România, o țară din Europa de Est, este o destinație uimitoare pentru cei care doresc să scape de agitația vieții orașului. România este renumită nu numai pentru peisajele sale frumoase, ci și pentru istoria sa bogată. Țara a găzduit unele dintre cele mai cunoscute personalități atât în știință, cât și în artă. Culturi diverse sunt, de asemenea, vii în interiorul granițelor românești. Ceea ce face această țară și mai atractivă este că este una dintre cele mai accesibile destinații din Europa. Pentru cei care doresc să descopere peisajul divers al României, există o mulțime de opțiuni dintre care se pot alege: se pot bucura de vederi la munte, pot vizita biserici medievale sau pot face drumeții prin poteci rurale cu păduri care le înconjoară de toate părțile.
România este o țară care are multe de oferit turiștilor. Fiind una dintre cele mai vizitate țări din Europa, România are multe de oferit oricui este interesat de turism. Fie că doriți să experimentați frumusețea naturală a Munților Carpați, să vizitați orașe medievale pline de istorie și cultură sau să vă delectați cu mâncăruri și vinuri locale delicioase, România este un loc uimitor pentru orice turist.
România este un stat suveran, un membru al Uniunii Europene și o parte a zonei euro. Are o suprafață de 238.397 km pătrați și o populație de 19 milioane de oameni. România este un participant activ la organizații internaționale precum NATO și ONU. Este situat în sud-estul Europei, la granița cu Ucraina, Moldova, Ungaria, Serbia și Bulgaria cu Marea Neagră la est și Dunărea la nord. Munții Carpați acoperă aproximativ trei sferturi din teritoriul României, în timp ce Dunărea curge prin două treimi din acesta. Delta Dunării are peste 1600 km2, în timp ce 150 km2 sunt câmpii inundabile cu multe lacuri și mlaștini pe teritoriul său.
Capitala României din 1862, Bucureștiul este unul dintre cele mai mari orașe din Europa. Găzduiește peste 2 milioane de oameni și este, de asemenea, inima culturii și istoriei României. România este o țară care a trecut prin multe schimbări de-a lungul anilor, iar Bucureștiul a fost în centrul acestor schimbări. Citește mai departe.
Bucureștiul este cel mai mare oraș din România și găzduiește câteva repere importante precum Palatul Parlamentului, Piața Victoriei și Piața Unirii si este, de asemenea, cel mai mare centru industrial și comercial al țării.
Regiunile istorice ale României sunt: Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, Bucovina, Maramures. Delimitarea acestora are mai mult caracter istoric decat politic și nu sunt neapărat omogene din punct de vedere etnic. Astazi exista multe diferente culturale intre aceste regiuni iar fiecare ofera ceva unic din punct de vedere turistic.
Muntenia (sau Țara Românească) este regiunea istorică a României. Acesta este situat în partea de sud-est a țării, pe marginea inferioară a râurilor Olt și Argeș. Muntenia a avut întotdeauna o mare importanță pentru cultura românească. Este inima României, Bucureștiul fiind capitala sa. Regiunea Muntenia găzduiește multe dintre cele mai faimoase situri istorice ale României, inclusiv Valea Dâmboviței, unde s-a născut Vlad Țepeș. Citește mai departe.
Muntenia era locuită de triburi antice dacice, care au fost supuse Imperiului Roman în 106 d.Hr. Regiunea a păstrat multe urme ale civilizației romane, precum și unele din timpuri anterioare, cum ar fi așezările preistorice din perioadele paleolitice și neolitice. În diviziunea administrativă din 1838, Țara Românească a acoperit toată România actuală, cu excepția Transilvaniei și Banatului. În 1859, după unirea cu Moldova (devenind „Principatele Unite Române”), granițele Țării Românești au fost extinse pentru a include Oltenia, precum și părți din Muntenia aflate sub stăpânirea turcească.
Modova este o regiune istorică a României. Este situat în partea de est a țării și include județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Regiunea Modova este una dintre regiunile României care a fost locuită din cele mai vechi timpuri, urmată de Imperiul Roman, apoi de Imperiul Bizantin și mai târziu, în Evul Mediu, Imperiul Otoman a invadat regiunea și putem găsi urme ale acesteia în unele melodii folclorice. Numele Modova înseamnă „pădure” în limba slavă și se referă la vegetația din această zonă împădurită. Populația din Modova a fost întotdeauna diversă și păstrează încă urme ale trecutului său.
Transilvania este o regiune românească situată în partea centrală a României. Este o regiune geografică și istorică, dar și o unitate culturală și regională. Istoria Transilvaniei a fost modelată de multe culturi din perioade diferite, care au reușit să adauge ceva la ea. Istoria Transilvaniei a fost învăluită în mister și superstiție, mulți credând că vampirii călătoresc prin pădurile sale. Citește mai departe.
Cuvântul Transilvania provine din latină și înseamnă „peste pădure”. Regiunea a păstrat încă aspectul medieval, cu castele vechi, biserici, sate fortificate la orizont. Este renumita pentru vegetația sa diversă și viața sălbatică bogată, inclusiv urși și lupi.
În epoca medievală, Transilvania a devenit o provincie maghiară locuită în principal de maghiari și coloniști germani. În 1918, după încheierea Primului Război Mondial, Transilvania a devenit parte a României. În 1940, Ungaria a ocupat Transilvania în timpul celui de-al doilea război mondial, dar a fost recucerită de trupele române în 1944.
România este considerată una dintre cele mai frumoase țări din lume. Turismul este o industrie importantă în România, cu peste 12 milioane de turiști care au vizitat doar în 2018. România are un peisaj divers, cu munți în nord și câmpii în sud. Citește mai departe.
După cum puteți vedea, există multe atracții naturale care atrag turiștii în această țară în fiecare an. De exemplu, Transilvania găzduiește Castelul Bran, iar Brașovul găzduiește castelul lui Dracula - ambele fiind renumite pentru legătura lor cu Vlad Tepes III - mai cunoscut sub numele de Vlad Țepeșul sau Dracula.
România este o țară de o mare frumusețe și bogăție naturală. De la Munții Carpați până la Marea Neagră, România oferă peisaje unice și o istorie incitantă. Țara sărbătorește mândria națională cu obiceiuri populare și muzică tradițională.
Munții Carpați acoperă cea mai mare parte a țării și sunt o destinație excelentă pe tot parcursul anului pentru iubitorii de munte. Există o mulțime de atracții naturale care pot fi găsite în România, cum ar fi Delta Dunării, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO găsit în vestul României, clasificat ca zonă umedă și plin de păsări, pești și alte animale sălbatice sau
Geografia României este diversă și are o mulțime de peisaje diferite. România este în mare parte deluroasă sau joasă, cu munți în vest care coboară treptat spre est, până la Dunăre. Citește mai departe.
Munții Carpați domină peisajul României pe măsură ce traversează cea mai lată parte a acesteia de la nord la sud. Acestea constau din lanțuri scurte pe care se află majoritatea orașelor cele mai cunoscute, cum ar fi Brașov sau Sibiu.
De asemenea, fluviul Dunărea traversează România de la vest la est pentru aproximativ 700 km (430 mile) de-a lungul graniței sale cu Serbia, Bulgaria și Moldova. Afluenții principali ai râului din România sunt: râul Mureș, râul Tisa peste Transilvania; Râul Olt.
Clima din România variază în funcție de regiune, deoarece există diferențe geografice în România care pot afecta clima acesteia, cum ar fi munții sau câmpiile, care pot provoca schimbări de temperatură în funcție de altitudine sau de apropierea de corpurile de apă. România are patru anotimpuri: iarna, primăvara, toamna și vara. Citește mai departe.
Iarna durează din decembrie până în martie și este cel mai rece sezon al anului. Primăvara durează din aprilie până în mai și este cel mai umed anotimp al anului, cu temperaturi ridicate. Toamna durează din septembrie până în noiembrie și este cel mai uscat sezon al anului, cu temperaturi mai scăzute decât primăvara sau vara. Vara a durat din iunie până în august, unde temperaturile medii sunt mai ridicate decât în alte anotimpuri.
În opinia noastră, căldura din septembrie până în octombrie este suportabilă pentru majoritatea oamenilor, chiar dacă este cea mai fierbinte perioadă din România. Clima este perfectă.
Prima perioadă pe care o recomandăm pentru a vizita România este între aprilie și iunie, deoarece vremea va fi blândă, cu câteva zile ploioase care vor răcori totul. Veți vedea, de asemenea, toate tipurile de flori pe drum, deoarece este cel mai bun sezon pentru ca acestea să crească.
Dacă doriți să vă bucurați de schi, atunci ianuarie-februarie ar fi cea mai bună alegere.
România are o istorie lungă și tulbure. Istoria României a fost influențată de poziția sa geologică, care a făcut-o un important drum comercial în lumea antică. De asemenea, este ușor accesibil Balcanilor și Orientului Mijlociu. Citește mai departe.
România a devenit parte a Imperiului Roman după cucerirea Daciei în jurul anului 106 d.Hr. Acest lucru a dus la limba română devenind latină.
Perioada lui Mihai Viteazu este cunoscută și sub numele de trezirea națională a României. Țara a trebuit să lupte pentru independența sa împotriva oricăror cote. Țara a fost în mare parte izolată de restul Europei din cauza ocupației turcești. România și-a putut asigura independența nu doar datorită abilităților militare ale lui Mihai Viteazu, ci și datorită abilităților sale diplomatice și administrative.
România a devenit o țară independentă în 1918 din cauza Primului Război Mondial și a prăbușirii Imperiului Austro-Ungar. Trupele române au reușit să învingă forțele germane și austro-ungare și să cucerească Transilvania, Bucovina și Basarabia de la foștii lor aliați.
România poartă încă semnele trecutului ei tulbure. România găzduiește în continuare numeroase clădiri și monumente mari și impunătoare din era comunistă în capitala sa, București; acestea includ un palat pentru liderii comuniști care domină orizontul din centrul Bucureștiului și o vastă piață, numită după însuși Ceaușescu, unde discursurile guvernamentale erau susținute de pe un podium ridicat în fața mulțimii de susținători adoratori.
Romania este pozitionata in zona central sud-estica a Europei, cu iesire la Marea Neagra si strabatuta de Muntii Carpati si fluviul Dunarea.
Regatul României a fost proclamat la 30 decembrie 1947.
Basarabia, teritoriul dintre Prut si Nistru a fost anexat Romaniei in 1918 fiind preluat de la Imperiul Otoman, dar unirea cu tara a durat doar pana in 1940 cand a fost anexat Rusiei.
Există multe locuri interesante în România care merită vizitate. Unele dintre acestea includ Castelul Bran, care este adesea numit Castelul lui Dracula, orașul Brașov, coasta Mării Negre și Delta Dunării.
România este un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Religia crestin-otodoxa predomnia in Romania cu o cota de 86,45%. Pe langa crestini-ortodoxi in romania mai exista: romano-catolici (4,62%), reformați (3,19%), penticostali (1,92%), români uniți (0,8%) și baptiști (0,6%).
Romania are o clima temperat-continentala cu patru anotimpuri.
România are o economie de piață liberă.
România este o republică democratică, ceea ce înseamnă că este o republică cu principii democratice.
Caracteristicile geografice ale României includ Munții Carpați, Dunărea, Marea Neagră, Nistru și Câmpia României.
Constituția României se bazează pe modelul Constituției celei de a cincea Republici Franceze și a fost ratificată prin referendum național la data de 8 decembrie 1991.
România are 41 de județe.
România are 263 de oraşe.
Romania are 17 minitere.
Romania are 19.310.216 locuitori.
Romania este o tara pontica pentru ca are iesire la Marea Neagra, cunoscuta in antichitate sub denumirea de Pontus Euxinus.
Poziția geografică a României este cea care o face o țară carpato-danubiană-pontică pentru ca este strabatuta de Muntii Carpati (carpato), fluviul Dunarea (cunoscut sub numele de Danubius) si are iesire la marea neagra (cunoscuta ca Pontus Euxinus.)
Desi in Romania exista importante lanturi muntoase de origine vulcania, in acest moment nu exista vulcani activi pe teritoriul Romaniei.
Nu. 😏
Bucurestiu, cel mai mare oras al Romaniei este capitala politica, exonomica si culturala a tarii, Constanta este o importanta destinatie turistica litorala, Sibiu si Sighisoara sunt orase mediavale superbe.
România a intrat în primul război mondial pentru a revendica teritoriile pierdute după cel de-al doilea război balcanic.
România este renumită pentru istoria sa bogată, peisajele frumoase și bucătăria delicioasă.
Nu, puteți intra în România doar cu o carte de identitate valabilă.
România are ambasade în următoarele țări: Statele Unite, Canada, Brazilia, Franța, Germania, Italia, Rusia, Liban.
Țările vecine ale României sunt Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina și Moldova.
România este o țară din sud-estul Europei, cu un climat temperat continental. Cele mai reci luni sunt ianuarie și februarie, cu o temperatură medie de -3 °C. Cele mai fierbinți luni sunt iulie și august, cu o temperatură medie de 23 °C.
Această proprietate transnațională include 94 de părți componente în 18 țări. De la sfârșitul ultimei ere glaciare, fagul european s-a răspândit din câteva zone izolate de refugiu din Alpi, Carpați, Dinaride, Mediterană și Pirinei pe o perioadă scurtă de câteva mii de ani într-un proces care este încă în desfășurare. Expansiunea de succes pe un întreg continent este legată de adaptabilitatea și toleranța arborelui la diferite condiții climatice, geografice și fizice.
Apele Dunării, care se varsă în Marea Neagră, formează cea mai mare și mai bine conservată dintre deltele Europei. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări, precum și 45 de specii de pești de apă dulce în numeroasele sale lacuri și mlaștini.
Aceste opt biserici sunt exemple remarcabile ale unei game de soluții arhitecturale din diferite perioade și zone. Ele arată varietatea de modele și măiestrie adoptate în aceste construcții înguste, înalte, din lemn, cu turnurile lor caracteristice cu ceas înalte și subțiri la capătul vestic al clădirii, fie cu un singur sau cu acoperiș dublu și acoperite cu șindrilă. Ca atare, ele sunt o expresie vernaculară deosebită a peisajului cultural al acestei zone muntoase din nordul României.
Aceste opt biserici din nordul Moldovei, construite de la sfârșitul secolului al XV-lea până la sfârșitul secolului al XVI-lea, cu pereții exteriori acoperiți cu picturi în frescă, sunt capodopere inspirate din arta bizantină. Sunt autentice și deosebit de bine conservate. Departe de a fi simple decorațiuni de perete, picturile formează o acoperire sistematică pe toate fațadele și reprezintă cicluri complete de teme religioase. Compoziția lor excepțională, eleganța personajelor și armonia culorilor se îmbină perfect cu peisajul rural din jur. Pereţii interiori şi exteriori ai Bisericii Mănăstirii Suceviţa sunt în întregime decoraţi cu picturi murale din secolul al XVI-lea, iar această biserică este singura care prezintă o reprezentare a scării Sfântului Ioan Climac.
Aceste sate transilvănene cu bisericile lor fortificate oferă o imagine vie a peisajului cultural din sudul Transilvaniei. Cele șapte sate înscrise, întemeiate de sașii transilvăneni, se caracterizează printr-un sistem specific de utilizare a pământului, tipar de așezare și organizare a gospodăriei familiale care s-au păstrat încă din Evul Mediu târziu. Ele sunt dominate de bisericile lor fortificate, care ilustrează stiluri de construcție din secolul al XIII-lea până în secolul al XVI-lea.
Înființată în 1690 de domnitorul Constantin Brâncovan, mănăstirea Horezu, din Țara Românească, este o capodopera a stilului „brâncovenesc”. Este cunoscut pentru puritatea și echilibrul său arhitectural, bogăția detaliilor sale sculpturale, tratarea compozițiilor sale religioase, portretele sale votive și lucrările sale decorative pictate. Școala de pictură murală și icoană înființată la mănăstire în secolul al XVIII-lea a fost renumită în toată regiunea balcanică.
Înființată de meșteșugari și negustori germani cunoscuți sub numele de sașii din Transilvania, Sighișoara este un bun exemplu de mic oraș medieval fortificat, care a jucat timp de câteva secole un important rol strategic și comercial la marginea Europei centrale.
Construite în secolele I î.Hr. și d.Hr. sub stăpânirea dacilor, aceste cetăți prezintă o fuziune neobișnuită a tehnicilor și conceptelor arhitecturale militare și religioase din lumea clasică și sfârșitul epocii fierului european. Cele șase lucrări de apărare, nucleul Regatului Dac, au fost cucerite de romani la începutul secolului al II-lea d.Hr.; rămășițele lor extinse și bine conservate se află într-un cadru natural spectaculos și oferă o imagine dramatică a unei civilizații viguroase și inovatoare.
Situată în lanțul Metalifer al Munților Apuseni din vestul României, Roșia Montană prezintă cel mai important, extins și divers complex de minerit aur subteran roman cunoscut la momentul înscrierii. Ca Alburnus Maior, a fost locul unei extinse mineri de aur în timpul Imperiului Roman. Peste 166 de ani, începând cu anul 106 d.Hr., romanii au extras aproximativ 500 de tone de aur din sit, dezvoltând lucrări de înaltă inginerie, diferite tipuri de galerii totalizând 7 km și un număr de roți hidraulice în patru localități subterane alese pentru minereul lor de înaltă calitate. Tăblițele de scris din lemn acoperite cu ceară au oferit informații detaliate juridice, socio-economice, demografice și lingvistice despre activitățile miniere romane, nu doar în Alburnus Maior, ci și în întreaga provincie dacică. Situl demonstrează o fuziune a tehnologiei miniere romane importate cu tehnici dezvoltate la nivel local, necunoscute în altă parte dintr-o epocă atât de timpurie. Pe amplasament s-a desfășurat și mineritul, deși într-o măsură mai mică, între epoca medievală și epoca modernă. Lucrările extractive de mai târziu înconjoară și decupează galeriile romane. Ansamblul este amplasat într-un peisaj agro-pastoral care reflectă în mare măsură structurile comunităților care au susținut minele între secolul al XVIII-lea și începutul secolului al XX-lea.