Grecia este o țară mediteraneană, cu o coastă lungă și mii de insule. Trebuie să vă faceți timp pentru a explora frumusețea din această țară. Grecia este una dintre cele mai importante destinații de călătorie din câteva motive. În primul rând, are multe de oferit în ceea ce privește mâncarea și băuturile. Are mâncăruri delicioase, pe care nu le puteți rata. În al doilea rând, are un peisaj foarte frumos, care poate fi văzut pe tot parcursul anului și nu doar în timpul verii.
Grecia este una dintre cele mai vizitate țări pentru călători. Țara are multe de oferit, de la site-uri antice la plaje frumoase și mâncare delicioasă. Deoarece este una dintre cele mai vizitate țări din Europa, Grecia are câteva destinații populare care merită vizitate. Aceasta include Atena, Santorini și Mykonos. Grecia este o destinație populară pentru călătorii din întreaga lume. Au multe locuri de vizitat și activități de încercat. Citește mai departe.
Grecia este o țară din sud-estul Europei. Este patria Greciei antice, a civilizației minoice și a Jocurilor Olimpice. Țara este situată la vârful sudic al Peninsulei Balcanice, la nordul Mării Mediterane. Ithaca este una dintre cele mai populare destinații din Grecia, cu peisaje frumoase, istorie bogată și vederi uluitoare. Orașul a fost întotdeauna considerat una dintre cele mai importante destinații turistice din Europa datorită frumuseții sale naturale.
Grecia este o țară din partea de sud-est a Europei. Este înconjurat de Marea Mediterană, inclusiv de insulele sale. Grecia este o țară mediteraneană, cu o coastă lungă și mii de insule. Este o destinație cu o bogăție de istorie, cultură și frumusețe naturală. Grecia oferă o varietate de peisaje, de la munți înzăpeziți până la plaje măturoase. Este destinația perfectă pentru aventură, cultură și bucătărie în aer liber. Citește mai departe.
Grecia este cunoscută ca una dintre cele mai populare destinații de vară. Este cunoscut pentru frumoasele sale plaje, insule și măsline. Este foarte ușor să călătorești în Grecia continentală cu autobuzul sau trenul. Din Atena aveți acces excelent la atracțiile continentale Mulți oameni spun că este imposibil să explorezi Grecia într-o singură călătorie.
Grecia este o țară din sud-estul Europei. Este o destinație turistică foarte populară datorită poziției sale geografice, climatului și culturii sale. În ultimul deceniu, industria turismului de acolo a crescut semnificativ. Industria turismului din Grecia aduce anual aproximativ 14 miliarde de dolari. Grecia este o țară frumoasă care atrage milioane de turiști în fiecare an. Este un loc în care nu vei regreta niciodată să mergi. Citește mai departe.
Primul lucru pe care îl veți observa când veți vizita această țară este numărul uimitor de atracții și lucruri de făcut. Acropola, Partenonul, templul lui Zeus, Forumul Roman - toate vă așteaptă. Cu atât de multe opțiuni, poate fi dificil să alegi mai întâi ce să vezi. Dar nu-ți face griji - ți-am primit spatele!
Grecia: unde peștele și vinul au gustul finalului perfect pentru o zi perfectă. Imaginați-vă acest lucru ... Gândindu-vă la un castron de souvlaki după o zi intensă de istorie pe Acropole, pierzându-vă în Biserica Sf. Gheorghe Lycabettus într-o dimineață însorită de duminică sau urmărind apusul soarelui la taverna preferată de pe plajă.
Călătorii în Grecia își pot gusta cultura și istoria înfloritoare prin varietatea de activități disponibile. Destinații Grecia oferă călătorilor posibilitatea de a arunca o privire asupra bogatei culturi și istorii acestei regiuni. De la arhitectură până la sărituri insulare, vizitatorii vor putea experimenta o serie de tururi unice, obiective turistice și atracții în această țară. Poporul grec este cunoscut pentru ospitalitatea sa, care este încă pe scară largă în practică în țara lor. Există multe locuri ospitaliere în Grecia în care călătorii pot găsi hrană, adăpost sau chiar se pot face prieteni în timp ce explorează zona locală.
Numele insulei este Hydra. Este situat la sud de Atena, în largul coastei Greciei. Există multe atracții pe această insulă pe care le puteți vizita. Pentru a numi câteva, există Mănăstirea, plaja și portul principal. Mâncarea din Hydra este limitată, dar delicioasă. Favoritele locale sunt caracatiță la grătar, salată de calmar și ardei umpluți de anghinare.
Peninsula Pelion oferă vizitatorilor din Grecia ocazia de a explora natura și istoria. Citește mai departe.
Pelion este situat în partea de sud-vest a Greciei centrale, la granița cu regiunea Epirus din nord-vestul Greciei. Este la aproximativ 30 de kilometri distanță de Atena. Peninsula este numită după figura mitologică Pelias, care a fost ucis de fiul său vitreg Jason pe Muntele Pelion în timpul unei competiții de vânătoare.
Principalele atracții turistice includ:
Una dintre cele mai populare insule din Grecia, Mykonos are un farmec colorat cu plajele sale frumoase și peisajul romantic. De asemenea, găzduiește numeroase restaurante și baruri de clasă mondială, precum și o varietate de festivaluri pe tot parcursul anului.
Santorini se mândrește cu un cadru idilic, cu calderea sa uimitoare, precum și cu ruine istorice din cele mai vechi timpuri. Insula are o mulțime de frumusețe naturală pentru a vă ține ocupat zile întregi!
Salonic este un oraș plin de viață, care oferă multe lucruri de făcut - de la muzee și galerii,
Unul dintre cele mai populare lucruri din Grecia este cultura lor de mâncare și băutură. Există atât de multe opțiuni pentru a mânca și a bea, încât poate fi greu să nu te lași pe tot ce arată bine! Mâncarea greacă și cafeaua greacă sunt două lucruri delicioase pe care toată lumea ar trebui să le încerce măcar o dată. Multe dintre cele mai populare feluri de mâncare grecești fac parte din dieta mediteraneană, cunoscută pentru că este sănătoasă. Citește mai departe.
Mâncarea tradițională grecească este una dintre cele mai vechi bucătării din Europa. Această bucătărie este destul de similară cu cea mediteraneană, care se bazează pe gătitul cu ulei de măsline, ierburi, măsline și legume proaspete. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți despre mâncarea tradițională greacă este că este plin de aromă. Una dintre principalele obiecte de bază din această bucătărie sunt oțeturile de vin roșu, care sunt folosite pentru a pregăti marinate și sosuri pentru preparatele din carne. Următoarele sunt câteva feluri de mâncare populare din Grecia: Musaca, Kleftico, Souvlaki.
Mâncarea tradițională grecească este foarte diversă, cu multe feluri de mâncare care diferă de la o regiune la alta. Unele dintre cele mai populare sunt soutzoukakia (chiftele în sos de roșii), musaca (o caserolă stratificată făcută cu vinete feliate sau vinete, carne de vită sau miel, sos de roșii și vin alb), pastitsio (o caserolă stratificată făcută cu straturi de paste) , carne de vită măcinată, miel sau pui într-un sos de bechamel acoperit cu sos de bechamel și coaptă până se rumenesc), tirosalata (o tartă de brânză moale care are un gust similar cu crema de brânză) și loukaniko.
O masă poate fi un fel de mâncare simplu, dar satisfăcător, din pește și legume proaspete. Poate fi, de asemenea, un bufet generos care include miel fript, souvlaki și multe altele. În Grecia, mâncarea este o parte integrantă a culturii, iar bucătăria există de secole.
Iată câteva alimente tradiționale grecești pe care poate doriți să le încercați în timp ce sunteți acolo: Baklava - o patiserie dulce făcută cu straturi de aluat filo cu nuci mărunțite între straturi. Tzatziki este un sos cremos făcut din iaurt, castravete, usturoi și ulei de măsline servit de obicei cu carne sau legume la grătar. Miel Souvlaki este o mâncare de stradă obișnuită constând din bucăți de miel condimentat pe o frigăruie.
Grecia este o țară în care se cultivă multe tipuri de măsline. Uleiul de măsline poate fi făcut din orice tip de măsline, dar cel mai apreciat este soiul Koroneiki. Cel mai bun ulei de măsline din Grecia provine din măsline Koroneiki cultivate pe Creta, în special cele cultivate conform metodelor tradiționale de pe dealurile din jurul Chaniei. Grecii antici credeau că Atena era zeița patronă a măslinilor, iar Dionisus era zeul lor al vinului. Mulți oameni cred că acești doi zei se află în centrul culturii grecești - unul pentru agricultură și unul pentru vinificație. Citește mai departe.
Uleiul de măsline este ingredientul principal în bucătăria mediteraneană. A fost folosit pentru gătit, îngrijirea pielii și ca combustibil pentru lămpile tradiționale cu ulei. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la prevenirea bolilor de inimă. Uleiul de măsline este unul dintre cele mai vechi alimente din regiunea mediteraneană. Din punct de vedere istoric, este folosit în diverse feluri de mâncare și, în unele cazuri, este folosit chiar și pentru gătit. Uleiul de măsline, ca multe alte alimente, are multe beneficii care ne pot îmbunătăți sănătatea atunci când sunt consumate. De asemenea, conține vitaminele A și E, care sunt antioxidanți care pot ajuta la prevenirea cancerului. Uleiul de măsline poate fi folosit în bucătăriile din întreaga lume.
Uleiul de măsline este o grăsime sănătoasă care este derivată din fructul de măsline. În antichitate, uleiul de măsline era folosit ca remediu universal pentru provocările fizice și psihice. În lumea modernă, are încă multe beneficii.
Uleiul de măsline conține omega-3, omega-6 și polifenoli, care s-au dovedit a avea o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă și scăderea șanselor unei persoane de accident vascular cerebral sau infarct. Aceleași proprietăți contribuie, de asemenea, la reducerea inflamației, care este un factor care contribuie la artrită, alergii, Alzheimer
De obicei se face din măsline coapte care sunt prelucrate prin presare sau zdrobire. Uneori se face și din măsline necoapte, dar acest lucru produce un ulei care are un gust amar și de o calitate inferioară. Uleiul de măsline a fost folosit pentru gătit, ca combustibil pentru lămpile tradiționale cu ulei și ca agent hidratant pentru săpun și produse cosmetice. Uleiul de măsline este adesea folosit în sosurile de salată și în scufundări.
Clima variază în funcție de locul în care vă aflați în Grecia; poate fi cald și uscat sau răcoros și umed. Clima din Grecia este mediteraneană și este foarte diversă, cu multe microclimate diferite. Această țară este renumită pentru ierni blânde și veri fierbinți. Clima din Grecia este foarte diversă datorită munților, văilor și insulelor. Acesta variază de la temperat la subtropical pe coasta Mării Mediterane. Majoritatea ploilor cad iarna și multe zone sunt supuse unor forme de secetă în lunile de vară. Citește mai departe.
Clima din Grecia este determinată în principal de cele două mări care înconjoară țara, Marea Ionica și Marea Egee, precum și de poziția sa geografică și caracteristicile de relief. Marea Mediterană are un impact semnificativ asupra modelelor meteorologice grecești, oferind căldură și umiditate pe tot parcursul anotimpurilor de iarnă.
Clima Greciei este subtropicală, temperată de Marea Mediterană. Atmosfera este afectată în principal de mare, munți și fronturi meteorologice. Temperatura medie variază de la aproximativ 40 °F (4 °C) în ianuarie până la 77 °F (25 °C) în iulie. Există patru anotimpuri, fiecare durând aproximativ trei luni.
Țara are în general veri uscate și ierni umede; dar unele regiuni pot fi mult mai uscate decât altele. Lanțurile montane care înconjoară țara creează un climat unic în zonele periferice, cum ar fi nordul Greciei și Creta: iernile pot fi reci și înzăpezite, cu ploi abundente și adesea temperaturi reci, în timp ce verile sunt de obicei fierbinți, cu puține ploi și vânturi mai ușoare.
Schimbările climatice sunt un fenomen internațional care afectează toate aspectele vieții de pe glob. Încălzirea globală este o realitate pe care nu o putem evita; continuă să schimbe modelele meteorologice ale planetei noastre, cum ar fi temperaturile precipitațiilor, care pot duce la evenimente climatice extreme, cum ar fi seceta sau inundațiile, afectând creșterea agriculturii și a vegetației.
Grecia este o țară din sudul Europei cu o populație de 11 milioane de locuitori. Este leagănul civilizației și democrației occidentale. Grecii au construit unele dintre cele mai faimoase clădiri și sculpturi din lume, precum Acropola din Atena și Partenonul. De asemenea, au inventat drama și comedia, teatrul și muzica. Arta greacă a influențat multe alte culturi din întreaga lume. Acropola, o cetate veche, este cel mai important reper din Atena. Partenonul, un templu al zeiței Atena, se află pe vârful Acropolei. Citește mai departe.
Limba greacă a contribuit cu multe cuvinte la vocabularul nostru de astăzi, de exemplu: teatrul provine din cuvântul grecesc „theatron” care înseamnă „un loc pentru vizionarea dramelor și spectacolelor;” acrobat provine de la akrobatia sau akrobatike (care înseamnă „a face (ceva) prin propria abilitate sau abilitate fără ajutor sau fără a folosi alte mijloace;” și oikos (care înseamnă „casă”) a devenit cuvântul nostru englezesc gospodărie).
Povestea grecilor nu este doar o poveste cu realizări incredibile, ci și una de creativitate și inovație excepționale. De la Platon la Aristotel, de la Socrate la Homer, acești uriași au pus bazele gândirii occidentale și culturii occidentale. Moștenirea pe care au lăsat-o poate fi văzută în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi: democrație, artă, teatru, muzică și știință.
Populația Greciei este de aproximativ 11 milioane de locuitori. Populația Greciei a crescut în ultimii ani, dar țara are încă o populație mai mică decât vecina sa Italia.
Grecia are multe tipare meteorologice diferite în timpul anului. Merge de la vara fierbinte la iernile blânde. Cel mai bun moment pentru a vizita Grecia ar fi primăvara sau toamna.
Grecia este un loc unde vă puteți bucura de istoria și cultura sa bogată. Are ceva pentru toată lumea, de la plaje la orașe moderne. Există multe lucruri de făcut în Grecia și de explorat. Unele dintre cele mai populare destinații includ Atena, Insula Santorini, Muzeul Acropolei din Atena și Turnul Alb din Salonic.
Folosește metroul, folosiți un tur cu autobuzul, inchiriați o bicicletă
Turismul în Grecia a reprezentat o sursă majoră de venit în ultimul deceniu. Grecia se bazează pe turism și s-a adaptat nevoilor în schimbare ale turiștilor.
O zi tipică pentru un turist din Grecia ar putea începe cu micul dejun la hotelul său sau o cafenea în aer liber. S-ar putea să meargă la jogging, să meargă la plajă, să viziteze Acropola din Atena, să facă cumpărături și să privească apusul de soare la una dintre faimoasele plaje.
Rata șomajului în Grecia este o preocupare în creștere. În al doilea trimestru al anului 2015, acesta era de 25,8%. În 2009, înainte de începerea crizei grecești, șomajul era de 10%. În comparație cu alte țări europene, acest lucru este destul de ridicat. De exemplu, este mai mare decât nivelul șomajului din Portugalia și Spania, precum și cel al Irlandei în timpul crizelor financiare. Guvernul încearcă să găsească soluții la această problemă de mulți ani, dar nu a ajuns la nicio concluzie. Singura soluție cu care au venit până acum este o reducere a salariilor și a pensiilor pentru cei care sunt angajați.
Una dintre provocările cu care se confruntă această țară este decalajul uriaș dintre bogați și săraci. Acest lucru se datorează cât de inegală este această țară din punct de vedere economic. O altă provocare cu care se confruntă această țară este modul în care schimbările climatice au devenit o problemă importantă. Aceasta a devenit, de asemenea, o problemă internațională, deoarece și multe țări sunt afectate de aceasta. Nu este doar o problemă pe care o țară o poate rezolva singură.
Contribuția totală a turismului la PIB în 2016 a fost de 21,708 miliarde EUR sau 18% din PIB-ul total al țării. Această creștere este atribuită creșterii sosirilor internaționale (+ 6%) și a sejururilor mai lungi (+ 4%), precum și a creșterilor prețurilor (2%). Sectorul turistic oferă tipuri foarte diverse de produse, servicii și experiențe adaptate diferitelor grupuri țintă, inclusiv călătorii de afaceri, familiile cu copii, călătorii în luna de miere, căutătorii de aventuri și pasionații de cultură.
Există mai mult de 1.200 de insule în Grecia.
Potrivit Organizației Mondiale a Turismului, Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, cu aproximativ 21 de milioane de vizitatori anual.
Vechii greci se numeau eleni, după Hellen, fiul lui Deucalion și Pyrrha. Deucalion și Pyrrha au salvat omenirea aruncându-și pietre peste cap după ce Zeus a inundat pământul pentru a-i pedepsi pe oameni pentru hubrisul lor. Pietrele aruncate de Deucalion au devenit bărbați; cele exprimate de Pyrrha au devenit femei.
Grecia are 10.718.565 de locuitori.
Există 14 aeroporturi în Grecia, toate situate pe continent. Insulele grecești sunt deservite de mici aeroporturi situate pe insulă. Acestea nu sunt considerate aeroporturi „internaționale”, deoarece nu au facilități vamale și de imigrare.
Poate fi posibil să mergeți în Grecia doar cu buletinul.
Orașul Aigai, prima capitală antică a Regatului Macedoniei, a fost descoperit în secolul al XIX-lea lângă Vergina, în nordul Greciei. Cele mai importante vestigii sunt palatul monumental, bogat decorat cu mozaicuri si stucaturi pictate, si cimitirul cu peste 300 de tumuli, dintre care unii dateaza din secolul al XI-lea i.Hr. Unul dintre mormintele regale din Marele Tumul este identificat ca fiind cel al Filip al II-lea, care a cucerit toate orașele grecești, deschizând calea fiului său Alexandru și extinderea lumii elenistice.
Mystras, „minunea Morea”, a fost construită ca amfiteatru în jurul cetății ridicate în 1249 de prințul Achaiei, William de Villehardouin. Recucerit de bizantini, apoi ocupat de turci si venetieni, orasul a fost abandonat in 1832, lasand doar ruinele medievale care taie respiratia, intr-un peisaj superb.
Într-o regiune cu vârfuri de gresie aproape inaccesibile, călugării s-au așezat pe aceste „coloane ale cerului” începând cu secolul al XI-lea. Douăzeci și patru dintre aceste mănăstiri au fost construite, în ciuda dificultăților incredibile, în momentul marii renașteri a idealului eremetic în secolul al XV-lea. Frescele lor din secolul al XVI-lea marchează o etapă cheie în dezvoltarea picturii post-bizantine.
Conform mitologiei grecești, Apollo s-a născut pe această insulă minusculă din arhipelagul Ciclade. Sanctuarul lui Apollo a atras pelerini din toată Grecia, iar Delos era un port comercial prosper. Insula poartă urme ale civilizațiilor care au urmat în lumea Egee, din mileniul III î.Hr. până în epoca paleocreștină. Situl arheologic este excepțional de extins și bogat și transmite imaginea unui mare port cosmopolit mediteranean.
Fondată în 315 î.Hr., capitala provinciei și portul maritim Salonic a fost una dintre primele baze pentru răspândirea creștinismului. Printre monumentele sale creștine se numără biserici frumoase, unele construite pe planul cu cruce greacă, iar altele pe plan bazilică cu trei nave. Construite pe o perioadă îndelungată, din secolul al IV-lea până în secolul al XV-lea, ele constituie o serie tipologică diacronică, care a avut o influență considerabilă în lumea bizantină. Mozaicurile rotondei, Sfântul Dimitrie și Sfântul David sunt printre marile capodopere ale artei creștine timpurii.
Siturile arheologice Micene și Tirint sunt ruinele impunătoare ale celor mai mari orașe ale civilizației miceniene, care au dominat lumea estică mediteraneană din secolul al XV-lea până în secolul al XII-lea î.Hr. și au jucat un rol vital în dezvoltarea culturii grecești clasice. Aceste două orașe sunt indisolubil legate de epopeele homerice, Iliada și Odiseea, care au influențat arta și literatura europeană de mai bine de trei milenii.
Centru spiritual ortodox din 1054, Muntele Athos se bucură de un statut autonom încă din vremea bizantinei. „Sfântul Munte”, care este interzis femeilor și copiilor, este, de asemenea, un sit artistic recunoscut. Dispunerea mănăstirilor (dintre care aproximativ 20 sunt locuite în prezent de aproximativ 1.400 de călugări) a avut o influență până în Rusia, iar școala sa de pictură a influențat istoria artei ortodoxe.
Multe civilizații au locuit această mică insulă din Marea Egee, lângă Asia Mică, încă din mileniul III î.Hr. Rămășițele lui Pythagoreion, un vechi port fortificat cu monumente grecești și romane și un tunel-apeduct spectaculos, precum și Heraion, templul Herei Samian. , se mai vede.
Deși distanțe geografic una de cealaltă, aceste trei mănăstiri (prima se află în Attica, lângă Atena, a doua în Phocida lângă Delphi și a treia pe o insulă din Marea Egee, lângă Asia Mică) aparțin aceleiași serii tipologice și împart. aceleași caracteristici estetice. Bisericile sunt construite pe un plan în cruce cu o cupolă mare susținută de squinches care definesc un spațiu octogonal. În secolele al XI-lea și al XII-lea au fost decorate cu lucrări superbe de marmură, precum și cu mozaicuri pe fond de aur, toate caracteristice „a doua epocă de aur a artei bizantine”.
Acest faimos templu al zeului vindecării și al soarelui a fost construit spre mijlocul secolului al V-lea î.Hr. în înălțimile singuratice ale munților Arcadieni. Templul, care are cea mai veche capitală corintică găsită până acum, combină stilul arhaic și liniștea stilului doric cu unele caracteristici arhitecturale îndrăznețe.
Rămășițele acestui oraș cu ziduri se află la poalele unei acropole din nord-estul Greciei, pe străvechea rută care leagă Europa și Asia, Via Egnatia. Fondat în 356 î.Hr. de regele macedonean Filip al II-lea, orașul s-a dezvoltat ca o „mică Roma” odată cu înființarea Imperiului Roman în deceniile care au urmat bătăliei de la Filipi, în 42 î.Hr. Orașul elenistic vibrant al lui Filip al II-lea, al cărui zidurile și porțile lor, teatrul și eroonul (templul) funerar sunt de văzut, a fost completat cu clădiri publice romane precum Forumul și o terasă monumentală cu temple la nord. Mai târziu, orașul a devenit un centru al credinței creștine în urma vizitei apostolului Pavel în anii 49-50 e.n. Rămășițele bazilicilor sale constituie o mărturie excepțională a instaurării timpurii a creștinismului.
Într-o mică vale din Peloponez, altarul lui Asklepios, zeul medicinei, s-a dezvoltat dintr-un cult mult mai vechi al lui Apollo (Maleatas), cel mai târziu în secolul al VI-lea î.Hr., ca cult oficial al orașului-stat Epidaur. . Principalele sale monumente, în special templul lui Asklepios, Tholos și Teatrul - considerat una dintre cele mai pure capodopere ale arhitecturii grecești - datează din secolul al IV-lea. Situl vast, cu templele și clădirile spitalelor dedicate zeilor săi vindecători, oferă o perspectivă valoroasă asupra cultelor vindecătoare din vremurile grecești și romane.
Situl Olympiei, într-o vale din Peloponez, a fost locuit încă din timpuri preistorice. În secolul al X-lea î.Hr., Olimpia a devenit un centru pentru închinarea lui Zeus. Altis – sanctuarul zeilor – are una dintre cele mai mari concentrații de capodopere din lumea greacă antică. Pe lângă temple, există rămășițele tuturor structurilor sportive ridicate pentru Jocurile Olimpice, care au avut loc la Olimpia la fiecare patru ani începând cu anul 776 î.Hr.
Sanctuarul pan-elenic din Delphi, unde vorbea oracolul lui Apollo, a fost locul omphalos, „buricul lumii”. Îmbinându-se armonios cu peisajul superb și încărcat cu semnificații sacre, Delphi, în secolul al VI-lea î.Hr., era într-adevăr centrul religios și simbolul unității lumii antice grecești.
Mica insulă Pátmos din Dodecanezul este reputată a fi locul unde Sfântul Ioan Teologul și-a scris atât Evanghelia, cât și Apocalipsa. Acolo a fost fondată la sfârșitul secolului al X-lea o mănăstire dedicată „ucenicului iubit” și de atunci a fost un loc de pelerinaj și de învățare greco-ortodoxă. Complexul monahal fin domină insula. Vechea așezare Chorá, asociată cu aceasta, conține multe clădiri religioase și laice.
Acropola Atenei și monumentele sale sunt simboluri universale ale spiritului și civilizației clasice și formează cel mai mare complex arhitectural și artistic lăsat moștenire de antichitatea greacă lumii. În a doua jumătate a secolului al V-lea î.Hr., Atena, în urma victoriei împotriva perșilor și a instaurării democrației, a luat o poziție de lider printre celelalte orașe-stat ale lumii antice. În epoca care a urmat, pe măsură ce gândirea și arta au înflorit, un grup excepțional de artiști a pus în aplicare planurile ambițioase ale omului de stat atenian Pericles și, sub îndrumarea inspirată a sculptorului Pheidias, a transformat dealul stâncos într-un monument unic de gândire și artele. Cele mai importante monumente au fost construite în acea perioadă: Partenonul, construit de Ictinus, Erehtheonul, Propileea, intrarea monumentală în Acropole, proiectată de Mnesicles și micul templu Athena Nike.
Ordinul Sfântului Ioan al Ierusalimului a ocupat Rodos între 1309 și 1523 și a început să transforme orașul într-o fortăreață. Ulterior, a intrat sub dominația turcă și italiană. Cu Palatul Marilor Maeștri, Marele Spital și Strada Cavalerilor, Orașul de Sus este unul dintre cele mai frumoase ansambluri urbane ale perioadei gotice. În Orașul de Jos, arhitectura gotică coexistă cu moscheile, băile publice și alte clădiri datând din perioada otomană.
Orașul vechi din Corfu, pe insula Corfu, în largul coastelor de vest ale Albaniei și Greciei, este situat într-o poziție strategică la intrarea în Marea Adriatică și își are rădăcinile în secolul al VIII-lea î.Hr. Cele trei forturi ale orașului, proiectate de ingineri venețieni renumiți, au fost folosite timp de patru secole pentru a apăra interesele comerciale maritime ale Republicii Veneția împotriva Imperiului Otoman. În decursul timpului, forturile au fost reparate și parțial reconstruite de mai multe ori, mai recent sub dominația britanică în secolul al XIX-lea. Fondul de locuințe în principal neoclasic al orașului vechi este parțial din perioada venețiană, parțial din construcția ulterioară, în special din secolul al XIX-lea. Ca port fortificat mediteranean, ansamblul urban și portuar din Corfu se remarcă prin nivelul său ridicat de integritate și autenticitate.