o clădire mare din piatră în dobrogea o barcă mică într-un corp de apă în dobrogea o navă mare într-un corp de apă în dobrogea o navă mare în apă în dobrogea un tren care traversa un pod peste un corp de apă în dobrogea un mic turn cu ceas în mijlocul unui corp de apă în dobrogea o turmă de vite care pășunea pe un câmp verde luxuriant în dobrogea un castel pe un deal în dobrogea o moară de vânt deasupra unui câmp acoperit de iarbă în dobrogea o turmă de pescăruși înoată într-un corp de apă în dobrogea o broască verde deasupra unui câmp acoperit de iarbă în dobrogea o turmă de pescăruși stând lângă un corp de apă înconjurat de copaci în dobrogea o turmă de pescăruși stând lângă un corp de apă în dobrogea un corp de apă înconjurat de copaci în dobrogea o pasăre care zboară peste un corp de apă în dobrogea o turmă de păsări așezate deasupra unui corp de apă în dobrogea un corp de apă în dobrogea o turmă de pescăruși stând lângă un corp de apă în dobrogea un grup de oameni într-o barcă pe plajă în dobrogea o barcă a andocat la un doc în dobrogea

Dobrogea

Tărâmul dintre ape

Cunoscută încă din antichitate sub denumirea de Sciția Mică, Dobrogea, teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră oferă turiștilor o multitudine de puncte de interes turistic, geografic și istoric. Dobrogea se întinde atât în România, cuprinzând județele Tulcea și Constanța, dar și în Bulgaria unde include regiunile Dobrici și Silistra. Dobrogea e delimitată de Dunăre în partea de vest, de marea neagră în partea de est și include în partea de nord Delta Dunării, regiune aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Citește mai departe.

Dobrogea este situata la sud si est de Dunăre și la vest de Marea Neagră. Regiunea Dobrogea din România este una dintre cele mai frumoase regiuni din Europa, cu munți, lacuri și păduri. Dobrogea este o zonă foarte diversă, cu o coastă frumoasă și orașe vechi cu propria lor cultură și suflet unic. Dobrogea este o regiune istorică din România. Este situat în partea de est a țării, la granița cu Bulgaria. Dobrogea este una dintre cele mai bine conservate regiuni din România, cu un peisaj neatins și animale sălbatice diverse.

Litoral
Litoral România

Atracții turistice în Dobrogea

Când vine vorba de atracții turistice Dobrogea se remarcă la acest capitol prin multitudinea de puncte turistice, de la nenumăratele cetăți și situri arheologice, peșteri, lacuri, plaje și alte obiective naturale, muzee, porturi și multe alte locuri în care să admini frumusețile realizate de mâna omului său să-ți petreci timpul liber alături de cei dragi.

Destinații turistice în Dobrogea

Constanța este un frumos oraș de pe litoral din România. Este o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume și este, de asemenea, una dintre cele mai populare destinații pentru turistii românii. Cu peste 2 milioane de oameni care vizitează în fiecare an, Constanța are ceva pentru toată lumea.

Turismul in Dobrogea

Dacă veniți în România, asigurați-vă că vizitați Dobrogea. Unul dintre cele mai populare locuri de vizitat este Tulcea, care are peste 500 de lacuri. Pentru cei care caută o experiență românească autentică, este important să viziteze Tulcea - unde puteți vedea biserici de lemn vechi de 900 de ani, palate frumoase și multe alte clădiri din epoca otomană. Citește mai departe.

Dobrogea este considerată a fi o regiune emergentă pentru turismul din România. Există multe situri naturale și culturale care atrag turiștii. Unele dintre locurile pe care ar trebui să le vizitați în Dobrogea sunt stațiunile de la Marea Neagră, Delta Dunării și fluviul Dunărea.

Regiune a României, Dobrogea este un loc cu culturi și tradiții vechi de secole. Zona este renumită pentru peisajele sale frumoase și satele sale unice. Este una dintre cele mai importante destinații turistice din România. Diversele texturi și arome ale Dobrogei sunt de neconceput pentru oricine nu a mai fost acolo. Regiunea are o istorie bogată, precum și o cultură vibrantă care merită descoperită prin diverse situri de interes istoric, arhitectural, etnic sau religios.

Destinatii

Orașul Tulcea are o istorie bogată care datează din secolul al XIV-lea. Acest oraș găzduiește, de asemenea, câteva atracții excelente, cum ar fi:

  • Un castel care a fost construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea
  • Sf. Biserica Nicolae care datează din 1763
  • Lacul Azuaprul, care găzduiește multe specii diferite de păsări și pești
  • Unele dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul Mării Negre
  • Delta Dunării, care este adesea menționată drept una dintre primele 10 minuni naturale din Europa

Industria turismului din Constanța valorează aproape 1 miliard de dolari pe an și are un impact important asupra economiei Constanței și a României în ansamblu. Unul dintre multele motive pentru care oamenii vizitează Constanța este să exploreze litoralul Mării Negre, care se întinde pe 8 km, cu plaje cu nisip și apă cristalină. Turismul aduce locuri de muncă, bani, investiții, idei și abilități noi în Constanța. Are un impact economic important asupra acestui oraș și a locuitorilor săi. Citește mai departe.

De mulți ani, industria turismului din Constanța a crescut constant. Acest lucru se datorează în principal efortului concertat al autorităților naționale și al sectorului privat. De exemplu, există acum mai mult de trei ori mai multe hoteluri în România decât înainte de 1989. Creșterea orașului se datorează, de asemenea, creșterii numărului de turiști veniți din străinătate. Are unul dintre cele mai mari porturi de croazieră din Europa și lucrează în prezent la un nou terminal aeroportuar, care va putea gestiona șase milioane de pasageri pe an.

Atractii

Dacă sunteți călător, ar trebui să vizitați această regiune. Atracțiile din această regiune sunt numeroase și includ castele, plaje pitorești și repere naturale. În regiunea Dobrogea, există numeroase situri arheologice din epocile neolitice, antice și medievale. Există, de asemenea, multe peisaje naturale de la munte până la ocean.  Citește mai departe.

În Dobrogea România, există multe castele și biserici vechi din diferite perioade. Una dintre ele este o cetate din secolul al XVI-lea, pe un vârf de deal lângă Tulcea. Este unul dintre cele mai importante monumente istorice din România, cu arhitectura sa unică și fiind unul dintre puținele puncte forte care au rezistat unei invazii otomane în 1595. Există o mulțime de biserici și mănăstiri de vizitat în această zonă, precum și multe castele de văzut.

Regiunea Dobrogea are o mulțime de atracții pentru călători:

  • Rezervația Biosferei Delta Dunării este o zonă extinsă formată din diferite ecosisteme care găzduiesc 1 700 de specii de plante și 260 de specii de păsări.
  • Rezervația Biosferei Delta Dunării găzduiește, de asemenea, 40 de specii de mamifere, inclusiv bivoli, cerbi, urși și lupi.
  • Cetățile Traian sunt situate în apropierea orașului Tomis.

Istorie

Dobrogea este o regiune românească situată în sud-estul țării la granita cu Bulgaria (la sud) și Ucraina (la nord). Această apropiere geografică a făcut din Dobrogea o intersecție majoră pentru interacțiunile umane și culturale. Dobrogea România este un loc încântător de vizitat cu istoria sa veche, diversitatea culturii și natura neatinsă. Timp de o mie de ani, Dobrogea a fost condusă de diferite imperii și regate înainte de a deveni parte a României în 1918 după primul război mondial. Citește mai departe.

Numele regiunii provine din tribul dacic al Dobrogilor. Tribul a fost menționat de Ptolemeu sub forma sa greacă veche „Doberoi”. În Dobrogea România, o regiune locuită de o varietate de grupuri etnice, peisajul cultural a fost foarte influențat de populația eterogenă. Limba română este utilizată în toate comunicările oficiale, dar limbile minoritare sunt încă utilizate în anumite medii sociale și familiale.

Biserica Ortodoxă Română este religia dominantă în Dobrogea, cu o majoritate de adepți din aceste grupuri etnice: vlahi, români și bulgari. Istoria românească este prezentă și în această regiune, unde își are originile și se răspândește în toată România - de la Constanța la București.

Regiunea Dobrogea a României a fost stabilită mai întâi de triburile tracilor, care au fost ulterior înlocuite de greci, devenind colonia greacă a Mării Negre. Teritoriul a fost condus ulterior de diferite imperii și regate. După cel de-al doilea război mondial, Dobrogea a devenit parte a Republicii Socialiste România.

Cetățile din Dobogea

Dovezile arheologice indică faptul că Dobrogea România a fost fondată încă din 2.500 î.Hr. Cetățile din Dobrogea România au fost construite pentru protecția împotriva invadatorilor și pentru a servi drept baze militare în timpul războiului. Citește mai departe.

În Dobrogea România, există câteva cetăți care au fost construite în timpul Imperiului Otoman. Construcția acestor cetăți a fost o ispravă arhitecturală - nu numai pentru că erau o apărare împotriva invadatorilor, ci și că au jucat un rol major în comerț și comunicare la acea vreme.

Cetățile din Dobrogea România sunt exemplul perfect al modului în care oamenii trăiau în trecut. Acestea în special au fost construite de otomani, dar toate au un lucru în comun - au fost construite pe dealuri sau munți, cu surse de apă din apropiere.

România are o lungă istorie de invazii și războaie. Otomanii au fost unul dintre numeroșii invadatori care au încercat să cucerească această țară, dar succesul lor depindea în mare măsură de aceste cetăți construite strategic. Otomanii au condus Dobrogea timp de aproximativ trei secole până în 1878, când Rusia a luat-o înapoi.

Mănăstirile din Dobrogea

Mănăstirile din Dobrogea sunt unele dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii medievale românești. Ele reprezintă un important patrimoniu cultural, istoric și turistic. Mănăstirile construite în această regiune au fost influențate de diferite tradiții culturale, motiv pentru care diferă între ele. Fiecare dintre aceste mănăstiri are propria poveste și bijuterie ascunsă care așteaptă să fie descoperite de turiștii care le vizitează. Citește mai departe.

Mănăstirile din Dobrogea pot oferi unei comunități creștine posibilitatea de a se dezvolta. Mănăstirile din Dobrogea România nu sunt doar biserici, ci servesc drept locuri de retragere și singurătate. Mănăstirile din Dobrogea sunt adesea vechi de secole, datând din secolul al VI-lea. Călugării cultivă tradițiile religioase recitând rugăciuni străvechi, cântând cântece, citind scripturi și făcând pelerinaje în Țara Sfântă. Mănăstirile din Dobrogea sunt, de asemenea, importante pentru rolul lor în conservarea culturii românești. Din punct de vedere istoric, cultura română a fost păstrată prin sistemul monahal care include documente scrise de mână de origine antică.

Peșterile din Dobrogea

Sculptată de Dunăre, Dobrogea este bogată în minuni naturale. Regiunea găzduiește una dintre cele mai faimoase minuni subterane ale României - Peșterile Cdin Dobrogea. Zona s-a format în urmă cu milioane de ani, când apa a erodat canalele prin roca calcaroasă, creând rețele vaste de peșteri. Aceste peșteri găzduiesc acum o serie de animale sălbatice, inclusiv lilieci și tritoni. Citește mai departe.

Peșterile din Dobrogea sunt o parte importantă a economiei locale, atrăgând vizitatori din întreaga Europă. Există, de asemenea, două hoteluri lângă intrarea în peșteri care oferă cazare pentru vizitatorii care doresc să exploreze această minune naturală uimitoare în detaliu.

Peșterile din Dobrogea România sunt un fenomen natural unic. Acestea se formează atunci când apa care vine de la fluviul Dunărea ciopleste calcarul. Formația de calcar din Istria, de exemplu, a fost sculptată de Dunăre și este încă în proces. Peșterile oferă o lume diferită de explorat cu frumusețea și numeroasele sale stalagmite și stalactite. De asemenea, oferă posibilități rare de a dezvolta speologia într-o zonă care nu este încă bine studiată.

Unele dintre aceste peșteri au chiar nume precum: Peștera cu balcon natural, peștera cu tiraj rece și peștera cu amprentă, deoarece fiecare are propriile sale caracteristici specifice care le fac unice printre altele.

Nu în fiecare zi te afli într-o peșteră întunecată. Sentimentul de claustrofobie poate fi copleșitor și este nevoie de multă forță mentală pentru a trece prin experiență. Din fericire pentru noi, nu trebuie să mergem în România pentru a explora peșterile întunecate. O putem face chiar în propria curte dacă privim suficient de adânc.

În România există peste 600 de peșteri naturale descoperite până acum.

Resurse naturale

Dobrogea România are resurse naturale diverse și bogate. Dobrogea este una dintre cele mai diverse regiuni ale țării, atât din punct de vedere geografic, cât și etnic, și este bogată în resurse naturale, cum ar fi aurul și lemnul. Este un loc foarte verde și fertil, cu multe câmpuri agricole și livezi. Citește mai departe.

Delta Dunării face parte din Dobrogea si se numără printre cele mai mari zone umede de pe Pământ, făcându-l un loc ideal pentru observarea păsărilor, pescuit sau doar explorarea acestui habitat natural.

Mancarea traditionala

Dobrogea este una dintre regiunile tradiționale din România. Majoritatea alimentelor tradiționale se bazează pe ingrediente naturale și nu conțin aditivi artificiali. Unul dintre cele mai interesante feluri de mâncare din Dobrogea se face gătind un kilogram de carne de vită cu 1 kg de ceapă, roșii, usturoi, piper și sare. După aceea, ar trebui să adăugați puțină apă pentru a acoperi carnea. Apoi trebuie să-l gătiți timp de 1-2 ore. Citește mai departe.

Mâncarea tradițională este o parte importantă a culturii românești. Este destul de surprinzător să aflăm despre diversitatea bucătăriei tradiționale care poate fi găsită în Dobrogea România. Regiunea combină influențe din multe alte culturi, inclusiv turc, grec, bulgar și român.

Dobrogea este o regiune cu multe feluri de mâncare tradiționale, inclusiv plăcinta dobrogeană. Această plăcintă este făcută dintr-o crustă de grâu cu straturi de carne măcinată, cartofi și legume. Un dezavantaj al plăcintei Dobrogea este că necesită destul de mult timp pentru a pregăti și a găti.

Crusta de patiserie este umplută în mod tradițional cu un amestec de carne de vită măcinată, dar poate fi umplută și cu carne de porc măcinată sau pui. În unele cazuri, este, de asemenea, umplut cu carne de miel sau curcan combinată cu orez sau cartofi pentru a o face mai ușoară pentru cei care doresc să urmeze o dietă mai sănătoasă.

Clima în Dobrogea

Temperaturile medii sunt scăzute până la moderate, cu o medie de 17,6 grade Celsius în ianuarie și 26,6 grade Celsius în iulie. Clima este foarte caldă pentru toate anotimpurile, dar se poate răci foarte mult noaptea în lunile de iarnă. În Dobrogea România nivelurile de precipitații sunt scăzute, fiind de aproximativ 700mm pe an. Dobrogea are un climat uscat, deoarece este situat pe partea de est a Munților Carpați. Citește mai departe.

Clima Dobrogei este influențată de ceea ce se numește vânturi „temperate oceanice” care aduc aer cald din Marea Neagră în această regiune a României, care poate provoca temperaturi foarte ridicate în lunile de vară. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată a fost de 45 de grade Celsius pe 24 iunie 2018!

Întrebări frecvente

Unde se află Dobrogea?

Dobrogea se află asezată în partea de sud-est a României, între Dunăre si Marea Neagră. Dobrogea ofera țării noastre ieșire directă la Marea Neagră și se găsește poziționată la sud de Delta Dunării. Regiunea Dobrogea de Sud se află în Bulgaria.

Câte județe formeaza Dobrogea?

Pe teritoriul României Dobrogea este compusă din două județe: Tulcea si Constanța, dar Dobrogea se extinde și în Bulgaria unde este alcătuită din provinciile Dobrici și Silistra.

Care sunt cele mai importante orașe din Dobrogea?

În partea românească a Dobrogei, cele mai importante orașe sunt: Constanța, Tulcea, Medgidia și Mangalia, iar în partea bulgărească a Dobrogei cele mai importante orașe sunt: Dobrici, Silistra, Turtucaia și Cavarna.

Care sunt cele mai importante obictive turistice din Dobrogea?

Avand in vedere iesirea la Marea Neagra, statiunile litorare sunt unele dintre cele mai importante atractii dar si locurile pline de cultura si istorie cum ar fi nenumaratele cetatii, muzee, monumente si atractii naturale cum ar fi pesterile, atrag anual miloane de turisti.

Cand a fost dobrogea anexată României?

Dobrogea a fost inițial anexată României în 1878 dar în 1940 Romania pierde partea de sud a Dobrogei (denumită și Cadrilaterul) în favoarea Bulgariei.