Mallorca
Insula fericirii
Tenerife
Coroana insulelor Canare

O comparație între Mallorca și Tenerife

Descarcă gratuit

Spania este o destinație de vacanță frumoasă și foarte populară. Mallorca și Tenerife sunt cele două insule majore ale țării și ambele oferă plaje superbe și însorite pentru bucuria turiștilor. Ce e mai bine? Mallorca sau Tenerife? Cu toții vrem să știm răspunsul. Care insulă este cea mai bună? Fără îndoială că Mallorca și Tenerife sunt ambele locuri frumoase. Este evident. Dar care este mai bun pentru tine? Răspunsul la această întrebare va depinde în întregime de cine ești și de ce cauți într-o vacanță. Poate, după ce ai citit acest articol, vei putea decide care este potrivit pentru tine! Unii preferă Mallorca pentru că are mai multe plaje și un ritm de viață mai lent. Tenerife oferă activități pe tot parcursul anului, de la surfing sau drumeții în munți la plajă pe plajă sau la cumpărături în fermecătorul oraș Santa Cruz de Tenerife. Pentru cei care doresc o vacanță activă plină de activități, Tenerife ar putea fi o alegere mai bună.

Vezi mai multe imagini din Mallorca
Vezi mai multe imagini din Tenerife

De ce este atât de greu să alegi între acestea două?

Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare din Spania. Este situat la 120 de kilometri de coasta Africii și are o populație de peste nouă sute de mii. Insula este, de asemenea, cea mai populată din Europa de Vest. Motivul pentru care atrage atât de mulți vizitatori este din cauza peisajului său divers, care variază de la păduri luxuriante la dune, plaje, stânci abrupte și munți vulcanici.

Se estimează că peste trei milioane de turiști vizitează Tenerife în fiecare an, acest număr crescând în fiecare an. Acest aflux de vizitatori a avut consecințe mixte asupra mediului și asupra unor aspecte ale culturii spaniole. A dus la o transformare intensă în ultimele decenii, care nu dă semne de încetinire în curând.

Mallorca este situată în arhipelagul Insulelor Baleare din Spania, în Marea Mediterană. Mallorca este o insulă spaniolă în partea de est a Mediteranei. Cele mai bune locuri de vizitat și cazare în Mallorca pot varia în funcție de ceea ce cauți - gust, locație, experiență etc.

Dacă sunteți în căutarea unui gust din Spania veche, atunci vă recomandăm să stați în capitala Mallorca, Palma de Mallorca și să explorați cartierul său antic din Orașul Vechi și Catedrala. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de plajă cu activități de sporturi nautice, atunci vă recomandăm să vizitați Plaja Palma Nova sau Plaja Playa de Muro. Dacă vrei puțină cultură și vrei să experimentezi scena vieții de noapte, stai lângă Magaluf sau Palma Nova.

Cele mai bune locuri de vizitat și locuri de cazare din Tenerife

Tenerife este o insulă spaniolă situată în Insulele Canare. Peisajul din Tenerife este divers și conține munți, vulcani, lacuri mari și văi. Tenerife este, de asemenea, cunoscut ca cel mai bun loc de vizitat în Spania pentru cei care se bucură de soare și plaje. În Tenerife există multe hoteluri care oferă un serviciu de înaltă calitate, cu prețuri care variază în funcție de locația hotelului, precum și de facilitățile acestuia. Există, de asemenea, multe restaurante cu diferite bucătării, care pot fi găsite în diferite părți din Tenerife. Pe de altă parte, plajele oferă soare și relaxare celor care locuiesc sau vizitează Tenerife. Cu aceste două destinații, este greu să decizi care este mai potrivită pentru tine. Mallorca este mai turistică și ușor de deplasat. Tenerife, pe de altă parte, oferă o experiență mai diversă cu medii naturale și cultură.

Mallorca vs Tenerife: care este cea mai bună insulă pentru cineva care iubește sportul?

Mulți oameni cred că Mallorca este cea mai bună insulă pentru un iubitor de sport. De ce? Clima este perfectă pentru practicarea tuturor tipurilor de sport, iar peisajul este pitoresc și frumos, precum și plin de oportunități de a practica activități în aer liber. Există, de asemenea, multe locuri de cazare axate pe sport, precum și o mulțime de facilități pentru a le juca. Tenerife are o climă asemănătoare și are oportunități excelente pentru activități în aer liber. Are mai multe centre pentru cei care iubesc sportul, așa că ar putea fi o potrivire mai bună dacă preferați activitățile sportive în interior sau organizate decât cele în aer liber.

Mallorca vs Tenerife: care este cea mai bună insulă pentru o retragere liniștită?

Mallorca: Cunoscută pentru lanțul de munți dramatic și plajele idilice. Mallorca poate fi o alegere bună pentru o retragere liniștită dacă doriți să explorați o insulă cu o mulțime de activități în aer liber. Tenerife: Un peisaj geografic divers oferă Tenerife o alură frumoasă. Nici vremea caldă nu e de glumă! Pe lângă aceste două atuuri, Tenerife oferă și multe oportunități diferite de petrecere a timpului liber în interiorul orașului, inclusiv mall-uri și locuri fierbinți pentru viața de noapte.

Clima în Mallorca vs. Tenerife

Atât climatele din Mallorca, cât și din Tenerife sunt calde în general, dar ceea ce le face diferite este temperatura și precipitațiile. Clima din Tenerife este mai caldă, deoarece este mai aproape de Africa, care are un climat tropical. Dar Mallorca are o climă mediteraneană foarte umedă. Cel mai bun moment pentru a vizita ambele locații depinde de ceea ce cauți; dacă sunteți un amator de plajă, atunci mai-septembrie ar fi perioade grozave pentru a vizita ambele locații din cauza precipitațiilor reduse. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea pentru răcoare, atunci decembrie-aprilie ar fi cel mai bine.

Pentru cei care călătoresc frecvent între cele două insule, clima poate fi un factor decisiv în locul în care decid să viziteze. Temperaturile medii sunt mai mari în Mallorca (max: 25°C, min: 16°C) decât în Tenerife (max: 23°C, min: 13°C). Temperaturile maxime din Mallorca tind să fie, de asemenea, mai scăzute decât în Tenerife. Precipitațiile medii din Mallorca sunt, de asemenea, mai mici, cu 600 mm pe an, spre deosebire de 664 mm pe an din Tenerife. Cu umiditatea mai mare în Mallorca, cu 81% față de 78% din Tenerife.

Există o diferență între clima din Mallorca și Tenerife. Temperatura medie este mai mare în Tenerife, iar temperatura maximă este mai scăzută în Mallorca. Temperatura minimă este mai mare în Mallorca, iar precipitațiile sunt mai scăzute. Sunt mai puține zile cu umiditate în Tenerife decât în Mallorca. Cel mai bun moment pentru a vizita ambele locații pentru vreme este între octombrie și martie, când sunt mai puține precipitații, umiditate scăzută, temperaturi moderate și mai puțini turiști. Mallorca are o medie de 300 de zile cu soare, în timp ce Tenerife are aproximativ 220 de zile de soare.

Valorile temperaturilor în Mallorca

Nivelurile precipitațiilor în Mallorca

Valorile temperaturilor în Tenerife

Nivelurile precipitațiilor în Tenerife

Cel mai bun preț la peste 1 milion de hoteluri în 190 de țări !

Rezervă acum un hotel în Mallorca

Cel mai bun preț la peste 1 milion de hoteluri în 190 de țări !

Rezervă acum un hotel în Tenerife