Antalya
Cel mai vizitat oraș din Turcia
Bodrum
Lux, intimitate, comoditate

Ce să alegi între Antalya și Bodrum?

Descarcă gratuit

Antalya este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Turcia. Are multe zboruri internaționale și găzduiește una dintre cele mai populare stațiuni din Europa. Industria turismului din Antalya a contribuit la creșterea sa economică, cu hoteluri de lux și restaurante ciudate străzile. Antalya este adesea numită Riviera turcească. Fiind unul dintre cele mai mari orașe de pe litoral, este o destinație atractivă pe litoral pentru turiști. Antalya are o istorie bogată, cu ruine romane interesante și relicve din epoca preromană. Orașul găzduiește, de asemenea, multe plaje mari și un aeroport internațional.

Bodrum este un oraș din sud-vestul Turciei, pe coasta Mării Egee a Asiei Mici. A fost înființată ca o așezare greacă sub numele de Halicarnas în jurul secolului al IV-lea î.Hr. și a devenit un oraș portuar important în perioadele ulterioare ale istoriei sub diverși conducători, inclusiv succesorii lui Alexandru cel Mare. Bodrum este o altă destinație turistică populară în Turcia, dar nu este la fel de mare ca Antalya. Există mai puține locuri de cazare la hotel, ceea ce înseamnă că turiștii trebuie să fie selectivi în ceea ce privește locul în care stau în timp ce vizitează zona. Cu toate acestea, Bodrum are o scenă bună de viață de noapte și câteva locuri care merită văzute. 

Vezi mai multe imagini din Antalya
Vezi mai multe imagini din Bodrum

Hoteluri în Antalya vs. hoteluri în Bodrum

Cele două orașe sunt situate pe coastele Mării Mediterane. Antalya este o destinație populară pentru turiști datorită apropierii de plajele cu nisip și stațiunile frumoase de pe litoral. Bodrum este un oraș mai istoric, cu faimoasa sa piață de pește, morile de vânt vechi, casele tradiționale otomane. Există multe hoteluri în Antalya care au intervale de preț diferite în funcție de ceea ce cauți. Puteți găsi opțiuni ieftine aproape de plajă sau cele de lux, cu tot felul de facilități de care oamenii ar putea avea nevoie în timpul șederii. Același lucru este valabil și pentru hotelurile din Bodrum - există opțiuni mai ieftine în centrul orașului și cele de lux pe malul mării.

De ce industria turismului din Antalya rămâne în urmă? Industria hotelieră din Antalya nu este încă la același nivel de dezvoltare cu Bodrum. Există doar câteva hoteluri în Antalya cu branding și management internațional. Majoritatea hotelurilor sunt mici unități de familie, fără ambiții mai mari de a concura la scară globală. În plus, este foarte dificil pentru oaspeții internaționali să găsească informații fiabile despre oraș, ceea ce se traduce printr-o lipsă de interes pentru vizitatorii internaționali și pentru banii lor. Pentru a fi corect, au existat unele semne că această tendință s-ar putea schimba în viitorul viitor, cu unele noi investiții din partea lanțurilor hoteliere internaționale planificate pentru Antalya.

Care este mai potrivit pentru mine? Antalia sau Bodrum?

Aceasta este o chestiune de preferință. Există mulți factori de luat în considerare atunci când decideți dacă să rămâneți în Antalya sau Bodrum, dar singura modalitate de a lua decizia este să vă faceți cercetări și să decideți care vă place mai mult. Antalya este un oraș de coastă la Marea Mediterană. Are un aeroport internațional, ceea ce îl face o destinație atractivă pentru călători. Deține unele dintre cele mai populare plaje din Turcia, cu țărmuri nisipoase și temperaturi ale apei în jur de 18-20 grade Celsius (64-68 grade Fahrenheit). Orașul are, de asemenea, o abundență de cultură, viață de noapte și viață sălbatică care atrage vizitatorii care caută divertisment. Pe de altă parte, Bodrum este în primul rând o stațiune turistică, cu plaje de ambele părți ale peninsulei.

Este vechea întrebare: „Ce este mai bine, Antalya sau Bodrum?” Răspunsul depinde cu adevărat de tine. Antalya este cunoscută drept Riviera turcească și este o destinație turistică populară. Cunoscută ca una dintre cele mai populare stațiuni din Turcia, precum și un oraș grozav de vizitat, Antalya are totul, de la plaje cu nisip relaxat la situri istorice. De asemenea, găzduiește unele dintre cele mai bune restaurante și viață de noapte din Turcia. Bodrum este un oraș antic de pe coasta Mării Egee din sud-vestul Turciei și este perfect pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de soare cu faimoasele sale plaje cu nisip alb și apele limpezi. O opțiune mai liniștită decât Antalya, Bodrum are plimbări pitorești de coastă mărginite de palmieri și sate mici de pescari presărate printre

Atracții turistice în Antalya și în Bodrum

Coasta mediteraneană turcească constituie o destinație turistică foarte populară. Include provinciile Antalya și Bodrum, care sunt separate de Golful Antalya. Aceste două regiuni atrag o mulțime de vizitatori pe tot parcursul anului și oferă o varietate de atracții turistice care pot fi savurate în timpul vacanțelor. Pentru cei care doresc să scape de agitația Istanbulului, Antalya și Bodrum oferă o alternativă excelentă, cu multe de făcut.

Dacă sunteți un scafandru pasionat, atunci cu siguranță ar trebui să vizitați Laguna Albastră din Antalya. Apele din jur sunt perfecte pentru scufundări, snorkelling și excursii cu barca. Pentru cei care preferă apele mai calde, există o piscină mare cu tobogane de apă, care este perfectă pentru familiile cu copii. În Antalya, puteți vizita cartierul Kaleiçi, care este plin de arhitectură istorică otomană de secole în urmă. De asemenea, are multe restaurante tradiționale turcești care servesc mâncăruri delicioase din fructe de mare la prețuri foarte rezonabile. Turiștii merg adesea în excursii prin oraș făcând un tur cu tramvaiul sau cu autobuzul, deoarece le va oferi

Situl antic Perge oferă o fereastră către civilizațiile istorice care au înflorit în această regiune timp de secole. Situat pe unul dintre platourile înalte din Antalya și înconjurat de munți, este un sit arheologic și un muzeu cu trei biserici bizantine diferite și un teatru care datează din timpurile elenistice. Situl arheologic este situat la aproximativ 40 de kilometri de Antalya și Bodrum, două orașe importante de pe coasta mediteraneană a Turciei. Istoria bogată a acestor două orașe poate fi urmărită până la Alexandru cel Mare, care le-a fondat în 333 î.Hr.

Viața de noapte în Antalya și în Bodrum

Viața de noapte din Antalya și Bodrum este un motiv bun pentru a vizita aceste două orașe noaptea. Cele două orașe sunt renumite pentru varietatea de opțiuni atunci când vine vorba de viața de noapte. Există multe cluburi de noapte în Antalya și Bodrum, toate concurând între ele oferind diferite opțiuni pentru clienții lor. Viața de noapte din Antalya și Bodrum este vibrantă și incitantă. Riviera turcească este cel mai bun loc pentru a vă bucura de clima mediteraneană, deoarece vara se încălzește, dar nu prea mult. Există multe baruri și cluburi care rămân deschise până la ora 4 dimineața, ceea ce oferă o experiență grozavă de viață de noapte celor interesați. Viața de noapte din Antalya și Bodrum este renumită pentru barurile, cluburile, cafenelele și restaurantele sale care servesc mâncare până la primele ore ale dimineții. De asemenea, regiunea a fost numită „capitala petrecerilor” a Turciei, cu atmosfera sa uimitoare și evenimentele distractive.

Clima în Antalya vs. Bodrum

Clima din Antalya și Bodrum este mediteraneană și se caracterizează prin veri calde și uscate și ierni calde și umede. Temperatura medie anuală este de 16,8 grade Celsius. Cel mai bun moment pentru a vizita Antalya și Bodrum este între lunile mai până în octombrie, precipitațiile în această perioadă a anului sunt destul de scăzute. Clima din Antalya și Bodrum este de obicei aerisită, așa că este întotdeauna confortabilă. Temperaturile medii din timpul iernii sunt ridicate conform standardelor europene, dar sunt totuși plăcute de experimentat. Există două anotimpuri în regiune: cald și uscat sau rece și umed. Cel mai bun moment pentru a vizita aceste orașe este între aprilie și octombrie, când temperaturile sunt la cele mai plăcute niveluri.

Valorile temperaturilor în Antalya

Nivelurile precipitațiilor în Antalya

Valorile temperaturilor în Bodrum

Nivelurile precipitațiilor în Bodrum

Cel mai bun preț la peste 1 milion de hoteluri în 190 de țări !

Rezervă acum un hotel în Antalya

Cel mai bun preț la peste 1 milion de hoteluri în 190 de țări !

Rezervă acum un hotel în Bodrum