Zakynthos
Perla Mării Ionice
Lefkada
O insulă de mit și mister

Care e mai frumoasă: Zakynthos sau Lefkada?

Descarcă gratuit

Lumea este plină de frumusețe. Frumusețea este peste tot, dacă ești dispus să o vezi. Chiar și în locurile care sunt de obicei trecute cu vederea de turiști sunt frumoase în felul lor. Una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii care vizitează Grecia sunt insulele Ionice. Zakynthos și Lefkada sunt două dintre ele, dar care este mai frumos? Depinde de gustul personal, dar iată câteva fapte despre aceste două insule ionice care vă pot ajuta în luarea deciziilor.

Frumusețea este o opinie subiectivă și se referă adesea la cultura și educația unei persoane. O persoană poate considera un loc mai frumos decât altul. Nu există un răspuns corect la întrebarea care este mai frumos, dar mulți oameni ar spune că Zakynthos are plaje și vreme mai bune decât Lefkada.

Zakynthos găzduiește 160 de sate, cu aproape jumătate din suprafața sa acoperită de munți împăduriți și văi verzi. Are o lungă istorie de raiduri ale piraților pe rutele de transport maritim, ceea ce a făcut-o o țintă accesibilă pentru pirați. Este cunoscut și pentru plajele cu pietriș alb. Lefkada, pe de altă parte, este mai puțin muntoasă decât Zakynthos, cu un singur munte considerabil în centru. De asemenea, are o mare varietate de plaje de-a lungul coastei sale. Lefkada este adesea numită „Insula Verde” datorită nuanțelor verzi care îi domină peisajul, în timp ce Zakynthos are un teren mai accidentat din cauza munților înalți și a dealurilor care o acoperă.

În acest articol, vom discuta despre meritele ambelor insule din perspectiva călătorului obișnuit. Vom lua în considerare clima, oportunități de cazare, atracțiile de pe fiecare insulă și cât de ușor este deplasarea pentru turiști.

Vezi mai multe imagini din Zakynthos
Vezi mai multe imagini din Lefkada

Hoteluri în Zakynthos vs. hoteluri în Lefkada

Zakynthos este o insulă mare din Marea Ionică. Este situat aproape de coasta Greciei de Vest și aparține Insulelor Ionice. Capitala Zakynthos se numește orașul Zakynthos. A fost construită în punctul de nord al insulei. Orașul se întinde până la două dealuri care sunt conectate printr-o plajă lungă de nisip fin. Lefkada este o insulă din Grecia. Aparține grupului Insulelor Ionice și ocupă o suprafață de aproximativ 316 kilometri pătrați. Capitala Lefkada este orașul Lefkada, care a reușit să-și mențină caracterul tradițional, în ciuda creșterii dezvoltării turismului în jurul său în ultimii ani.

Cazările din Zakynthos și Lefkada pot fi găsite într-o varietate de stiluri. Acestea includ hoteluri, apartamente, vile, pensiuni și chiar corturi. Opțiunile de cazare depind de stilul preferat, precum și de mărimea bugetului. Deoarece ambele insule au multe de oferit în ceea ce privește obiectivele turistice și activitățile, cel mai bine este să alegeți cazare în funcție de ceea ce doriți să faceți.

Cazarea în Zakynthos și Lefkada este destul de sofisticată. Majoritatea hotelurilor, stațiunilor și apartamentelor sunt situate pe malul mării. De asemenea, oferă tot felul de facilități. Ei servesc cina oaspeților lor, au o piscină în aer liber, oferă sporturi nautice etc. Majoritatea opțiunilor de cazare din această zonă sunt hoteluri de lux, dar există și hoteluri, apartamente și vile disponibile pentru vizitatori la prețuri mai accesibile.

Activități turistice în Zakynthos vs. Lefkada

Zakynthos este una dintre cele mai populare destinații din Grecia. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Hawaii grecesc” din cauza numeroaselor activități turistice care sunt oferite pe insulă. Lefkada este o insulă frumoasă din Grecia, situată în Marea Ionică. Renumită pentru plajele sale, Lefkada oferă numeroase activități turistice vizitatorilor care doresc să se bucure de vacanță.

Insulele Zakynthos și Lefkada sunt foarte populare printre turiștii din întreaga lume. Cu o mare varietate de activități turistice, cele două insule oferă o varietate de opțiuni pentru un sejur scurt sau o vacanță de o săptămână. Zakynthos este una dintre cele mai populare destinații din Grecia. Este cunoscut pentru plajele sale frumoase, hotelurile de lux și istoria bogată. Zakynthos are ceva pentru toată lumea, de la golfuri de culoarea lutului la cafenelele de pe litoral și la cluburi pline de viață.

Lefkada este o insulă grecească care are multe atracții turistice care merită vizitate. Cele mai populare dintre ele sunt Parcul Național Lefkada, cu viața animală și vegetală diversă, o abundență de cascade și sate de munte, unde turiștii se pot bucura de modul simplu de viață în timp ce gustă mâncare delicioasă.

Zakyntho si Lefkada sunt cele mai populare doua destinatii din Grecia in ceea ce priveste sosirile turistilor. Ambele oferă multe activități pentru turiști de făcut în timpul șederii lor. Lefkada facilitează accesul la insulele învecinate precum Kefalonia, care oferă mai multe atracții pentru turiști. Dar Zakyntho are un acces mai ușor la Marea Ionică, care oferă oportunități pentru sporturi acvatice precum scuba diving și windsurfing.

Există multe atracții turistice în Zakynthos care atrag oameni din întreaga lume. Acestea includ muzee, cafenele, taverne cu pește și plaje cu apă limpede, care este bună pentru înot. Lefkada oferă o varietate de atracții turistice, cu o mulțime de opțiuni pentru familii, cum ar fi parcuri, piețe în aer liber și sporturi nautice.

Activitățile turistice din Zakynthos și Lefkada sunt diverse. Cele două insule sunt separate de apele Mării Ionice. Zakynthos este cunoscut în principal pentru stațiunile turistice pline de viață, plajele și viața de noapte. Are o istorie lungă de a găzdui evenimente culturale și festivaluri pe tot parcursul anului. Lefkada este una dintre cele mai faimoase destinații din Grecia pentru pasionații de navigație datorită apropierii sale de Marea Ionică și pentru că are multe plantații de măslini bine conservate, care furnizează ulei de măsline, măsline și vin.

Activitățile turistice din Zakynthos și Lefkada sunt nesfârșite. Este important să știți că nu sunt doar despre soare, mare și insule. Există multe lucruri de făcut în ambele insule, cum ar fi drumeții, ciclism, caiac, speologie. Întotdeauna există ceva nou de încercat!

Turismul în Zakynthos și Lefkada

Zakynthos și Lefkada sunt situate în Grecia și oferă un amestec de sate pitorești, plaje frumoase și istorie. Oameni din întreaga lume vin să viziteze aceste insule datorită varietății lor în natură, precum și a culturii. Există câteva puncte cheie pe care oamenii ar trebui să le cunoască despre turismul în această zonă. Insulele au o climă mediteraneană care poate duce la o zi ploioasă sau două în fiecare săptămână. Temperatura mării variază pe parcursul anului, deoarece este influențată de curenții Oceanului Atlantic. Vă puteți aștepta să vedeți mai mulți turiști în lunile iulie și august din cauza temperaturilor lor calde.

Zakynthos și Lefkada sunt două insule grecești. Industria turismului este principala activitate economică și se bazează în mare măsură pe natura frumoasă și nealterată, precum și pe ospitalitatea excelentă a oamenilor săi. Turismul în Zakynthos și Lefkada este o tendință în creștere în rândul vizitatorilor internaționali.

Foarte mulți turiști vizitează aceste două insule în timpul verii pentru vacanță sau vacanță, deoarece există multe de explorat, cum ar fi plajele de pe coasta de vest, munții de pe coasta de nord sau cascadele de pe coasta de sud. Milioane de vizitatori vin pe aceste insule în fiecare an pentru vacanțe și excursii pe tot parcursul anului din cauza diferitelor atracții ale stilului de viață. De asemenea, există foarte multe paturi de hotel disponibile datorită gamei sale largi de unități de cazare, de la hoteluri de lux la hoteluri pentru familii.

Turismul în Zakynthos și Lefkada reprezintă o parte importantă a economiei, deoarece aceste insule sunt ambele destinații de călătorie populare. Aeroportul Aktion International din apropiere de Lefkada servește ca aeroport principal pe insulă și îl conectează la Atena. Închirierea unei mașini este probabil să fie esențială pentru majoritatea oamenilor. Există companii de închiriere de mașini la aeroport și în multe dintre stațiunile turistice din jurul coastei de vest a Lefkada.

Mâncarea în Zakynthos și Lefkada

Zakynthos și Lefkada sunt două insule din Grecia care au o cultură și o bucătărie diferită. Acest articol se va concentra pe mâncarea din ambele insule. Doar Lefkada are ca produs tradițional o brânză, în timp ce Zakynthos are mult ulei de măsline. În secțiunea următoare, vom discuta despre bucătăria locală din Zakynthos, precum și despre restaurantele și alte restaurante ale acesteia.

Zakynthos este destinația ideală pentru cei care doresc să combine cultura vibrantă a Greciei cu plaje uimitoare, grădini, plimbări lungi și peisaje frumoase. Vă puteți bucura de mâncăruri regionale delicioase în Zakynthos și Lefkada. Bucătăria regională din Zakynthos se bazează în mare parte pe pește, măsline și ulei de măsline, în timp ce cea din Lefkada are o varietate mai mare de ingrediente, cum ar fi fructe de mare, carne, legume etc.

Bucătăria din Zakynthos și Lefkada este bogată și diversă. A fost influențată de țările și culturile din jur, precum și de geografie. Altitudinea mare a insulei duce la o penurie a terenurilor fertile, astfel încât localnicii consumă adesea carne gătită în alte condimente decât sare, cum ar fi sucul de lămâie sau oțetul.

Lefkada găzduiește multe mănăstiri și sate greco-ortodoxe cu biserici, case și icoane foarte vechi din epoca bizantină. Bucătăria din Lefkada reflectă această moștenire cu pastele bogate, pâine făcută cu ulei de măsline, sosuri pe bază de vin (folosind adesea roșii) și legume umplute (de exemplu, dovlecel). Zakynthienii iubesc mâncarea caldă: mâncărurile tradiționale includ cârnați picanți și brânza prăjită.

Clima în Zakynthos vs. Lefkada

Una dintre cele mai importante aspecte ale unei călătorii este vremea, deoarece aceasta poate avea un impact semnificativ asupra a ceea ce un vizitator consideră frumos sau nu. Temperatura medie în Zakynthos variază de la 22 ° C iarna la 29 ° C vara, cu niveluri ridicate de umiditate pe tot parcursul anului. Cel mai bun sezon pentru a vizita Lefkada este în timpul iernii, deoarece temperaturile variază de la 15 grade Celsius (59 Fahrenheit) la minus 3 grade Celsius (27 Fahrenheit), ceea ce face o vacanță confortabilă. Între timp, Zakynthos are un sezon cald de vară, dar nu are probleme majore cu umiditatea sau precipitațiile, ceea ce îl face o destinație turistică ideală pe tot parcursul anului.

Valorile temperaturilor în Zakynthos

Nivelurile precipitațiilor în Zakynthos

Valorile temperaturilor în Lefkada

Nivelurile precipitațiilor în Lefkada

Cel mai bun preț la peste 1 milion de hoteluri în 190 de țări !

Rezervă acum un hotel în Zakynthos

Cel mai bun preț la peste 1 milion de hoteluri în 190 de țări !

Rezervă acum un hotel în Lefkada