un prim plan al unui dig lângă un corp de apă cu farul lindesnes în fundal în porto o clădire mare în porto un port plin cu o mulțime de clădiri înalte în porto model de fundal în porto un pod lung peste un corp de apă cu un oraș în fundal în porto un corp mare de apă cu un oraș în fundal în porto o barcă care plutește de-a lungul unui râu lângă un corp de apă în porto un pod peste un corp de apă cu un oraș în fundal în porto o barcă mică într-un port lângă un corp de apă în porto un corp mare de apă cu un oraș în fundal în porto model de fundal în porto un grup de oameni care stă în fața unei mulțimi mari de oameni în porto un tren care traversează un pod peste un corp de apă în porto un grup de oameni care stau lângă un corp de apă în porto o barcă este andocata lângă un corp de apă în porto un corp mare de apă cu un oraș în fundal în porto un prim plan al unei clădiri vechi în porto un prim plan al unei clădiri vechi în porto un grup de oameni pe o plajă stâncoasă de lângă ocean în porto o barcă mică într-un port în porto un tren care traversează un pod peste un corp de apă în porto o persoană care stă lângă un perete acoperit cu graffiti în porto un pod lung peste un corp de apă în porto un tren care traversează un pod peste un corp de apă în porto un corp mare de apă cu un oraș în fundal în porto un prim plan al unui butoi în porto un tren care traversează un pod peste un corp de apă în porto un pod lung peste un corp de apă în porto

Porto

Orașul Invincibil

Porto este un oraș în Portugalia. Este al doilea oraș ca mărime al țării și cel mai important port. Este un oraș străvechi, cu o istorie care a început din epoca romană. Cu toate acestea, a evoluat continuu de la momentul în care a fost distrus și reamenajat ca un centru industrial și comercial modern, cu o mulțime de moștenire culturală de explorat. Porto Portugalia este o destinație populară de vacanță în Europa. Orașul a funcționat înainte de Evul Întunecat și a fost întotdeauna o parte importantă a istoriei Portugaliei. Porto este poreclit „Orașul invincibil” deoarece nu a căzut niciodată în mâinile lui Napoleon, în ciuda numeroaselor sale invazii. Această poreclă reflectă istoria bogată a orașului și victoria sa asupra încercărilor de invazie din partea multor forțe diferite - chiar și cea mai puternică forță militară din Europa la acea vreme, Franța. Citește mai departe.

Porto este un oraș din nordul Portugaliei și al doilea oraș ca mărime din țară. Este, de asemenea, una dintre marile zone urbane ale Portugaliei. Porto a fost unul dintre primele orașe europene care a fost influențat de industrializare și imigrația în masă din fostele colonii africane și asiatice. Se pare că se află pe o listă cu potențiale situri ale Patrimoniului Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Porto Portugalia este un oraș de coastă european și capitala regiunii de nord. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa de Vest. Orașul are un farmec romantic și estetic, cu centrul său istoric, bulevarde largi mărginite de copaci, monumente interesante și clădiri frumoase în stil art-deco.

Activități turistice în Porto

Porto, al doilea oraș ca mărime din Portugalia, este o destinație turistică populară. Orașul are o gamă largă de lucruri de făcut și de văzut pentru turiști. Turiștii din Porto pot vizita centrul istoric cu monumentele și muzeele sale, se pot bucura de malul pitoresc al râului de unde pleacă feriboturile către orașele din apropiere, sau pot explora numeroasele magazine și galerii de pe una dintre numeroasele sale străzi pietonale. Unii oameni sunt, de asemenea, interesați să viziteze cramele din Porto. Citește mai departe.

Orașul este cunoscut pentru clădirile sale istorice și pentru atmosfera pitorească, din lumea veche. Localnicii sunt foarte prietenoși și dornici să ajute turiștii să găsească cele mai bune locuri de vizitat în zonă. Porto este un loc grozav pentru a lua o pauză din toată agitația vieții de zi cu zi. Există multe activități turistice care pot fi savurate în acest oraș vechi, cum ar fi rătăcirea pe străzile pietruite, explorarea podurilor medievale și admirarea frumuseții clădirilor istorice din Porto. Turiștii care vizitează Porto vor avea, de asemenea, șansa de a gusta un vin delicios sau de a savura un ceai tradițional de după-amiază, în timp ce admiră unele dintre priveliștile pitorești ale Portugaliei dintr-unul dintre numeroasele parcuri verzi răcoritoare din Porto. Este greu să te gândești la ceva mai bun decât să petreci timp în acest oraș maiestuos!

Turiștii din Porto se bucură de arhitectura și istoria medievală pe care le deține orașul. O altă atracție turistică majoră este oceanul. În Porto, există o serie de activități turistice populare de făcut pentru turiști, inclusiv tururi la repere notabile, arhitectură și situri istorice. Există, de asemenea, multe activități în aer liber pentru care turiștii se pot bucura, cum ar fi ciclismul și caiacul. Unii oameni merg în drumeții cu animalele lor de companie pentru a vedea unele dintre cele mai frumoase peisaje din jurul lor. Turiștii se pot bucura, de asemenea, de excursii cu bicicleta, unde pot afla despre unele dintre vinurile locale din Portugalia sau pot merge cu bicicleta prin câteva peisaje frumoase.

9.8
Excepţional
Charming Antas House
Suită privată: 1 pat
204.25 EUR
Detalii
9.8
Excepţional
Green House
Cameră privată: 1 pat
70.00 EUR
Detalii
9.6
Excepţional
Musical View
Apartament întreg – 58 m²: 3 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
130.50 EUR
Detalii
9.6
Excepţional
BrandApartments
Apartament întreg – 42 m²: 3 paturi • 1 dormitor • 1 baie
158.79 EUR
Detalii
9.5
Excepţional
YOUROPO - Downtown
Studio întreg – 46 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
148.72 EUR
Detalii
9.5
Excepţional
Village Aparthotel By BOA
Apartament întreg – 30 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
259.18 EUR
Detalii
9.5
Excepţional
Flattered to be in Porto
Apartament întreg – 60 m²: 3 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
261.20 EUR
Detalii
9.4
Superb
Casa da Marechal - Boutique Hotel by Oporto Collection - Adults Only
Suită privată – 40 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
313.92 EUR
Detalii
9.4
Superb
Wine & Books Porto Hotel
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
317.87 EUR
Detalii
9.4
Superb
The Downtown Charming Apartments
Apartament întreg – 43 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
138.60 EUR
Detalii

Hoteluri în Porto

Orașul Porto oferă călătorilor o gamă largă de opțiuni de cazare. De la hoteluri de lux la pensiuni cu buget redus, orașul are de toate. Porto este un oraș plin de viață, care atrage turiști și muncitori deopotrivă. Unul dintre lucrurile care îl fac un loc atât de minunat de vizitat este numeroasele sale opțiuni de cazare. Lista diferitelor hoteluri, pensiuni și apartamente continuă și continuă, asigurându-se că indiferent de bugetul sau preferința stilului cuiva vor găsi ceva care să se potrivească nevoilor lor în acest oraș incredibil. Citește mai departe.

Opțiunile de cazare în Porto variază de la hoteluri de lux la hoteluri bugetare. Pentru a găsi cel mai bun loc pentru sejurul dumneavoastră, trebuie să luați în considerare aspecte precum proximitatea de centru, activitățile și bugetul dumneavoastră. Porto are o opțiune perfectă pentru orice buget, de la hoteluri de lux la cele mai accesibile.

Orașul oferă o gamă largă de opțiuni de cazare diferite. De la buget la lux, de la pensiuni la apartamente. Pensiunile de buget sunt mult mai ieftine și oferă facilități de bază, dar hotelurile de lux oferă mai mult spațiu și servicii la un preț mai mare. Paturile de dormitor pentru hosteluri sunt adesea comune, unele oferind și camere private cu baie privată pentru cupluri sau familii într-un dormitor comun. Apartamentele pot fi închiriate pe noapte sau săptămânal și includ diverse facilități, cum ar fi facilități de gătit și serviciu de spălătorie.

9.4
Superb
LETHESHOME Apartments
Apartament întreg – 47 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
190.93 EUR
Detalii
9.4
Superb
Serviced Apartments Boavista Palace
Apartament întreg – 56 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
105.30 EUR
Detalii
9.4
Superb
Cocorico Luxury House - Porto
Suită privată – 55 m²: 2 paturi • 2 dormitoare • 1 baie
342.13 EUR
Detalii
9.4
Superb
Baumhaus Serviced Living - Art & Design Apartments
Apartament întreg – 45 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 baie
195.08 EUR
Detalii
9.4
Superb
Authentic Porto Suites
Suită privată: 1 pat
127.98 EUR
Detalii
9.4
Superb
Soho Porto
Studio întreg – 33 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 baie
109.66 EUR
Detalii
9.4
Superb
Lemago Porto Apartments - Câmara
Studio întreg – 25 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
122.14 EUR
Detalii
9.3
Superb
Lemago Porto Apartments - Poveiros
Apartament întreg – 40 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
131.14 EUR
Detalii
9.3
Superb
Fontinha Porto, Trademark Collection by Wyndham
Cameră de hotel: 2 paturi
194.29 EUR
Detalii
9.3
Superb
Hotel Jaguar Oporto - Airport to Hotel and City is a free Shuttle Service
Cameră de hotel: 1 pat
111.15 EUR
Detalii

Turismul în Porto

Turismul în Porto este una dintre cele mai importante părți ale economiei sale. Orașul are o mulțime de clădiri vechi care sunt situate în diferite părți ale orașului. Turismul din Porto oferă mai mult decât vinuri, are și multe de oferit vizitatorilor când vine vorba de scena gastronomică, precum și de alte repere de vizitat. Porto a fost întotdeauna o destinație populară, dar în ultimul timp a avut loc o explozie de noi hoteluri, restaurante și magazine care se adresează turiștilor. Portul vechi al orașului și centrul medieval au făcut din acesta o destinație pentru gurmanzii care doresc să încerce renumitele vinuri și preparate din fructe de mare ale orașului. Citește mai departe.

Porto este o destinație minunată pentru turism. Istoria sa bogată, cultura și bucătăria fenomenală sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să fie pe lista ta de locuri de vizitat. Porto este un oraș din nordul Portugaliei. Acest oraș are o istorie bogată, iar frumusețea sa atrage turiști din pretutindeni. Porto a fost, de asemenea, primul oraș portughez care a fost numit Capitală Culturală Europeană. Această decizie a fost luată ca o recunoaștere a importanței istorice și a creșterii economice a orașului Porto. Industria turismului este una dintre cele mai importante industrii din Portugalia, deoarece contribuie cu mai mult de 12% din PIB-ul național și angajează direct sau indirect aproximativ 10% din populația portugheză.

Călătoriile reprezintă o parte importantă a industriei turismului. Porto este o destinație turistică populară în Portugalia și există multe lucruri de făcut și de văzut în acest oraș. Turismul joacă un rol important în economia din Porto. Aduce o mulțime de bani în oraș de la turiștii care vin din întreaga lume pentru a vedea comorile din Porto, inclusiv centrul său istoric, siturile din Patrimoniul Mondial UNESCO și pivnițele celebre de vin de porto. De asemenea, turiștilor le place să viziteze unul dintre cele mai frumoase locuri din Portugalia pentru apusuri sau să încerce bucătăria regională, care variază de la sardine la grătar pe pâine prăjită până la cod cu sos bechamel. Puterea turismului nu poate fi ignorată în economia din Porto. Orașul primește peste 2 milioane de turiști în fiecare an!

9.3
Superb
The Porto Way
Apartament întreg – 45 m²: 3 paturi • 1 dormitor • 1 baie
108.00 EUR
Detalii
9.3
Superb
YOUROPO - Market
Apartament întreg – 42 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 2 livinguri • 1 baie
169.54 EUR
Detalii
9.3
Superb
Villa Mouzinho by Oporto Near
Studio întreg – 40 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 baie
276.21 EUR
Detalii
9.3
Superb
Oporto Serviced Apartments - Cedofeita
Apartament întreg – 78 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
156.60 EUR
Detalii
9.3
Superb
Cardosas Story Apartments by Porto City Hosts
Apartament întreg – 80 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
136.93 EUR
Detalii
9.3
Superb
Lolla's City House 2
Cameră cu baie comună: 1 pat
65.00 EUR
Detalii
9.2
Superb
Casa de Arouca Porto Apartments
Apartament întreg – 40 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
124.46 EUR
Detalii
9.2
Superb
Porto Deluxe Suites
Cameră privată: 2 paturi
110.00 EUR
Detalii
9.2
Superb
BessaApartments
Apartament întreg – 60 m²: 3 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
95.00 EUR
Detalii
9.2
Superb
N Apartments - Chã
Apartament întreg – 30 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
135.15 EUR
Detalii

Experiența culinară în Porto

Acestă secțiune de articol se va concentra pe mâncare și cultura acesteia. Vom afla despre mâncărurile populare, unde să le consumăm și cum să le comandăm, astfel încât să vă bucurați de experiența dumneavoastră culinară din Porto. Porto este un oraș frumos care are unele dintre cele mai bune experiențe culinare din lume. A fost prezentat în multe publicații de top precum „The New York Times” și „The Washington Post”. Porto Portugalia este adesea trecută cu vederea ca locație turistică, în ciuda faptului că se află la doar două ore distanță de Lisabona cu trenul. Orașul este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și localnicii primitori. Cel mai bun mod de a experimenta Porto Portugalia este să vizitezi unele dintre cele mai bune restaurante din lume. Citește mai departe.

Porto, care este al doilea oraș ca mărime din Portugalia, oferă o experiență culinară grozavă. Cultura alimentară din această regiune este puternic influențată de bucătăria franceză și italiană și se concentrează puternic pe preparatele din fructe de mare. În 2009, a fost clasat printre destinațiile europene de top pentru gurmanzi cu bucătăria sa tradițională. Una dintre principalele sale feluri de mâncare emblematice este Francesinha, care este făcută din șuncă, cârnați, pâine și acoperită cu brânză topită. O vizită la Porto nu ar fi completă fără a încerca acest preparat delicios!

Porto este un oraș cu o tradiție culinară bogată. Există mai multe locuri din regiune care sunt bine cunoscute pentru mâncarea lor. Un fel de mâncare comun în Portugalia se numește „bacalhau”. Este facut din cod sarat si poate fi servit fiert sau prajit cu cartofi, iar reteta are multe variante diferite. Porto este un oraș cosmopolit. Există o mulțime de restaurante în oraș care oferă mese uimitoare atât localnicilor, cât și turiștilor. Cel mai bun lucru despre Porto este că are o mare varietate de mâncăruri, inclusiv bucătăria portugheză, spaniolă, franceză și italiană.

Bucătăria din Porto este influențată de istoria orașului ca important centru de comerț maritim. Acest lucru se traduce într-o bucătărie cu multe preparate din fructe de mare și pește. Pe de altă parte, în Portugalia în ansamblu, mâncărurile gătite în mod tradițional în ulei sunt comune: acestea includ pește prăjit și bacalhau (codul sărat). Gama variată de restaurante din Porto și tendințele gastronomice emergente devin din ce în ce mai populare pe zi ce trece și oferă câteva opțiuni cu adevărat uimitoare pentru o cină grozavă - atât bucătărie tradițională portugheză, cât și arome internaționale.

9.2
Superb
YOUROPO - Bolhao
Apartament întreg – 45 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
305.13 EUR
Detalii
9.2
Superb
Alma da Casa by DA'HOME
Apartament întreg – 65 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
141.10 EUR
Detalii
9.2
Superb
AVUS M Suites and Apartments by DA'HOME
Apartament întreg – 45 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
141.10 EUR
Detalii
9.2
Superb
One Shot Palácio Cedofeita
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
230.92 EUR
Detalii
9.1
Superb
Porto Santa Maria Apartments
Studio întreg – 33 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
74.19 EUR
Detalii
9.1
Superb
D&S - Lazaros Apartments
Studio întreg – 40 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 baie
111.47 EUR
Detalii
9.1
Superb
Trendy Flats Fontainhas
Studio întreg – 46 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
83.60 EUR
Detalii
9.1
Superb
Chic & Basic Gravity
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
217.91 EUR
Detalii
9.1
Superb
Lemago Porto Apartments - São Bento
Apartament întreg – 60 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 living • 3 băi
265.50 EUR
Detalii
9.1
Superb
YOUROPO - The Tower
Studio întreg – 25 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 baie
148.72 EUR
Detalii

Viața de noapte în Porto

Orașul are o istorie lungă de marinari și comercianți de vin. Porto este cel mai bine cunoscut pentru spațiile sale urbane și arhitectura pitorească, cu arhitectură medievală în America Latină, în special în Orașul Vechi, care include piețe, catedrale, biserici, case și monumente care datează din timpul său ca important centru comercial în timpul Epocii Descoperirilor. Citește mai departe.

Porto este un oraș bogat în cultură și viață de noapte. Există multe baruri, cafenele și restaurante de diferite stiluri, în funcție de starea de spirit pe care vrei să o creezi. În centrul istoric al orașului Porto, există multe cafenele deschise toată ziua. Aceste cafenele oferă o selecție bună de cafea sau ceai, precum și câteva gustări. Pentru baruri, există o mulțime din care să alegeți. Unul dintre cele mai fascinante lucruri despre viața în Porto este cât de mult se schimbă de la zi la noapte. Orașul vechi somnoros este revitalizat de agitația oamenilor care ies la băuturi și niște muzică live.

Descoperiți viața de noapte vibrantă din Porto! Scena vieții de noapte din Porto este ieșită din lumea asta. O să-ți placă. De la baruri, la cluburi și de la muzică live la DJ, există câte ceva pentru toată lumea în scena plină de viață de noapte din Porto. În Porto veți găsi o listă extinsă de baruri și cafenele, așa că fie că doriți o băutură relaxată cu prietenii sau o experiență sofisticată de degustare de vinuri, o veți găsi la unul dintre numeroasele baruri sau cafenele din oraș.

Porto, Portugalia este renumită pentru varietatea de activități pe timp de noapte. Fie că este vorba de petrecerile în baruri sau cluburi, fie de concertele și spectacolele de la teatre, nu lipsesc niciodată lucrurile de făcut în Porto noaptea. Poate fi considerată una dintre cele mai bune destinații pentru viața de noapte din Europa.

Cea mai aglomerată zonă pentru viața de noapte este cu siguranță Ribeira. Există multe baruri și restaurante populare în această zonă atât printre turiști, cât și printre localnici. Barurile au o terasă deschisă unde oamenii se pot bucura de băuturi și mâncare în timp ce ascultă muzică live de la artiștii de stradă care vin în fiecare seară. Locația Ribeira lângă apă îl face perfect pentru cei care doresc să se bucure de o activitate care nu implică alcool, cum ar fi mersul la o plimbare de-a lungul promenadei de pe malul apei sau un tur cu barca.

Viața de noapte din Porto Portugalia este o experiență minunată. Este un oraș plin de viață, cu o gamă largă de evenimente și lucruri de făcut noaptea. Viața de noapte din Porto este destul de diferită de celelalte orașe mari europene precum Londra sau Paris. Portughezii sunt cunoscuți pentru petrecerea lor și se reflectă în scena vieții de noapte a acestui oraș.

Clima în Porto

Porto are o climă foarte blândă, cu temperaturi rar coborând sub -5 grade Celsius. Precipitațiile medii pe an sunt de aproximativ 1100 mm și zăpada este neobișnuită. Porto are o climă mediteraneană, cu ierni blânde și veri calde. Precipitațiile medii ale anului sunt de obicei scăzute - în jur de 976 mm (38,9 inchi). Sezonul cel mai ploios începe la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie și durează până în februarie-martie, în timp ce iernile sunt de obicei uscate, cu puține ninsori. Intervalul mediu anual de temperatură este de 16-21 °C (60-70 °F). Citește mai departe.

Clima din Porto este tipic mediteraneană, cu ierni blânde și veri calde și umede. Există două influențe majore asupra climei din Porto: Oceanul Atlantic și masa de uscat pe care o mărginește. Oceanul Atlantic are o influență moderată asupra temperaturilor orașului și astfel aduce o temperatură medie de aproximativ 18°C (64°F) în cea mai mare parte a anului. Orașul este, de asemenea, ferit de vânturile reci de dealurile și munții din jur. Cu toate acestea, iarna temperaturile sunt mai reci decât cele găsite în alte orașe portugheze mai în interior și pot scădea sub 8°C (46°F). Precipitațiile sunt mari în lunile de vară, dar se usucă din noiembrie până în februarie, când sunt adesea perioade prelungite fără ploaie. Iarna, ploile devin intermitente, dar pot fi abundente uneori.

Cele mai bune 10 piețe și străzi comerciale din Porto

Cele mai bune 10 piețe și străzi comerciale din Porto

10 cele mai bune alimente pe care trebuie să le încercați în Porto

10 cele mai bune alimente pe care trebuie să le încercați în Porto

Cele mai bune 10 lucruri de făcut în Porto

Cele mai bune 10 lucruri de făcut în Porto