Holiday Inn Express London-Bayswater, Travelodge London Westminster. Dar există, de asemenea, numeroase hoteluri tip boutique, operate independent, care oferă o experiență mai exclusivă.
Anglia este o țară din Regatul Unit și găzduiește unele dintre cele mai frumoase și istorice locuri din toată Europa. Turismul englez este o industrie în plină expansiune, cu puncte fierbinți precum Oxford și Manchester, care oferă vizitatorilor multe de văzut și de făcut. Strategia pentru turism din Marea Britanie stabilește o serie de provocări care trebuie abordate pentru a asigura succesul viitor al industriei, cum ar fi investițiile în infrastructură, asigurarea actualizării legăturilor de transport public, furnizarea de servicii pentru clienți de nivel mondial și dezvoltarea turismului durabil. Citește mai departe.
Există o mulțime de oportunități pentru oamenii care lucrează în turism în toată Anglia. Ați putea lucra ca ghid turistic englez sau vă puteți oferi serviciile ca șofer pentru închiriere. Aceste locuri de muncă pot fi adesea combinate cu alte seturi de competențe, cum ar fi ospitalitatea sau serviciile alimentare, pentru a vă crea un loc de muncă perfect pentru vacanță!
Industria turismului din Anglia a cunoscut o creștere constantă în ultimii ani. La epicentrul renașterii economice a Angliei se află Londra, care a cunoscut o creștere exponențială în toate domeniile turismului. Turismul este una dintre cele mai importante industrii din economia Angliei. Creșterea acestei industrii poate fi atribuită multor factori, dar aceasta provine în primul rând dintr-o creștere a vizitatorilor internaționali care vin să experimenteze tot ceea ce Anglia are de oferit.
Marea Britanie are patru anotimpuri diferite într-un an, lunile de iarnă fiind cele mai reci. Aceasta înseamnă că cel mai bun moment pentru a vizita Anglia va depinde de ceea ce căutați în ceea ce privește vremea și peisajul. Cel mai bun moment pentru a vizita Anglia este vara, când este cald și soare. Temperatura poate ajunge la 20 de grade Celsius sau mai mult în iulie și august. Citește mai departe.
Precipitațiile medii din Anglia sunt de aproximativ 12,4 inci, ceea ce îl face o regiune foarte ploioasă. Temperatura medie este de aproximativ 58 de grade Fahrenheit, ceea ce înseamnă că clima este relativ rece și ploioasă în cea mai mare parte a anului. Clima Angliei este caracterizată de patru sezoane cu ierni mai blânde și veri mai calde în comparație cu alte regiuni din țară.
Clima este temperată (clasificare Köppen), cu veri calde și ierni relativ blânde. Pe baza clasificării Köppen, clima din Anglia ar fi clasificată ca fiind Temperată. Aceasta înseamnă că temperaturile medii sunt de obicei peste -3 grade Celsius în cele mai reci luni ale anului și că precipitațiile nu sunt prea extreme pe tot parcursul anului.
Una dintre cele mai importante tradiții din Anglia este ora ceaiului. Ceaiul este o băutură socială și, în multe cazuri, este folosit și ca masă. Tradiția își are rădăcinile în China și a fost introdusă în Anglia de către Compania Britanică a Indiilor de Est în secolul al XVIII-lea. Ceaiul a fost inițial consumat în scopuri medicinale, dar în curând a devenit o băutură de bază în țară. Imperiul Britanic a crescut cererea de ceai și a devenit popular nu doar în Anglia, ci și în toată Europa. Citește mai departe.
Anglia nu este renumită doar pentru aristocrația, monarhia și castelele sale. De asemenea, are o lungă tradiție culinară. Unul dintre cele mai faimoase feluri de mâncare din Anglia este pește și chipsuri. Chipsurile de pește n sunt, de obicei, alcătuite din bucăți de pește bătute, înmuiate în sos de cartofi prăjiți, servite cu chipsuri reci sau cu pene de cartofi.
Un alt fel de mâncare originar din Anglia este bangerul. Un banger, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de cârnați britanici sau slănină britanică, este un tip de cârnați fabricat în mod tradițional din carne de porc originar din Anglia și vine în diferite forme și dimensiuni. Cuvântul „banger” derivă din cuvântul englez vechi „bangu”, care înseamnă a bate sau a bate ceva, așa că va găti mai repede, care a fost folosit pentru a descrie modul în care acest tip de cârnați a fost pregătit inițial prin a fi jupuit.
Vizitarea Angliei este o perspectivă interesantă, dar este important să cunoașteți regulile și reglementările pentru a vă planifica călătoria. Următoarele secțiuni vor prezenta ceea ce trebuie să știți despre vize și pașapoarte. Pentru a vizita Anglia, veți avea nevoie de viză dacă nu sunteți cetățean al UE sau al SEE. Vizele sunt eliberate de ambasada sau consulatul britanic în țara dvs. de reședință și, de obicei, durează până la două săptămâni pentru procesare. Vizele pot fi solicitate înainte de a pleca de acasă, dar asigurați-vă că acordați suficient timp!
Industria auto din Anglia este un angajator semnificativ, un client major pentru celelalte industrii din zonă și o sursă cheie de cerere pentru furnizorii locali. Industria auto este cel mai mare sector de producție din Marea Britanie și al doilea cel mai mare exportator. În plus, a fost un motor important de creștere pentru economia mai largă din 2000. Citește mai departe.
Industria auto este o parte imensă a economiei Angliei și a fost de la începutul anilor 1900. La sfârșitul secolului al XX-lea, cele mai de succes modele au fost construite în această regiune - de la Austin Motor Company la Volvo. În cel mai recent raport al său, Deloitte a afirmat că piața europeană a mașinilor a crescut cu 0,4% în 2018. Acesta este un număr mic, dar semnalează o tendință pozitivă pentru companiile auto din Anglia - și se așteaptă ca această creștere să continue și anul viitor, bine.
Industria auto din Anglia se descurcă bine în ultimii ani. Acest lucru se datorează faptului că companiile producătoare de automobile situate în această regiune au creat noi modele, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil decât automobilele lor anterioare. Afluxul acestor noi modele a dus, de asemenea, la creșterea cererii de piese auto, de care au beneficiat multe familii și persoane care lucrează în industria auto.
„Limesul Roman” reprezintă linia de graniță a Imperiului Roman la cea mai mare întindere în secolul al II-lea d.Hr. Se întindea pe peste 5.000 km de la coasta atlantică a nordului Marii Britanii, prin Europa până la Marea Neagră și de acolo până la Marea Roșie și de-a lungul Africii de Nord până la coasta Atlanticului. Rămășițele din Limes de astăzi constau din vestigii ale zidurilor construite, șanțuri, fortărețe, fortărețe, turnuri de veghe și așezări civile. Anumite elemente ale liniei au fost excavate, unele reconstruite și câteva distruse. Cele două tronsoane ale Limesului din Germania acoperă o lungime de 550 km de la nord-vestul țării până la Dunăre în sud-est. Zidul lui Hadrian (Marea Britanie) lung de 118 km a fost construit la ordinul împăratului Hadrian c. 122 d.Hr. la limitele cele mai nordice ale provinciei romane Britannia. Este un exemplu izbitor de organizare a unei zone militare și ilustrează tehnicile defensive și strategiile geopolitice ale Romei antice. Zidul Antonin, o fortificație lungă de 60 km în Scoția, a fost începută de împăratul Antonius Pius în 142 d.Hr. ca o apărare împotriva „barbarilor” din nord. Constituie partea de nord-vest a Limesului roman.
Această proprietate transnațională cuprinde 11 orașe, situate în șapte țări europene: Baden bei Wien (Austria); Spa (Belgia); Františkovy Lázně (Cehia); Karlovy Vary (Cehia); Mariánské Lázně (Cehia); Vichy (Franța); Bad Ems (Germania); Baden-Baden (Germania); Bad Kissingen (Germania); Montecatini Terme (Italia); și City of Bath (Regatul Unit). Toate aceste orașe s-au dezvoltat în jurul izvoarelor naturale de apă minerală. Ele sunt mărturie despre cultura balneară europeană internațională care s-a dezvoltat de la începutul secolului al XVIII-lea până în anii 1930, ducând la apariția unor mari stațiuni internaționale care au avut impact asupra tipologiei urbane în jurul ansamblurilor de clădiri balneare precum kurhaus și kursaal (clădiri și camere dedicate terapiei). ), săli de pompare, săli de băut, colonade și galerii destinate valorificării resurselor naturale de apă minerală și să permită utilizarea lor practică pentru scăldat și băut. Facilitățile asociate includ grădini, săli de adunări, cazinouri, teatre, hoteluri și vile, precum și infrastructura de asistență specifică spa-ului. Aceste ansambluri sunt toate integrate într-un context urban general care include un mediu recreațional și terapeutic gestionat cu atenție într-un peisaj pitoresc. Împreună, aceste situri întruchipează schimbul semnificativ de valori umane și evoluții în medicină, știință și balneologie.
Castelele Beaumaris și Harlech (în mare parte opera celui mai mare inginer militar al vremii, James of St George) și complexele fortificate Caernarfon și Conwy sunt situate în fostul principat Gwynedd, în nordul Țării Galilor. Aceste monumente extrem de bine conservate sunt exemple ale lucrărilor de colonizare și apărare efectuate de-a lungul domniei lui Edward I (1272–1307) și ale arhitecturii militare a vremii.
Canterbury, în Kent, a fost sediul șefului spiritual al Bisericii Angliei de aproape cinci secole. Celelalte monumente importante din Canterbury sunt modesta biserică St Martin, cea mai veche biserică din Anglia; ruinele Abației Sf. Augustin, o amintire a rolului evanghelizator al sfântului în Heptarhie din 597; și Christ Church Cathedral, un amestec uluitor de romanic și gotic perpendicular, unde arhiepiscopul Thomas Becket a fost ucis în 1170.
Orașul St George, fondat în 1612, este un exemplu remarcabil al celei mai vechi așezări urbane englezești din Lumea Nouă. Fortificațiile asociate ilustrează grafic dezvoltarea ingineriei militare engleze din secolul al XVII-lea până în secolul al XX-lea, fiind adaptate pentru a ține cont de dezvoltarea artileriei în această perioadă.
Expunerea stâncilor de-a lungul coastei Dorset și Devon de Est oferă o secvență aproape continuă de formațiuni de roci care se întind în epoca mezozoică sau aproximativ 185 de milioane de ani din istoria pământului. Siturile fosile importante ale zonei și caracteristicile geomorfologice clasice de coastă au contribuit la studiul științelor pământului de peste 300 de ani.
Această grădină peisagistică istorică prezintă elemente care ilustrează perioade semnificative ale artei grădinilor din secolele al XVIII-lea până în secolele XX. Grădinile adăpostesc colecții botanice (plante conservate, plante vii și documente) care s-au îmbogățit considerabil de-a lungul secolelor. De la crearea lor în 1759, grădinile au adus o contribuție semnificativă și neîntreruptă la studiul diversității plantelor și a botanicii economice.
Stonehenge și Avebury, în Wiltshire, sunt printre cele mai faimoase grupuri de megaliți din lume. Cele două sanctuare constau din cercuri de menhiruri aranjate într-un model a cărui semnificație astronomică este încă în curs de explorare. Aceste locuri sfinte și siturile neolitice din apropiere sunt o mărturie incomparabilă a timpurilor preistorice.
Grupul de monumente neolitice de pe Orkney este alcătuit dintr-un mormânt mare cu camere (Maes Howe), două cercuri ceremoniale de piatră (Piatrele Stenness și Inelul lui Brodgar) și o așezare (Skara Brae), împreună cu o serie de înmormântare, ceremonial neexcavat. şi locurile de aşezare. Grupul constituie un peisaj cultural preistoric major, care oferă o reprezentare grafică a vieții din acest arhipelag îndepărtat din nordul îndepărtat al Scoției, acum aproximativ 5.000 de ani.
Situat în nord-vestul Angliei, English Lake District este o zonă muntoasă, ale cărei văi au fost modelate de ghețari în epoca glaciară și ulterior modelate printr-un sistem agro-pastoral de utilizare a terenurilor caracterizat de câmpuri închise de ziduri. Munca combinată a naturii și a activității umane a produs un peisaj armonios în care munții se oglindesc în lacuri. Case mărețe, grădini și parcuri au fost create în mod intenționat pentru a spori frumusețea peisajului. Acest peisaj a fost foarte apreciat din secolul al XVIII-lea încoace de mișcările pitorești și de mai târziu romantice, care l-au celebrat în picturi, desene și cuvinte. De asemenea, a inspirat conștientizarea importanței peisajelor frumoase și a declanșat eforturi timpurii pentru a le conserva.
Situată într-o zonă rurală din nord-vestul Angliei, fără interferențe radio, Jodrell Bank este unul dintre cele mai importante observatoare de radioastronomie din lume. La începutul utilizării sale, în 1945, proprietatea a găzduit cercetări privind razele cosmice detectate de ecourile radar. Acest observator, care este încă în funcțiune, include mai multe radiotelescoape și clădiri de lucru, inclusiv magazii de inginerie și clădirea de control. Jodrell Bank a avut un impact științific substanțial în domenii precum studiul meteorilor și al lunii, descoperirea quasarurilor, optică cuantică și urmărirea navelor spațiale. Acest ansamblu tehnologic excepțional ilustrează trecerea de la astronomia optică tradițională la radioastronomia (anii 1940-1960), care a dus la schimbări radicale în înțelegerea universului.
Fondată de romani ca un spa termal, Bath a devenit un centru important al industriei lânii în Evul Mediu. În secolul al XVIII-lea, sub George al III-lea, s-a dezvoltat într-un oraș elegant cu clădiri palladiene neoclasice, care se îmbină armonios cu băile romane.
New Lanark este un mic sat din secolul al XVIII-lea, situat într-un peisaj sublim scoțian, unde filantropul și idealistul utopic Robert Owen a modelat o comunitate industrială model la începutul secolului al XIX-lea. Clădirile impunătoare ale fabricii de bumbac, locuințele spațioase și bine proiectate ale muncitorilor, precum și institutul de învățământ și școala demne mărturisesc încă despre umanismul lui Owen.
Ansamblul de clădiri de la Greenwich, un cartier periferic al Londrei, și parcul în care sunt amplasate, simbolizează efortul artistic și științific englez din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Casa Reginei (de Inigo Jones) a fost prima clădire palladiană din Anglia, în timp ce complexul care a fost până de curând Colegiul Naval Regal a fost proiectat de Christopher Wren. Parcul, amenajat pe baza unui design original al lui André Le Nôtre, conține Vechiul Observator Regal, opera lui Wren și a savantului Robert Hooke.
Acest pod feroviar, care traversează estuarul Forth din Scoția, a avut cele mai lungi deschideri din lume (541 m) atunci când a fost deschis în 1890. Rămâne unul dintre cele mai mari poduri în consolă și continuă să transporte pasageri și marfă. Estetica sa industrială distinctivă este rezultatul unei expuneri directe și neîmpodobite a componentelor sale structurale. Inovator ca stil, materiale și scară, Podul Forth marchează o piatră de hotar importantă în proiectarea și construcția podurilor în perioada în care căile ferate au ajuns să domine călătoriile pe uscat pe distanțe lungi.
Insula Henderson, care se află în estul Pacificului de Sud, este unul dintre puținii atoli din lume a căror ecologie a fost practic neatinsă de prezența umană. Locația sa izolată oferă contextul ideal pentru studierea dinamicii evoluției insulare și a selecției naturale. Este deosebit de remarcabil pentru cele 10 plante și patru păsări terestre care sunt endemice pe insulă.
Situl, situat în Atlanticul de Sud, este unul dintre cele mai puțin perturbate ecosisteme insulare și marine din zona temperată rece. Stâncile spectaculoase din Gough și Insulele Inaccesibile, care se ridică deasupra oceanului, sunt lipsite de mamifere introduse și găzduiesc una dintre cele mai mari colonii de păsări marine din lume. Insula Gough găzduiește două specii endemice de păsări terestre, gallinule și Gough rowettie, precum și 12 specii endemice de plante, în timp ce Inaccessible Island se mândrește cu două păsări, opt plante și cel puțin 10 nevertebrate endemice pe insulă.
Zona din jurul Blaenavon este o dovadă a preeminenței Țării Galilor de Sud ca principal producător mondial de fier și cărbune în secolul al XIX-lea. Toate elementele necesare pot fi încă văzute - minele de cărbune și minereu, cariere, un sistem feroviar primitiv, cuptoare, case de muncitori și infrastructura socială a comunității lor.
Saltaire, West Yorkshire, este un sat industrial complet și bine conservat din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Fabricile sale textile, clădirile publice și locuințele muncitorilor sunt construite într-un stil armonios de standarde arhitecturale înalte, iar planul urban supraviețuiește intact, dând o impresie vie a paternalismului filantropic victorian.
Catedrala Durham a fost construită la sfârșitul secolului al XI-lea și începutul secolului al XII-lea pentru a găzdui relicvele Sfântului Cuthbert (evanghelizatorul Northumbriei) și a Venerabilului Beda. Ea atestă importanța comunității monahale benedictine timpurii și este cel mai mare și mai bun exemplu de arhitectură normandă din Anglia. Îndrăzneala inovatoare a boltirii sale a prefigurat arhitectura gotică. În spatele catedralei se află castelul, o veche fortăreață normandă care a fost reședința prinților-episcopi din Durham.
Palatul Westminster, reconstruit din anul 1840 pe locul importantelor vestigii medievale, este un bun exemplu de arhitectură neogotică. Situl – care cuprinde și mica biserică medievală Sfânta Margareta, construită în stil gotic perpendicular, și Westminster Abbey, unde au fost încoronați toți suveranii din secolul al XI-lea – are o mare importanță istorică și simbolică.
Peisajul de ardezie din nord-vestul Țării Galilor ilustrează transformarea pe care exploatarea și exploatarea industrială a ardeziei au adus-o în mediul rural tradițional al munților și văilor din masivul Snowdon. Teritoriul, extinzându-se de la vârful muntelui până la coasta mării, a prezentat oportunități și constrângeri care au fost folosite și contestate de procesele industriale la scară largă întreprinse de proprietarii de terenuri și investitorii de capital, care au remodelat peisajul agricol într-un centru industrial pentru producția de ardezie în perioada Revoluția industrială (1780-1914). Proprietatea în serie cuprinde șase componente, fiecare cuprinzând cariere și mine relicte, situri arheologice legate de prelucrarea industrială a ardeziei, așezări istorice, atât vii, cât și relicte, grădini istorice și case de țară mărețe, porturi, porturi și chei, precum și sisteme feroviare și rutiere care ilustrează funcționalitatea. și legăturile sociale ale peisajului industrial relict de ardezie. Proprietatea a fost semnificativă la nivel internațional nu numai pentru exportul de ardezie, ci și pentru exportul de tehnologie și muncitori calificați din anii 1780 până la începutul secolului al XX-lea. A jucat un rol de lider în domeniu și a constituit un model pentru alte cariere de ardezie din diferite părți ale lumii. Oferă un exemplu important și remarcabil de schimb de materiale, tehnologie și valori umane.
Ironbridge este cunoscut în întreaga lume drept simbolul revoluției industriale. Conține toate elementele de progres care au contribuit la dezvoltarea rapidă a acestei regiuni industriale în secolul al XVIII-lea, de la minele în sine până la liniile de cale ferată. În apropiere, furnalul din Coalbrookdale, construit în 1708, amintește de descoperirea cocsului. Podul de la Ironbridge, primul pod din lume construit din fier, a avut o influență considerabilă asupra evoluțiilor din domeniile tehnologiei și arhitecturii.
Palatul Blenheim, lângă Oxford, se află într-un parc romantic creat de celebrul grădinar peisagist „Capability” Brown. A fost prezentat de națiunea engleză lui John Churchill, primul duce de Marlborough, în semn de recunoaștere a victoriei sale din 1704 asupra trupelor franceze și bavareze. Construită între 1705 și 1722 și caracterizată printr-un stil eclectic și o întoarcere la rădăcinile naționale, este un exemplu perfect de locuință princiară din secolul al XVIII-lea.
Turnul Alb masiv este un exemplu tipic de arhitectură militară normandă, a cărui influență s-a simțit în întregul regat. A fost construit pe Tamisa de William Cuceritorul pentru a proteja Londra și a-și afirma puterea. Turnul Londrei – o fortăreață impunătoare cu multe straturi de istorie, care a devenit unul dintre simbolurile regalității – a fost construit în jurul Turnului Alb.
Edinburgh este capitala Scoției din secolul al XV-lea. Are două zone distincte: Orașul Vechi, dominat de o cetate medievală; și Orașul Nou neoclasic, a cărui dezvoltare începând cu secolul al XVIII-lea a avut o influență de mare anvergură asupra planificării urbane europene. Juxtapunerea armonioasă a acestor două zone istorice contrastante, fiecare cu multe clădiri importante, este ceea ce conferă orașului caracterul său unic.
Valea Derwent din centrul Angliei conține o serie de fabrici de bumbac din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea și un peisaj industrial de mare interes istoric și tehnologic. Fabrica modernă își datorează originile morilor de la Cromford, unde invențiile lui Richard Arkwright au fost introduse pentru prima dată în producție la scară industrială. Locuința muncitorilor asociată cu aceasta și celelalte mori rămâne intacte și ilustrează dezvoltarea socio-economică a zonei.
O mare parte din peisajul din Cornwall și West Devon a fost transformat în secolul al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, ca urmare a creșterii rapide a exploatării de pionierat a cuprului și staniului. Minele subterane adânci, casele de mașini, turnătoriile, orașele noi, micile exploatații, porturile și porturile și industriile lor auxiliare reflectă împreună o inovație prolifică care, la începutul secolului al XIX-lea, a permis regiunii să producă două treimi din oferta mondială de cupru. Rămășițele substanțiale sunt o mărturie a contribuției Cornwall și West Devon la revoluția industrială din restul Marii Britanii și a influenței fundamentale pe care zona a avut-o asupra lumii miniere în general. Tehnologia Cornish întruchipată în motoare, case de motoare și echipament minier a fost exportată în întreaga lume. Cornwall și West Devon au fost centrul din care tehnologia minieră s-a răspândit rapid.
Situat în nord-estul Țării Galilor, apeductul și canalul Pontcysyllte, lung de 18 kilometri, este o ispravă de inginerie civilă a Revoluției Industriale, finalizată în primii ani ai secolului al XIX-lea. Acoperind un cadru geografic dificil, construcția canalului a necesitat soluții de inginerie civilă substanțiale și îndrăznețe, mai ales că a fost construit fără a folosi ecluze. Apeductul este o capodopera de pionierat a ingineriei si arhitecturii metalice monumentale, conceputa de celebrul inginer civil Thomas Telford. Folosirea atât a fierului turnat, cât și a fierului forjat în apeduct a permis construcția de arcade ușoare și puternice, producând un efect de ansamblu care este atât monumental, cât și elegant. Proprietatea este înscrisă ca o capodoperă a geniului creativ și ca o sinteză remarcabilă a expertizei deja dobândite în Europa. De asemenea, este recunoscut ca un ansamblu inovator care a inspirat multe proiecte în întreaga lume.
În secolul al XVIII-lea a fost creat un peisaj proiectat de o frumusețe excepțională în jurul ruinelor Abației Cistercian Fountains, din Yorkshire. Ruinele spectaculoase ale mănăstirii din secolul al XII-lea și ale morii de apă, conacul iacobian din Fountains Hall, capodopera victoriană Biserica Sf. Maria și una dintre cele mai magnifice grădini de apă georgiane create vreodată, fac din acesta un peisaj de merit remarcabil.
Stâncile abrupte de calcar de pe partea de est a Stâncii Gibraltar conțin patru peșteri cu depozite arheologice și paleontologice care oferă dovezi ale ocupației Neanderthalienilor pe o perioadă de peste 100.000 de ani. Această mărturie excepțională a tradițiilor culturale ale neandertalienilor este văzută în special în dovezile vânătorii de păsări și animale marine pentru hrană, utilizarea penelor pentru ornamente și prezența gravurilor abstracte pe rocă. Cercetarea științifică a acestor situri a contribuit deja în mod substanțial la dezbaterile despre Neanderthal și evoluția umană.
Giant's Causeway se află la poalele stâncilor de bazalt de-a lungul coastei mării, la marginea platoului Antrim din Irlanda de Nord. Este alcătuită din aproximativ 40.000 de coloane masive de bazalt negru care ies din mare. Priveliștea dramatică a inspirat legende despre uriași care pășesc peste mare până în Scoția. Studiile geologice ale acestor formațiuni din ultimii 300 de ani au contribuit în mare măsură la dezvoltarea științelor pământului și arată că acest peisaj uimitor a fost cauzat de activitatea vulcanică din timpul Terțiar, cu aproximativ 50-60 de milioane de ani în urmă.
Acest arhipelag vulcanic, cu peisajele sale spectaculoase, este situat în largul coastei Hebridelor și cuprinde insulele Hirta, Dun, Soay și Boreray. Are unele dintre cele mai înalte stânci din Europa, care au colonii mari de specii rare și pe cale de dispariție de păsări, în special puffini și sulaci. Arhipelagul, nelocuit din 1930, poartă dovezile a peste 2.000 de ani de ocupație umană în condițiile extreme predominante în Hebride. Vestigiile umane includ structuri construite și sisteme de câmp, cleits și case tradiționale din piatră din Highland. Acestea prezintă rămășițele vulnerabile ale unei economii de subzistență bazate pe produse de păsări, agricultură și creșterea oilor.