Bulgaria este o țară ce are foarte multe lucruri de oferit iubitorilor de călătorii. Stațiunile litorale moderne aflate la Marea Neagra oferă servicii la standarde ridicate, oportunitațile pentru sporturi nautice se află la tot pasul totul înconjurat de plaje cu nisip fin si apele de o culoare aparte. Stațiunile de munte te primesc cu peisaje ce-ți taie rasuflarea, pârtii întinse și instalații de ski la tot pasul iar pensiunile și hotelurile te răsfața cu atmosfera primitoare si preparate tradiționale foarte gustoase. Așezată la est de Munții Balcani și la vest de Marea Neagră prin invecinarea sa cu Turcia, Bulgaria reprezintă principala legătură pe uscat între orient și occident, respectiv între Asia și Europa.
Fie ca e vorba de destinatii litorale, statiuni insorite la Marea Neagra cu plaje cu nisip fin si hoteluri pentru toate gusturile, fie ca e vorba de statiuni de munte cu partii pentru incepatori si avansati si atmosfera relaxanta, sau orase fermecatoare pline de istorie si cultura, Bulgaria nu duce lipsa de locuri in care-ti doresti sa revi mereu.
Bulgaria este o țară mică din Balcani, cunoscută pentru istoria sa bogată, peisajele montane pitorești și plajele curate. De asemenea, are câteva orașe mari de munte, care sunt perfecte pentru sporturile de iarnă. Citește mai departe.
Orașele Pamporovo și Bansko sunt ambele destinații populare pentru turiști. Pamporovo este cunoscut sub numele de „Țara Minunilor de iarnă din Bulgaria”, cu pădurile acoperite de zăpadă și pârtiile de schi. Bansko este mai popular în rândul familiilor, deoarece are un parc de joacă pentru copii și oferă lecții de schi începătorilor.
În ultimii ani, Bulgaria a devenit o destinație turistică din ce în ce mai populară datorită bucătăriei sale diverse și bogate. Bucătăria bulgară este cunoscută pentru mâncărurile sale condimentate, robuste, care sunt adesea servite sub formă de supă. Bulgarilor le place, de asemenea, să folosească diferite feluri de carne, legume și brânzeturi în felurile lor de mâncare. Puteți încerca, de asemenea, mâncăruri tradiționale bulgărești, cum ar fi Tetovka (un fel de piure de vinete). Industria vinicolă a țării nu este doar vie, ci prosperă.
Bulgaria are o gamă largă de zone climatice, cu peste 170 de zile însorite pe an în medie. Clima Bulgariei este temperată și clasificată drept climă continentală. Temperatura medie pe tot parcursul anului este de 13 °C (55 °F). Țara are patru anotimpuri distincte: iarna, primăvara, vara și toamna. Verile sunt calde și uscate; iernile sunt friguroase; primaverile sunt ploioase și cu vânt; toamnele sunt în general însorite, cu temperaturi moderate.
Bulgaria a fost locuită de oameni de la aproximativ 5000 î.Hr. Primii oameni de origine bulgară au trăit în această regiune încă din 6000 î.Hr. În 2011, arheologii bulgari au dezgropat artefacte ceramice din 6000 î.Hr. care au fost găsite lângă Dranovo, Bulgaria, care au fost confirmate ca fiind printre cele mai vechi piese de ceramică de acest gen găsite vreodată în Europa! Bulgaria și-a câștigat independența față de stăpânirea otomană în 1878-1879, devenind un regat creștin european, sub tutela rusească.
Moneda oficială în Bulgaria este leva bulgareasca (BGN) iar cursul de schimb este 1 BGN = 2.5 RON (aproximativ).
Capitala și cel mai mare oras al Bulgariei este Sofia. Acesta este situat în partea de vest a țării.
Suprafața totală a Bulgariei este de 110.993,6 km pătrați.
Bulgaria are o populație de totalizează 6.875.040 de locuitori.
Cele mai vorbite limbi în Bulgaria sunt: Bulgara, Turca și Romany.
Bulgaria se invecinează cu: Macedonia de Nord, Grecia, România, Turcia și Serbia.
Fusul orar standard, sau fusul orar de iarna este UTC+2 sau EET (Eastern European Time Zone) iar fusul orar de vara este UTC+3 sau EEST (Eastern European Summer Time Zone).
Bulgaria se află localizată în partea de sud-est a Europei, la est de Munții Balcani, la sud de Dunăre si la vest de Marea Neagră.
Cetățeniilor români adulți li se permite accesul pe teriorul Bulgariei pe bază de buletin sau carte de identitate sau pașaport. Dacă minorii sunt însoțiti de ambii parinți, acestia au nevoie doar de pașaport. Dacă sunt insoțiti de un părinte au nevoie de procură de la celălalt parinte iar dacă nu sunt insoțiți de părinți au nevoie de procură de la ambii parinți.