o fotografie veche a unui tren în maramures o persoană care poartă un costum în maramures o oglindă laterală a unei mașini în maramures o persoană care stă pe un câmp de pământ în maramures un vechi hambar pe câmp în maramures un bărbat călare pe vârful unui munte acoperit de zăpadă în maramures o casă cu un copac într-o pădure în maramures o vedere a unei clădiri mari cu un munte în fundal în maramures o apropiere a unei flori în maramures un copac cu un apus de soare în fundal în maramures un câmp verde mare, cu un munte în fundal în maramures un tren cu aburi pe o cale de oțel în maramures un grup de oameni pe o cale de tren cu copaci în fundal în maramures un cal care pasca pe un deal luxuriant verde în maramures o turmă de oi într-un canion în maramures o cărare cu copaci pe marginea unui munte în maramures o persoană călare cu schiurile pe un drum acoperit de zăpadă în maramures un corp de apă înconjurat de copaci în maramures un castel așezat pe latura unei clădiri în maramures o vedere a unui munte stâncos în maramures o bancă de piatră așezată în fața unei case în maramureș o cascadă înconjurată de copaci în maramureș o statuie a unei persoane cu cimitirul vesel în fundal în maramureș un grup de oameni mergând pe o stradă lângă o clădire în maramureș o peluză mare în fața unei case în maramureș o clădire mare din cărămidă în maramureș o stradă de oraș în fața unei clădiri în maramureș o clădire mare din cărămidă cu multe ferestre în maramureș o clădire cu ceas pe marginea străzii în maramureș un tren acoperit de zăpadă în maramureș un corp de apă înconjurat de copaci în maramureș un grup de oameni într-o grădină în maramureș o peluză mare în fața unei biserici în maramureș o peluză mare în fața unei case cu morven park în fundal în maramureș un turn mare, înalt, cu un ceas pe latura bisericii urnes stave în maramureș o clădire mare din piatră, cu un turn cu ceas cu biserica urnes stave în fundal în maramureș un castel cu turn cu ceas în maramureș o clădire veche din piatră în maramureș o casă acoperită de zăpadă în maramureș un munte acoperit de zăpadă în maramureș

Maramureș

Poartă spre tradiţie

Maramureșul este una dintre cele mai pitorești regiuni din România. Are un peisaj memorabil, deoarece este situat la poalele Munților Carpați. Regiunea este bine cunoscută pentru arhitectura sa tradițională și bisericile din lemn, care au fost construite de meșteri pricepuți care foloseau doar lemn. Este cunoscut pentru caracterul său rural, cultura populară și orașul Sighetu Marmației. Economia regiunii s-a bazat în mod tradițional pe agricultură și silvicultură, dar cu timpul s-a extins în industrii de fabricație, servicii turistice și întreprinderi mici. Maramureșul este una dintre cele mai vechi regiuni din România. Este bine cunoscut pentru folclorul, tradițiile și cultura sa. O excursie in Maramures este una dintre cele mai extraordinare experiente pe care le poti avea in Romania. Peisajul natural este complet cu cascade, dealuri, munți și văi care par a fi neatinse de mâna omului.

Atracții turistice în Maramureș

Județul Maramureș este cunoscut ca țara pădurilor verzi, munților și cascadelor. Dintre toate locurile frumoase de vizitat din România, acest loc este unul dintre cele mai bune. Sunt multe lucruri de făcut și de văzut aici. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să vizitezi unul dintre numeroasele castele care există în acest județ. Au construit aceste castele pentru protecție față de alte țări, dar astăzi găzduiesc expoziții și galerii de artă. De asemenea, puteți face drumeții sau ciclism în timpul călătoriei dvs. către Maramureș.

Destinații turistice în Maramureș

Regiunea Maramureș din România este un loc plin de frumusețe naturală, cu dealuri și munți impunători. Natura neatinsă și moștenirea culturală fac din regiune una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Pentru a explora acest ținut fascinant, ar trebui să vizităm orașe precum Sighetul Marmației, Baia Mare sau Târgu Lăpuș. Maramureșul este o zonă încă plină de mister și magie.

Localizare

Județul Maramureș este situat în nordul României și se află la granița cu Ucraina. Acest județ face parte dintr-o regiune semnificativă din punct de vedere istoric, care a fost locuită de secole încă din cele mai vechi timpuri. Există multe sate și castele antice de explorat, precum și atracții naturale, cum ar fi Munții Maramureșului, care au iazuri și râuri sau câmpuri cultivate de sute de ani. Citește mai departe.

Este renumit pentru peisajele sale frumoase și covoarele tradiționale din lână românească. Zona are o populație de aproximativ 195.000. Este situat la granița cu Ucraina și se află în Munții Carpați. Județul a fost format în 1968 prin fuzionarea a două regiuni istorice, Maramureșul și Bucovina, care au fost separate de ocupația sovietică.

Atractii

Dacă călătoriți în Maramureș și doriți să descoperiți cele mai bune atracții, iată o listă de atracții obligatorii lângă Maramureș:

  • Cimitirul Vesel: Cunoscut ca „Cimitirul Vesel” în limba română, aceasta este cea mai faimoasă atracție din Maramureș. A fost construit pentru a comemora oamenii care muriseră de ciumă și, prin urmare, nu au putut fi îngropați.
  • The Hidropark: Acesta este încă unul dintre cele mai populare atracții din Maramureș. Situat pe râul Tisa, a fost fondat de Bebi Matei și funcționează din 1990.
  • Satul tradițional: acest sat de case din lemn este de neuitat și veți dori să vă întoarceți aici din nou și din nou.

Una dintre cele mai populare destinații din Maramureș este Sighetu Marmației, care a fost fondată de Habsburg în 1718 sub numele de Schäßburg. Orașul a atins apogeul în secolul al XIX-lea, cu aproximativ 25 000 de locuitori, dar de atunci și-a pierdut aproape jumătate din populație. Citește mai departe.

Teatrul Național al orașului a fost construit în 1848 și se remarcă prin fațada sa neorenascentistă bogat decorată, care conține motive din folclorul românesc. Teatrul găzduiește diverse evenimente culturale

Traditie si mestesuguri

Din punct de vedere istoric, această regiune a fost cunoscută pentru covoarele sale tradiționale, care sunt încă produse de femeile din zonă. Maramureșul este sinonim cu arta populară - sculpturi în lemn ale zeităților slave sau alte figuri care sunt pictate în culori vii. Poporul maramureșean este foarte protector față de tradițiile lor. Tradiția care a supraviețuit încercării timpului este clădirea bisericii din lemn care datează din 1530. Citește mai departe.

Maramureșul este un ținut al tradiției și al obiceiurilor imemoriale. Aceste obiceiuri pot fi văzute în hainele tradiționale, mâncarea și practicile șamanice. Tradiția din Maramureș România este una dintre cele mai bine conservate arte populare din Europa. Regiunea este renumită pentru costumele sale tradiționale, muzica populară și dansurile populare, arhitectura tradițională din lemn românească și bisericile pictate.

Istorie

Istoria Maramureșului începe cu primele așezări umane în urmă cu 9000 de ani. În epoca neolitică, această regiune era deja locuită de oameni care obișnuiau să locuiască lângă râuri și lacuri în scopuri de pescuit. În era dacică, Maramureșul a devenit parte a provinciei Dacia. Istoricii antici menționează o legătură între ardeleni și locuitorii maramureșeni care împărtășeau o limbă, o religie și tradiții comune. În 1918, România a fost unită ca un singur stat care a inclus și Maramureșul.

Relief

Terenul este în mare parte montan, cu multe dealuri și munți. Această regiune pitorească este binecuvântată cu păduri luxuriante, dealuri ondulate, râuri sălbatice și cascade spectaculoase. Prima dată când am avut șansa să vizitez regiunea Maramureșului, am fost fascinat de peisajul rural pitoresc. Este un ținut de păduri, munți în creștere și lacuri adânci. În multe privințe este un loc idilic cu frumusețe naturală care îți captivează inima. Maramureșul este una dintre cele mai frumoase părți ale României, cu peisaje uimitoare la fiecare colț.

Populația

Populația din Maramureș România este de aproximativ 320.000 de persoane. Maramureșul este o zonă muntoasă frumoasă care oferă o varietate de activități pentru turiști. Are o mulțime de situri istorice și oferă experiențe spirituale. Oamenii de acolo sunt foarte ospitalieri și au o cultură puternică. Citește mai departe.

Populația din regiune a scăzut în ultimii ani din cauza emigrației în zonele urbane mai mari, cu oportunități mai bune de angajare. Este încă o țară agricolă cu multe ferme, dar economia s-a mutat de la agricultură la turism în ultimul deceniu, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă în hoteluri și restaurante decât agricultură sau creșterea animalelor.

Oamenii care locuiesc acolo se numesc „Maramureșenii”. Sunt fericiți, cu mintea deschisă și merg la biserică în fiecare duminică să se roage pentru familiile și prietenii lor. Populația din Maramureș este formată din români, maghiari și germani.

Gastronomie si traditii culinare

Au, de asemenea, propria bucătărie tradițională, care include feluri de mâncare cum ar fi rulouri de varză sau tocană de vită cu cartofi și legume murate. Acest fel de mâncare vă va face să vă simțiți ca acasă datorită gustului său consistent și a aromelor calde. Ciupercile sunt un element esențial al acestei bucătării tradiționale. Citește mai departe.

Cel mai faimos fel de mâncare se numește supă ciorba sau supă acră. Acest tip de supă este preparat din carne, legume, cartofi și fasole uscată care sunt fierte ore în șir pentru a obține aroma potrivită. Poate conține și alte plante comestibile precum ceapa, morcovii, pătrunjelul sau țelina. Gustul supei ciorba se schimbă în funcție de regiunea în care este preparată și de modul în care a fost gătită de gospodinele din sat în timpul iernii.

Tradițiile culinare din Maramureșul României sunt foarte diverse. Bucătăria tradițională românească se bazează în mare parte pe vânat sălbatic, miel, brânză de oaie și smântână. Acest tip de mâncare se mănâncă cu mâinile, fără a folosi ustensile. Crema acră a fost folosită și ca sos sau sos pentru preparatele din carne și alte feluri de mâncare, cum ar fi rulourile de varză.

Mâncarea tradițională din Maramureș include delicioasa „Prajitura de Biscuiti” (Tort de migdale) care se servește la majoritatea nunților, adunărilor de familie sau a sărbătorilor religioase; „Ciorba de Perisoare”, făcută cu chiftele de pui în lapte acru sau apă; „Papanasi” (chifle), aluat prăjit care se serveste cu smantana si dulceata.

Traditii de Craciun

Există multe tradiții de Crăciun de care vă puteți bucura atunci când vizitați Maramureș România în decembrie! Citește mai departe.

În ajunul Crăciunului, se adună în curți și în biserici pentru a cânta colinde și a asculta mesaje religioase. De asemenea, aprind lumânări pentru binecuvântarea obiectelor spirituale cu ulei.

Cel mai frumos moment este când toți oamenii se adună în jurul unui pin bătrân care a fost adus în interiorul sau în afara casei sau bisericii pentru această ocazie. Arborele a fost decorat cu decorațiuni de casă făcute din paie, panglici, mesaje colorate din hârtie legate pe sfori, bucăți mici de țesătură de lână, beteală etc.,

Traditii de Paste

Este o perioadă a anului în care maramureșenii și alte regiuni ale României sărbătoresc învierea lui Iisus Hristos. Sărbătorile de Paști durează două săptămâni, iar pentru creștini este timpul să reflectăm la moartea lui Hristos și la triumful său asupra păcatului. Citește mai departe.

În Maramureș, tradițiile de Paști sunt vechi ca dealurile, cu festivități care durează până la două săptămâni. O tradiție include familiile care se strâng pentru a vopsi ouă pentru ornamente de Paște, folosind produse naturale din satul lor, cum ar fi cojile de ceapă, frunze de stejar, ghinde sau orice au la dispoziție. Iepurașul de Paște este un personaj iubit atât de mult încât a fost transformat într-un simbol național în România. Se spune că această tradiție a început în Germania, unde oamenii ar oferi cadouri iepurași de ciocolată.

Tradițiile pascale din Maramureșul României sunt influențate de religia ortodoxă. Cea mai importantă tradiție, ouăle de Paște fiind vopsite într-o varietate de culori. Se crede că tradiția vopsirii ouălor a venit de la vechii egipteni, care și-ar decora ouăle cu henna pentru a sărbători primăvara și renașterea. Oul este un simbol al fertilității, al vieții noi și al renașterii - ceea ce îl face un simbol adecvat pentru Paști.

Paștele, cunoscut și sub numele de Pascha, cea mai importantă sărbătoare religioasă din creștinism. Această sărbătoare este respectată duminica și luni din Săptămâna Mare. Maramures România sărbătorește Paștele cu tradiții care datează de secole.

Ouăle de Paște sunt decorate cu broderii sau panglici colorate și apoi închise în prima săptămână a Postului Mare. Primul ou este atârnat în Duminica Floriilor, care cade în prima duminică înainte de Paște, pentru a comemora intrarea lui Isus în Ierusalim. Urmează vânătoarea de ouă în ajunul Paștelui sau dimineața Paștelui în rândul membrilor familiei și al prietenilor. Ouăle sunt adesea colorate în roșu pentru a simboliza fertilitatea și viața nouă, precum și sângele lui Hristos vărsat pe cruce pentru răscumpărarea omenirii de păcat.

Clima în Maramureș

Maramureșul este o regiune veche din nord-vestul României. Clima este continentală, cu ierni reci și veri calde. Maramureșul are patru anotimpuri: primavara, vară, toamnă și iarnă. Există de obicei perioade lungi de vreme rece în timpul verii, perioade calde în toamnă și perioade lungi de vreme rece în timpul iernii. Clima din Maramureș poate fi descrisă ca fiind temperat continental, cu ierni reci și veri calde. Citește mai departe.

Primul lucru de făcut după rezervarea călătoriei dvs. este să aflați despre prognoza meteo. Mai jos sunt anotimpurile României:

1. Vara (iunie-august): iunie poate fi cald, cu temperaturi de aproape 40 de grade Celsius, în timp ce poate avea și precipitații abundente în această perioadă a anului. Luna august poate fi la fel de caldă, cu temperaturi în jur de 30 de grade Celsius, dar este mai umed decât luna iunie, ceea ce înseamnă că vei transpira mai mult în această lună din cauza nivelurilor mai ridicate de umiditate.

2. Toamna (septembrie-noiembrie): septembrie este de obicei cald și uscat.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai populare destinații din Maramureș?

Majoritatea turiștilor care vizitează Maramureșul se asigură că vizitează celebrele biserici de lemn. Zona este renumită pentru ei și de unde își iau numele. Bisericile au fost construite în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea și multe dintre ele sunt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO. Sunt foarte importanți și pentru localnici, deoarece reprezintă o legătură puternică cu trecutul lor.

Care sunt unele dintre cele mai bune locuri de vizitat în Maramureș?

Există o mulțime de alte locuri interesante în Maramureș pe care turiștii ar putea dori să le viziteze în timp ce sunt acolo. Un demn de menționat este Conacul familial Ciumești. Această casă conac a fost construită în 1846 și a găzduit oameni foarte importanți în timpul său, inclusiv regina Marie și regele Ferdinand I. Vizitatorii pot vizita acest sit istoric și pot afla despre trecutul său.

Care sunt preparatele tradiționale din Maramureș?

Mâncărurile tradiționale sunt făcute din carne de porc, grâu, sare și legume. Acestea sunt cele mai populare preparate tradiționale din Maramureș: Ciorba - o supă făcută de obicei din varză, fasole, țelină, sos de roșii și carne; Friptura - carne care este la grătar sau prăjită la foc deschis; Salata de Ambrosia - salata cu masline, ceapa presata cu catei de usturoi si oua fierte; Placinta cu branza si smantana.

Care sunt unele tradiții de Crăciun în Maramureș România?

Sezonul de Crăciun în România este un moment special. În zonele rurale, una dintre cele mai importante obiceiuri este tradiția schimbului de cadouri cu familia, prietenii și vecinii. Schimbă ingrediente cu mâncăruri tradiționale precum colivă, cozonac și pain d'épices. În timpul Crăciunului, românii își decorează și casele cu covoare sau covoare pe podea și ramuri de brad care decorează pereții. În ajunul Crăciunului, ei mănâncă o masă tradițională numită ciorbă de perișoare, care este făcută din chiftele de porc servite în sos de smântână.

Care este cel mai bun moment pentru a vizita Maramureș România în timpul sezonului de vacanță?

Maramureșul are multe festivaluri în perioada sărbătorilor. Vă puteți începe vizita la sfârșitul lunii noiembrie și puteți sta trei săptămâni. Cel mai bun moment pentru a vizita Maramureșul este în timpul sezonului de iarnă. Este cea mai populară perioadă a anului pentru turiștii care doresc să experimenteze cultura și tradițiile locale. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea soarelui, ar trebui să veniți în perioada iunie-august.

De ce ar trebui oamenii să viziteze Maramureș România pentru sărbătorile din acest an?

Maramureșul este situat în partea de nord-est a României. Zona este renumită pentru frumusețea sa naturală. Munții sunt acoperiți de păduri, iar Maramureșul are numeroase râuri, peșteri, cascade și văi în pădure. Regiunea este, de asemenea, cunoscută pentru arta populară tradițională, care poate fi văzută în artizanatul disponibil în multe magazine din județ. Mai mult, bucătăria acestei regiuni reflectă istoria sa și include feluri de mâncare precum „ciorbă”, „mamaliga” sau „gulyás”.

Din ce sunt făcute covoarele tradiționale din Maramureș?

Zona găzduiește unele dintre cele mai bune covoare lucrate manual din lume, care sunt realizate în principal din lână. Covoarele din lână sunt utilizate în mod tradițional de către locuitorii acestei regiuni pentru a-și acoperi podelele și pentru decorare.

De ce este Maramuresul unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din România?

Această regiune istorică găzduiește unele dintre cele mai bine conservate sate tradiționale din România. Vizitatorii pot explora aceste sate, se pot minuna de bisericile din lemn și pot ține cont de urșii care se plimbă prin această perioadă a anului! Maramureșul are un loc special în istorie, deoarece a fost una dintre ultimele regiuni care au fost integrate în statul român în timpul Primului Război Mondial, când Transilvania s-a reunit cu România. Și pentru că Maramureșul a fost în mare parte neatins de dezvoltarea modernă, veți descoperi că mulți oameni trăiesc încă din agricultura de subzistență și meșteșuguri, cum ar fi țesutul covoarelor, coșurilor și lemnului.

Ai nevoie de transport pe perioada călătoriei tale?
Folosește codul promoțional qqkzrdjk8zbb (sau click aici) pentru a obține o reducere de 40 RON la următoarele 5 curse Uber.