După cum, cel mai probabil, știți deja Bucureștiul este capitala și cel mai mare oraș al României. Este un important centru cultural, industrial, financiar și religios cu o populație de peste 2 milioane de locuitori. Acest oraș are o istorie lungă, care datează din secolul al XIII-lea, când s-a aflat sub ocupație otomană timp de mai bine de 150 de ani. Treptat, a devenit o răscruce importantă pentru comerțul dintre Europa de Vest și Turcia și s-a dezvoltat în mod spectaculos, nu degeaba fiind numit „Micul Paris” încă din veacul al XIX-lea. Capitala și-a trăit momentul ei de glorie, datorat aerului franțuzist pe care l-a căpătat, dar nici acum nu putem spune că este mai prejos. Muzeele, arhitectura, lăcașurile de cult, expozițiile de artă, diversele centre comerciale și evenimentele organizate atrag tot mai mulți turiști, dar și tineri doritori să se mute în capitală. Cine nu ar vrea să guste puțin din toate avantajele pe care un oraș mare le are de oferit?
Bucureștiul este un oraș frumos cu o mulțime de atracții turistice. Are o istorie bogată și oamenii sunt foarte prietenoși. Există multe muzee, galerii de artă, parcuri, teatre și cinematografe de explorat. Bucureștiul este capitala și cel mai mare oraș al României. În mod tradițional, este considerat unul dintre cele mai importante centre industriale din țară. Bucureștiul a cunoscut evoluții semnificative în arhitectura, populația studențească și sistemele de transport public. Citește mai departe.
În Casa Poporului există expoziții ale diferiților artiști din întreaga lume care se schimbă la fiecare două luni. Există, de asemenea, o grădină botanică care există din 1860 și are aproximativ 3200 de specii diferite de plante și 2000 de soiuri de arbori. Bucureștiul are, de asemenea, câteva biserici istorice vechi, cum ar fi Biserica Stavropoleos și Biserica Sf. Ecaterina, care se găsesc lângă Piața Revoluției. Bucureștiul are și teatre precum Teatrul Național, Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul de Revista si multe altele.
Ateneul Român este o instituție culturală națională din București, România, fondată în 1879. Este situat pe Calea Victoriei, între Piața Rosetti și Piața Universității. Clădirea a fost construită între 1883 și 1890, fațada fiind proiectată de arhitectul Petre Antonescu. Casa Poporului este unul dintre cele mai importante monumente din Bucuresti care a fost construit in anul 1983. Este situata in punctul de intalnire al Bulevardul Revolutiei (Bulevardul Revolutiei) si Calea Victoriei. Casa Poporului este, de asemenea, una dintre atracțiile turistice majore ale Bucureștiului și găzduiește Complexul Muzeal Național Român. Muzeele includ Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie a României.
Bucureștiul este capitala și cel mai mare oraș din România. Este situat în sud-estul României, la intersecția rutelor comerciale care duc spre Europa de Vest și Europa de Est. Centrul vechi al Bucureștiului găzduiește numeroase atracții turistice, inclusiv unul dintre cele mai mari teatre de operă din Europa. Centrul vechi se caracterizează prin două trăsături izbitoare: arhitectura sa și numărul mare de spații verzi care sunt întreținute de un sistem de parcuri, grădini și zone verzi. Citește mai departe.
Turismul reprezintă aproximativ 10% din PIB-ul României, peste 9 milioane de turiști vizitând Bucureștiul în fiecare an. Turismul romanesc este foarte atractiv deoarece cuprinde atat obiective turistice naturale, cat si situri istorice legate de diverse culturi care au locuit in Romania - cultura dacica, cultura romana medievala, cultura Imperiului Otoman si cultura habsburgica.
Bucureștiul are o tradiție îndelungată de a primi turiști străini. Orașul are multe de oferit în ceea ce privește frumusețea naturală, arhitectura interesantă și cultura plină de viață. Cu toate acestea, numărul turiștilor străini a scăzut dramatic după revoluția din 1989. În 2016 România a devenit membră oficială a Uniunii Europene, iar cifrele din turism au început să se îmbunătățească din nou.
În București există câteva atracții turistice majore care atrag în principal localnici din București dar și din alte orașe din toată România, precum centrul vechi cu bisericile și muzeele sale istorice. Drept urmare, aeroporturile și gara de nord au fost modernizate în ultimii ani. Bucureștiul are doua aeroporturi care oferă zboruri în întreaga lume, conectând România cu peste 100 de țări. Gara de nord permite călătorilor să ajungă în orice parte a României sau în țările învecinate cu trenul.
Turismul a contribuit important la creșterea economică a României. Acesta a permis țării să-și sporească prezența internațională și este categoria majoră de comerț internațional cu cea mai rapidă creștere din lume. Turismul în București contribuie major la economia orașului și oferă numeroase atracții turistice. Centrul vechi este o atracție turistică populară în București, cu multe clădiri istorice și muzee care reprezintă cultura românească. Există o mulțime de parcuri și piețe pe care turiștii le pot explora, precum și centre comerciale și cafenele la câțiva pași distanta.
Exista o multime de restaurante in Bucuresti unde poti savura o mancare traditionala romaneasca sau una internationala. Restaurantele tradiționale oferă o varietate de mâncăruri care sunt autentice și populare pentru gustul multor oameni. Bucătăria tradițională include mâncăruri care au fost gătite de ani de zile, fără condimente sau arome suplimentare din alte culturi. Exemplele includ tocana de pui, cozonacul și sarmalute. Citește mai departe.
Restaurantele internaționale oferă un meniu mai larg, inclusiv mâncăruri din diferite părți ale lumii. Puteți găsi mâncăruri internaționale la aceste restaurante, care include mâncăruri din China, Mexic și multe alte țări de pe glob. Comenzile ar putea dura mai mult să iasă, dar vor merita! În București există o mulțime de oportunități și pentru bucătăria internațională. Unele dintre cele mai populare tipuri includ mâncarea italiană, mâncarea chinezească sau pizza.
Restaurantele traditionale romanesti au cateva preparate reprezentative pentru aceasta bucatarie. Printre aceste feluri de mâncare se numără mămăligă, un preparat din făină de porumb și apă care se fierbe apoi se coace, și sarmale, un preparat din carne care poate fi gătit cu varză sau frunze de viță de vie.
Bucureștiul este un oraș care este construit pe un platou, ceea ce înseamnă că mașinile nu sunt chiar cea mai bună modalitate de a te deplasa prin oraș. Transport in comun: Cele doua optiuni principale de transport in comun in Bucuresti sunt metroul si autobuzul. Una dintre cele mai populare rute de autobuze este de la Piata Presei la Piata Victoriei. Metroul din București este modern și ajunge în majoritatea zonelor orașului. De fapt, au construit stații noi chiar și anul acesta. Un taxi poate fi găsit cu ușurință pe orice stradă importantă din București, inclusiv pe Calea Victoriei și Calea 13 Septembrie. Uber a devenit una dintre cele mai populare metode de transport din România prin intermediul aplicațiilor și furnizorilor lor de servicii. Citește mai departe.
Bucureștiul este un oraș cu un sistem de transport public moderat. Bucureștiul are o gamă largă de opțiuni de transport pentru navetiști, precum autobuze, metrouri și tramvaie. Transportul public este de obicei cea mai ieftină și mai ușoară modalitate de a vă deplasa prin București. De asemenea, este cea mai bună opțiune pentru cei care suferă de rău de mișcare, deoarece este adesea mai silențios decât alte moduri de transport și nu necesită concentrare. Un dezavantaj al folosirii transportului public în București este că nu există întotdeauna suficient spațiu pentru depozitarea bagajelor sau a obiectelor personale. În general, transportul public din București poate fi considerat sigur și ușor de navigat, dar nu întotdeauna convenabil pentru cei care doresc să călătorească pe distanțe lungi în programul propriu.
Există multe opțiuni posibile de transport în București. Puteți lua un taxi, puteți închiria o mașină sau puteți folosi transportul public. Există autobuze, tramvaie și metrou. Dar dacă doriți să vă bucurați de arhitectura orașului și să evitați ambuteiajele ar trebui să luați o bicicletă sau un scuter de închiriat. În București există o opțiune pentru fiecare gust și buget.
Bucureștiul este un oraș situat în partea de sud-est a României. Are o temperatură medie de 10 grade Celsius, dar devine foarte frig în lunile de iarnă. Temperatura medie maximă este de 26 de grade Celsius, iar temperatura minimă este de 1 grad Celsius. Precipitațiile cad în principal în timpul toamnei și al iernii, cu nivelurile de umiditate care fluctuează între 60 și 75%. Clima din București este în general plăcută, dar se poate răci în timpul iernii, așa că dacă plănuiți să vizitați Bucureștiul ar fi bine să evitați această perioadă de timp. Cel mai bun moment pentru a vizita Bucureștiul depinde de ceea ce ești interesat să faci sau să vezi deoarece există diferite anotimpuri care variază în funcție de activitatea pe care vrei să o faci sau să o vezi. Citește mai departe.
Bucureștiul are o climă temperată cu patru anotimpuri. Se caracterizează prin veri calde și ierni reci. Iarna este sezonul cel mai rece, cu o temperatură medie de -1°C (30°F). Vara este cel mai cald anotimp, cu o temperatură medie de 23°C (73°F). Cel mai bun moment pentru turiști pentru a vizita Bucureștiul este toamna (septembrie-octombrie) sau iarna (decembrie-februarie).
Bucureștiul este capitala și cel mai mare oraș al României. Orașul are o climă temperat-continentală, cu ierni reci și veri calde. Iarna este relativ blândă pentru latitudinea sa, cu temperaturi medii în jur de 2°C (36°F) în ianuarie, cea mai rece lună. În medie, există aproximativ 12 zile pe an sub -10°C (14°F). Bucureștiul are ierni înzăpezite, cu o ninsoare medie anuală de aproximativ 15 centimetri (6 inci). Vara în București are o dispoziție tipic însorită, cu o temperatură medie de 23°C (73°F) în iulie, cea mai caldă lună. Temperaturile din timpul zilei sunt de obicei între 27-35 de grade Celsius. Există aproximativ 70 de zile pe an peste 25 °C (77 °F).
Bucureștiul este capitala României și este cunoscut pentru că găzduiește multe atracții. Bucureștiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa de Est. Are multe de oferit turiștilor. Bucureștiul găzduiește numeroase clădiri istorice, care sunt, de asemenea, unele dintre cele mai populare destinații turistice din București. Unul dintre ele este Palatul Parlamentului sau „Casa poporului”. Este a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon. Pe langa cladiri, Bucurestiul dispune de o multime de spatii verzi perfecte pentru persoanele care doresc sa evadeze dintr-un mediu urban si sa se bucure de natura. Turiștii care vin în București pot găsi multe restaurante în tot orașul care servesc mâncăruri delicioase din bucătăria românească, precum și din bucătăria internațională precum cea italiană.
Bucureștiul este capitala și cel mai mare oraș din România, situat în sud-estul țării. Bucureștiul este o metropolă care are o populație de peste 2 milioane de locuitori și este considerat unul dintre cele mai poluate orașe din Europa.
Orașul București este unul dintre cele mai importante orașe din România. Capitala este cunoscută pentru istoria sa bogată, arhitectura sa uimitoare și toate lucrurile minunate de văzut. Iată câteva atracții care merită vizitate atunci când ești în București. Palatul Parlamentului. Aceasta este oficial una dintre cele mai mari clădiri din Europa de Est. Această clădire are multe de oferit pentru oricine o vizitează - de la arhitectură uluitoare la fântâni frumoase. De asemenea, găzduiește multe muzee care au expoziții care se schimbă în mod regulat.
Cel mai vechi cartier al Bucureștiului se numește „Centrul Vechi”. Această zonă este cunoscută sub denumirea de cartierul Lipscani. Include strada Lipscani, care a fost una dintre primele străzi din București. Această stradă era plină de magazine și magazine care vindeau de toate, de la haine, pantofi și alte articole. Strada este acum pietonală și are multe restaurante din care turiștii să aleagă. Alte atracții din acest district sunt: Curtea Veche, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Piața Universității
Există multe diferențe între centrul vechi al Bucureștiului și cel nou. Designul centrului vechi nu a fost planificat din timp, dar tot e frumos pentru că este plin de caracter. Noul centru este amenajat în blocuri, cu clădiri mai înalte și magazine care arată toate la fel. Arhitectura centrului vechi se caracterizează prin neregularitatea sa. Există multe înălțimi și forme diferite care îi conferă un stil unic. În schimb, noul oraș a fost planificat de la zero după cel de-al Doilea Război Mondial, cu o abordare modernă a arhitecturii. Blocurile au fost amenajate cu un ochi pentru uniformitate între clădiri și magazine.
Cateva dintre principalele atractii turistice din Bucuresti sunt: Palatul Parlamentului, care este cea mai mare clădire civilă din lume și a doua cea mai mare clădire administrativă, după Pentagon. Acest monument masiv în stil neoclasic a fost proiectat de arhitecți locali din București și Germania de Vest. Adăpostește Senatul României, Camera Deputaților, Muzeul Național de Artă Contemporană și alte instituții naționale. Muzeul National de Istorie a Romaniei: Muzeul detine o valoroasa colectie de picturi si sculpturi ale artistilor romani precum si piese valoroase din toata Europa. Muzeul are, de asemenea, una dintre cele mai mari colecții din Europa de Est, cu peste 30 de mii de obiecte. Exponatele acoperă multe perioade importante din istoria României, cum ar fi cucerirea romană, Epoca medievală până la comunism.
Bucureștiul este un oraș istoric care te va uimi prin bogata sa moștenire. Există multe monumente de explorat în București. Bucureștiul are numeroase zone verzi. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci atunci când explorezi Bucureștiul este să faci o plimbare prin aceste zone verzi.
Bucureștiul este o destinație interesantă cu diferite anotimpuri. Cel mai bun moment pentru a vizita Bucureștiul este primăvara târzie sau începutul verii. Există, de asemenea, multe festivaluri în oraș, așa că este o idee bună să le vizitați în timpul unuia dintre aceste evenimente - va fi o explozie! Multă lume se bucură să viziteze Bucureștiul în timpul iernii din cauza zăpezii care acoperă orașul.
Orașul a fost întotdeauna în centrul puterii, religiei, comerțului și politicii din România. Zona orașului vechi, care se întinde pe zece kilometri pătrați în apropierea centrului Bucureștiului, găzduiește repere arhitecturale frumoase, cum ar fi Curtea Domnească Veche, care găzduiește Muzeul Național Român și Palatul Parlamentului - una dintre cele mai mari clădiri (neterminate) din lume. Cea mai veche parte își păstrează aroma medievală, îmbrățișând și tendințele moderne. Bucureștiul oferă vizitatorilor cafenele fermecătoare.
Bucureștiul este un oraș frumos cu multe atracții turistice și clădiri istorice. Puteți petrece câteva zile vizitând obiectivele turistice sau vizitând muzee. De asemenea, puteți vizita Palatul Parlamentului, care este una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume. Daca iti place natura, ar trebui sa vizitezi Parcul Herastrau care este unul dintre cele mai verzi si mari parcuri din Bucuresti. Deoarece Bucureștiul are atât de multe de oferit, îți poți planifica călătoria în funcție de ceea ce te interesează cel mai mult!
De obicei, este mai ieftin să cumpărați un permis de o zi pentru toate atracțiile decât să cumpărați bilete individuale. Costul Bucharest City Pass acoperă cinci atracții, inclusiv Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Militar, Muzeul Satului, Palatul Deltei Dunării și Centrul său de Expoziții și Muzeul Satului.
România este o țară din Europa de Est cu o istorie lungă și diversă. Sunt multe lucruri de făcut pentru turiști, dar cea mai populară activitate presupune vizitarea Munților Carpați. Carpații sunt cel mai înalt lanț muntos al României și acoperă aproximativ jumătate din teritoriul țării. Priveliștile de pe vârfurile munților sunt uluitor de frumoase, mai ales toamna când frunzele devin violet și galbene. Există multe modalități de a explora această regiune - mersul pe jos sau cu bicicleta pe unele dintre numeroasele trasee de drumeții, făcând o excursie cu barca pe unul dintre multele lacuri sau chiar pomparea de adrenalină într-o excursie off-road. Călăria este, de asemenea, populară printre turiștii care doresc să vadă mai mult, dar nu au timp pentru excursii de toată ziua.
Prima categorie este hotelurile din apropierea aeroportului. Acestea sunt unități care sunt situate în apropierea aeroporturilor, ceea ce le face foarte convenabile pentru călătorii care sosesc sau pleacă de pe aeroportul din București. A doua categorie sunt hotelurile din apropierea Orașului Vechi, cunoscut și sub numele de Centrul Vechi. Aceste unități sunt situate în apropiere de zona veche a Bucureștiului și includ repere istorice precum Piața Unirii care găzduiește Piața Revoluției, Piața Palatului, Teatrul Național și Ateneul Român. A treia categorie sunt hotelurile de tip boutique din centrul Bucureștiului, care includ facilități precum centre de afaceri, spa și centre de fitness.
Hotelurile de primă clasă sunt cele mai luxoase și mai scumpe. A doua categorie include hoteluri care nu nu sunt la fel de luxoase, dar au totuși unele dintre aceleași facilități ca și hotelurile de primă clasă, inclusiv un serviciu de concierge, room service și alte facilități. Hotelurile de clasa a treia sunt cele mai ieftine dintre cele trei tipuri de hoteluri. Acestea oferă facilități și servicii minime care ar include de obicei doar un pat cu lenjerie de pat, facilități de baie privată, televiziune prin cablu și un ceas cu alarmă.
Un factor important în găsirea unei locuințe în București este dacă este vorba de garsonieră, apartament sau casă. Dacă ești în căutarea unui apartament, atunci căutarea unui loc va fi puțin mai ușoară pentru că sunt multe agenții care oferă acest serviciu. Fiecare proprietate are un tip diferit de interior și exterior. Unele au grădini și altele au balcoane, în timp ce unele au o singură cameră, în timp ce altele au mai mult de două camere. Preturile pot varia semnificativ in functie de locatie si marimea proprietatii. Este bine să știi ce îți dorești înainte de a începe să cauți pentru a-l găsi rapid și fără prea mult efort. In Bucuresti sunt multe agentii care ofera acest serviciu. Fiecare proprietate are diferite tipuri de interioare și exterioare - unele cu grădini sau balcoane
Mulți călători care caută un loc de cazare în București au dificultăți în a decide care este cea mai bună opțiune. Există numeroase agenții care oferă rezervări la hoteluri în București, dar nu toate sunt specializate în acest tip de servicii. Pentru a găsi cea mai bună ofertă, mulți oameni apelează la site-urile de rezervare online. Aceasta poate fi o idee excelentă dacă știți la ce hotel doriți să stați sau dacă doriți doar câteva informații suplimentare despre diferite locuri de cazare înainte de a decide între ele.
Mâncărurile tradiționale românești sunt foarte diverse. Ele diferă în provincii, regiuni, festivaluri tradiționale și tradiții de familie. Carnea de porc este cea mai folosită carne pentru prepararea acestor mâncăruri, dar și carnea de vită și miel sunt populare. Alte ingrediente importante includ cartofii, brânza, ouăle, orezul sau pastele; legume precum varza, ceapa sau usturoiul; diverse condimente precum cimbru sau salvie; și fructe precum merele sau perele.
Bucătăria românească este un amestec de bucătării din țările vecine, inclusiv germană, maghiară, italiană și slavă. Dar are propriile sale elemente distinctive. Unul dintre cele mai importante lucruri de știut despre mâncarea românească este că este servită în stil de familie. Mâncărurile tradiționale românești sunt foarte diverse, în funcție de locul în care vă aflați în România. De exemplu, în București multe restaurante servesc preparate tradiționale din Transilvania sau Moldova.
Un restaurant tradițional este un restaurant care servește doar mâncare dintr-o singură țară. Restaurantele tradiționale oferă de obicei mâncăruri din țara pe care o reprezintă și pot oferi și mâncăruri regionale. Un restaurant internațional este un restaurant care oferă preparate din mai multe țări, ceea ce înseamnă că are mâncare din diferite regiuni ale lumii. Nu există limită a ceea ce poate fi servit într-un restaurante internațional, așa că clienții au o mulțime de opțiuni când vine vorba de mâncare.
Bucureștiul este un oraș cu o varietate de opțiuni de transport public, de la taxiuri până la metrou. Sistemul de metrou din București este unul dintre cele mai aglomerate din Europa și are șase linii care ajung în tot orașul. Este, de asemenea, ieftin comparând cu alte orașe europene precum Dublin sau Londra unde prețul unui bilet de intrare este de 1,2 euro, în timp ce în București puteți cumpăra un bilet de intrare cu 1 euro.
Metroul este un sistem de transport public care funcționează în principal subteran și pe șine înalte. Este mai scump decât un autobuz, dar și mai confortabil și mai rapid. Autobuzele funcționează de obicei la suprafață și oferă mai puțin confort. Un autobuz poate opri oriunde pentru a prelua pasageri, în timp ce un metrou oprește doar în stațiile desemnate. Un autobuz funcționează la nivelul solului, în timp ce metroul funcționează sub pământ sau la înălțime.
Principalele beneficii ale folosirii transportului public în București sunt că este ieftin și ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faci este să cumperi un bilet de la unul dintre numeroasele aparate, să-l treci pe turnichet și poți lua orice tip de transport. Folosirea unui autobuz este o modalitate excelentă de a călători, deoarece biletele sunt foarte accesibile și permit transferuri nelimitate, fără limitări de timp. Există și prețuri speciale pentru bilete pentru copii, seniori și cei cu dizabilități. Dacă călătoriți în afara orelor de vârf (înainte de 8:00 am sau după 7:00 pm), atunci transportul public poate fi destul de ieftin și convenabil. Și dacă nu vă simțiți în stare să mergeți pe jos toată distanța, taxiurile pot fi folosite în orice moment al zilei și al nopții.
Un bilet de metrou în București costă aproximativ 2,1 lei românești.
Bucureștiul are o climă continentală umedă, cu patru anotimpuri distincte. Temperatura medie în București este de 10°C (50°F), iar precipitațiile sunt de aproximativ 678 mm (27 inchi). Vremea în București se poate schimba semnificativ pe parcursul zilei. Poate fi cald și uscat în timpul orelor de dimineață, dar la începutul după-amiezii va începe să plouă. Temperaturile sunt mai reci iarna, cu ninsori ocazional.
Temperatura medie în București este de 10°C
Cele mai reci luni din București sunt decembrie, ianuarie și februarie.