un apus peste un corp de apă în izmir o clădire mare de piatră cu biblioteca lui celsus în fundal în izmir o clădire înaltă dintr-un oraș în izmir un grup de oameni care stăteau în fața unei clădiri mari cu palmieri în izmir un stol de pescăruși stând pe iarbă lângă un copac în izmir un corp mare de apă cu un oraș în fundal în izmir o vedere a unui munte stâncos în izmir un corp mare de apă cu un oraș în fundal în izmir o clădire înaltă de sticlă în izmir o clădire mare de piatră în izmir un apus peste un corp de apă în izmir un prim plan al unui dig lângă un corp de apă în izmir o clădire mare în fundal în izmir o statuie mare de piatră în fața unei clădiri în izmir un mare turn cu ceas care se înalță deasupra orașului londra în izmir un prim plan al unei străzi în izmir o insulă în mijlocul unui corp de apă în izmir un prim plan al unei străzi în izmir o barca este andocata langa un corp de apa în izmir o vedere a unui oraș cu un munte în fundal în izmir un câmp verde mare cu copaci în fundal în izmir un corp mare de apă cu un oraș în fundal în izmir un tren este parcat pe marginea unui drum în izmir o clădire mare în izmir un drum gol cu o clădire în mijlocul străzii în izmir un corp mare de apă cu un oraș în fundal în izmir un turn cu ceas în fața unei clădiri din cărămidă în izmir o persoană care stă în fața unei clădiri în izmir un corp de apă cu un oraș în fundal în izmir un bărbat într-o piscină cu apă în izmir un tren de pasageri care trăgea într-o gară în izmir o clădire mare de piatră cu biblioteca lui celsus în fundal în izmir un corp mare de apă cu un oraș în fundal în izmir o vitrină de magazin noaptea în izmir un corp de apă cu un oraș în fundal în izmir o vedere a unui oraș în izmir o vedere a unui oraș cu un munte în fundal în izmir un grup de oameni care stau în fața unei clădiri mari în izmir un grup de oameni pe o plajă în izmir un grup de oameni care se plimbă în apă în izmir o clădire veche de piatră în izmir o masina parcata intr-o parcare în izmir o vedere a unei clădiri mari în izmir un pod peste un corp de apă în izmir o navă mare într-un corp de apă în izmir o turmă de oi care pășteau pe un câmp verde luxuriant în izmir un turn mare cu ceas care se înalță deasupra unui oraș în izmir o clădire mare de piatră în izmir turnul orasului în izmir un corp mare de apă cu un oraș în fundal în izmir o statuie în fața unei clădiri în izmir un tren este parcat pe marginea unei clădiri în izmir un grup de oameni mergând în fața unei clădiri în izmir un corp de apă în izmir un turn mare cu ceas în fața turnului cu ceas din izmir în izmir un turn cu ceas în vârful unei plaje de nisip în izmir un autobuz de pasageri care este parcat pe partea laterală a unei clădiri în izmir o vedere a unui oraș în izmir

Izmir

Atena Orientului

Izmir este un oraș-port de pe coasta de vest a Turciei, care a fost locuit de peste 5000 de ani. Este a treia zonă metropolitană ca mărime din Turcia, după Istanbul și Ankara. Orașul este activ din punct de vedere economic pentru marile industrii care se găsesc acolo, inclusiv construcțiile navale, pescuitul, îmbrăcămintea, comerțul și agricultura. Izmir este unul dintre cele mai importante centre economice ale Turciei în afara capitalei, Ankara. A fost un centru lider pentru comerț, cultură și educație de secole. Izmir este unul dintre cei mai importanți exportatori mondiali de covoare și textile pentru casă; produce, de asemenea, oțel, bumbac, produse alimentare și petrochimice.Izmir găzduiește o serie de companii turcești și internaționale. Izmir este un loc interesant pentru expatriați, care are peste 20 de școli cu programe de engleză. Izmir este un oraș global cu potențial de creștere atât economic, cât și cultural. Izmir este principalul port al țării. Izmir este un vechi oraș-port care a jucat un rol important în comerțul pe Drumul Mătăsii către China de Est, India, o parte a Asiei de Sud-Est și Africa sub-sahariană.

Litoral
Litoral Turcia

Activități turistice în Izmir

Există multe activități distractive pe care turiștii le pot face în Izmir. Aici sunt câțiva dintre ele. Activități recreative, cum ar fi înot, surfing și scufundări. Activități precum concerte de muzică clasică și spectacole de teatru. Cursuri de artă turcă și cursuri de limbă. Bucurați-vă de viața de noapte din Izmir, cu o mulțime de restaurante și baruri din care puteți alege. Aceste activități se numără printre lucrurile pe care oamenilor le place să le facă atunci când vin în Izmir în vacanță sau în călătorii de afaceri. Citește mai departe.

Izmir este una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia. Având în vedere locația sa, este ideal pentru cei cărora le place să-și petreacă vacanțele la mare. Există multe atracții în Izmir, unele dintre ele sunt cunoscute, altele nu atât de cunoscute. Vă puteți bucura de diverse tipuri de bucătăria turcească la restaurantele de pe malul mării din Izmir, care oferă mâncăruri locale, precum și mâncăruri internaționale, cum ar fi mâncăruri italiene și grecești, precum și mâncăruri turcești, cum ar fi fructe de mare și mâncăruri din carne.

Izmir este un oraș din Turcia pe malul Mării Egee și Mediteranei. Orașul este cunoscut pentru siturile sale istorice și de patrimoniu bogate. Una dintre cele mai populare activități turistice din Izmir este să faci un tur cu barca în jurul insulei și să vezi unele dintre aceste situri istorice și de patrimoniu, inclusiv moschei, biserici, morminte, teatrul antic, Piața Turnului cu Ceas și multe altele.

Există multe lucruri interesante pe care le puteți face în jurul Izmirului, cum ar fi vizitarea unor muzee, cum ar fi Muzeul de Arheologie din Izmir, care găzduiește o colecție extinsă de artefacte din epoca bronzului, cum ar fi bijuterii din aur, sticlă sau metal; sau vizitarea galeriilor precum Galeria Beykoz, unde au loc în mod regulat expoziții de artă modernă. Unele dintre cele mai populare activități turistice în Izmir includ:

  • Mergeți alături de Kordon, promenada de pe malul apei, mărginită acum de șiruri de blocuri înalte de apartamente și palmieri pe o parte și Marea Egee pe de altă parte, cu un petic mare de gazon și o stradă pietruită între ele, unde puteți un fayton (trăsuri trase de cai). Faytons sunt interzise din 2019 din centrul orașului.
  • Kemeraltı — Un bazar mare, de unde poți cumpăra haine, cadouri etc. Există și o mulțime de saloane unde te poți așeza.
  • Kızlarağası Hanı — Un vechi han (kervansaray) din Kemeraltı, unde poți face cumpărături pentru covoare și bijuterii.
  • Tur cu barca
  • Tur Pamukkale
  • Tur de degustare de vinuri
  • Tur Pergamon (Orașul Patrimoniului Mondial Unesco)
10.0
Excepţional
Hayal Tadında
Bungalou întreg – 12 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 2 băi
158.00 EUR
Detalii
9.8
Excepţional
İZMİR merkezde müstakil TEMİZ küçük ev
Apartament întreg – 40 m²: 3 paturi • 2 dormitoare • 1 living • 1 baie
56.81 EUR
Detalii
9.7
Excepţional
Doors Urla Hotel & Bungalows
Bungalou întreg – 20 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
138.36 EUR
Detalii
9.4
Superb
Hyatt Regency Izmir IstinyePark
Cameră de hotel: 2 paturi
147.28 EUR
Detalii
9.4
Superb
Huzurla otel
Cameră de hotel: 1 pat
135.86 EUR
Detalii
9.3
Superb
Konakli Apartments Izmir
Apartament întreg – 80 m²: 3 paturi • 2 dormitoare • 1 living • 1 baie
48.14 EUR
Detalii
9.2
Superb
Pir Efes Konakları
2 paturi
113.36 EUR
Detalii
9.2
Superb
Key Hotel
Cameră de hotel: 1 pat
161.87 EUR
Detalii
9.2
Superb
Elegant & Cozy Retreat Home, City Center Gem by the Seaside, Steps from the Tram
Apartament întreg – 150 m²: 9 paturi • 2 dormitoare • 1 living • 2 băi
95.68 EUR
Detalii
9.1
Superb
Izmir Marriott Hotel
Cameră de hotel: 1 pat
155.84 EUR
Detalii

Hoteluri în Izmir

Izmir este unul dintre cele mai vizitate orașe din Turcia și oferă o varietate de locuri de cazare, așa că vei găsi întotdeauna ceva pentru nevoile tale atâta timp cât știi să alegi în mod corespunzător. Unii oameni preferă să stea la un hotel cu caracteristici all inclusive, în timp ce alții caută hoteluri de lux care oferă servicii personalizate. Pe de altă parte, există cei care nu vor să cheltuiască prea mulți bani și preferă, în schimb, hoteluri de buget, care vin cu un preț mai accesibil. Pensiunile și apartamentele sunt, de asemenea, opțiuni excelente dacă doriți să stați undeva în afara centrului orașului, dar în imediata apropiere de acesta. Casele de inchiriat ofera o alta optiune pentru cei care au nevoie de mai mult spatiu sau vor sa fie inconjurati de natura. Citește mai departe.

Există multe hoteluri în Izmir care sunt perfecte atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri. Hotelurile variază de la hoteluri bugetare până la hoteluri de lux all inclusive. Există, de asemenea, apartamente și case disponibile pentru închiriere. Dacă aveți un buget redus, există o mulțime de pensiuni și apartamente de închiriat, precum și case de închiriat din care puteți alege. Pentru cei care caută o experiență de cazare mai plină de viață pe care Izmir o are de oferit, există și nenumărate clădiri dezafectate care au fost transformate în baruri, cluburi și restaurante - unele destinate în mod special turiștilor, în timp ce altele sunt mai mult în stil „tradițional turcesc” - cu decoruri intime. potrivit pentru întâlniri sau grupuri mari.

9.1
Superb
Mia City Hotel
2 paturi
119.92 EUR
Detalii
9.1
Superb
Güzelbahçe yemek atölyesi
Cameră cu baie comună: 1 pat
19.80 EUR
Detalii
9.0
Superb
1870's Taş Konak Otel - Sanat Sokağı
Cameră de hotel: 1 pat
104.63 EUR
Detalii
9.0
Superb
Radisson Hotel Izmir Aliaga
Cameră de hotel: 1 pat
125.99 EUR
Detalii
9.0
Superb
Ramada by Wyndham Izmir Aliaga
Cameră de hotel: 1 pat
160.00 EUR
Detalii
9.0
Superb
Met Boutique Hotel
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
100.51 EUR
Detalii
8.9
Fabulos
Swissotel Buyuk Efes Izmir
Cameră de hotel: 1 pat
170.95 EUR
Detalii
8.8
Fabulos
Emens hotel
1 pat
94.91 EUR
Detalii
8.8
Fabulos
Wyndham Grand Izmir Ozdilek Thermal & Spa
Cameră de hotel: 1 pat
145.66 EUR
Detalii
8.8
Fabulos
Zübeyde Hanım Homes
Apartament întreg – 60 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
94.64 EUR
Detalii

Atracții turistice în Izmir

Izmir are multe atracții turistice pentru vizitatorii care doresc să profite de tot ceea ce are de oferit acest oraș. Orașul este renumit pentru bucătăria sa, fiind o destinație la modă și fiind unul dintre cele mai importante orașe antice din istorie. Haideți să explorăm activitățile de care vă puteți bucura în Izmir! Citește mai departe.

Izmir este un oraș-port de pe coasta Mării Egee a Anatoliei. Orașul are un stadion olimpic, al doilea ca mărime din Turcia. Izmir oferă vizitatorilor săi o serie de atracții care variază de la situri arheologice la clădiri moderne. De la Agora portul antic până la noul stadion din Izmir, există multe locuri pe care turiștii le pot vedea.

Orașul Izmir este un frumos oraș antic turcesc, care a fost fondat de vechii greci. Geografia orașului este alcătuită din dealuri și câmpii, care au o frumusețe naturală mereu prezentă. Vremea în Izmir este foarte plăcută, cu veri fierbinți, ierni mai răcoroase și primăveri calde. Arhitectura din Izmir a fost influențată de multe civilizații. Templele grecești antice sunt încă în picioare până în zilele noastre. Unele dintre cele mai populare atracții turistice în Izmir includ:

  • Piața Konak — Piața principală a centrului orașului, renumită pentru turnul cu ceas, unul dintre simbolurile unice ale Izmirului. Turnul cu ceas a fost construit în 1901. În jurul pieței se află și Moscheea Konak Yali și Bazarul Kemeraltı.
  • Asansör (Lift) — A fost construit de un om de afaceri evreu în 1907. Scopul a fost de a ajuta locuitorii să meargă în cartierele lor de pe vârful dealului. Liftul obișnuia să funcționeze printr-un mecanism acționat de apă. Ulterior, a fost restaurat de Primăria Izmir, iar acum funcționează la electricitate. Există un restaurant situat în partea de sus a liftului, cu vedere spre Izmir.
  • Plaje — Având o coastă pe Marea Egee, Izmir deține o mulțime de plaje care nu sunt prea departe de centrul orașului. Există transport public disponibil pentru majoritatea dintre ei. Locurile includ Foça, Dikili, Urla, Seferihisar și Çeşme.
  • Alsancak — străzi mici cu o mulțime de baruri în case vechi din epoca otomană, unde poți să bei un Çay (ceai turcesc) sau o bere și să încerci mai multe arome de pipe de apă.
  • Karsiyaka - înseamnă literal „partea opusă”, Karsiyaka se află în cealaltă parte a Golfului Izmir, are câteva vederi frumoase asupra Konak și Alsancak. Karsiyaka oferă, de asemenea, viață de noapte plină de viață și una dintre principalele străzi comerciale pietonale din Izmir. Se poate ajunge cu feribotul (vapur) și Izban.
  • Kadifekale — vechi castel de pe dealul după care poartă numele.
  • Unele rămășițe ale orașului roman original Smirna pot fi văzute la Agora.
  • Teleferik (telecabină) - Acesta a fost redeschis recent după mulți ani de închidere. Deservit din 1977, transportă oameni până la 423 m. sus deasupra nivelului mării. Există restaurante, cafenele și magazine de cadouri situate pe vârful dealului. (in constructie)
8.8
Fabulos
ROİ HOTEL İZMiR
Cameră de hotel: 1 pat
64.80 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
Balcony & Sea View Flat in Karsiyaka
Apartament întreg – 85 m²: 1 pat • 1 dormitor • 1 baie
113.77 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
Punta Vista Otel
Cameră de hotel: 1 pat
115.53 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
Şenyıldız Hotel
Cameră de hotel: 1 pat
116.75 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
Renaissance Izmir Hotel
Cameră de hotel: 1 pat
129.92 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
Hay Hotel Alsancak
1 pat
116.04 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
Park Inn by Radisson Izmir
Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
116.90 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
L'Agora Old Town Hotel & Bazaar
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
125.90 EUR
Detalii
8.7
Fabulos
The Yalı Konak Hotel İzmir
Cameră de hotel: 1 pat
100.95 EUR
Detalii
8.5
Foarte bine
My House Urla
Cameră de hotel: 1 pat
70.94 EUR
Detalii

Experiența culinară în Izmir

Izmir, care este al treilea oraș ca mărime al Turciei, este un refugiu pentru experiențe culinare. Oamenii din Izmir ies să mănânce în medie de 3 ori pe săptămână și le place bucătăria internațională și tradițională turcească. Există multe restaurante care oferă mâncare delicioasă. În ceea ce privește bucătăria, Izmir oferă mâncare din toată Turcia și din străinătate. Puteți găsi orice, de la mâncare stradală la mâncăruri tradiționale turcești și la restaurante internaționale. Citește mai departe.

Izmir este un oraș de coastă din sud-vestul Turciei. Adăpostul a peste 4 milioane de oameni, orașul are o scenă culinară înfloritoare. Există multe restaurante internaționale care oferă preparate din bucătăria tradițională turcească, împreună cu alte mâncăruri din întreaga lume. Mâncarea de stradă este, de asemenea, populară în Izmir, cu mâncăruri precum lahmacun, simit și halimba disponibile peste tot. Pentru a încerca mâncărurile tradiționale, mergeți la unul dintre numeroasele restaurante tradiționale din Izmir, unde puteți găsi oferte de masă de până la 5 lire turcești.

8.5
Foarte bine
Alaçatı Aura Plus
Cameră de hotel: 1 pat
72.42 EUR
Detalii
8.5
Foarte bine
Viva La Vita Butik Otel
1 pat
62.56 EUR
Detalii
8.5
Foarte bine
Büyük Konak İzmir
Apartament întreg – 80 m²: 2 paturi • 1 dormitor • 1 living • 1 baie
91.08 EUR
Detalii
8.5
Foarte bine
Svalinn Hotel
3 paturi
140.76 EUR
Detalii
8.5
Foarte bine
TAV Airport Hotel Izmir
Cameră de hotel: 2 paturi
86.94 EUR
Detalii
8.4
Foarte bine
st945 Palas Otel
Cameră de hotel: 1 pat
45.26 EUR
Detalii
8.4
Foarte bine
Hotel Beyond
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
119.60 EUR
Detalii
8.4
Foarte bine
Karaca Hotel
Cameră de hotel: Paturi: 1 dublu sau 2 de o persoană
138.09 EUR
Detalii
8.4
Foarte bine
ibis Styles Izmir Bornova
Cameră de hotel: 1 pat
4550.56 TRY
Detalii
8.4
Foarte bine
Hilton Garden Inn Izmir Bayrakli
1 pat
5797.55 TRY
Detalii

Viața de noapte în Izmir

Izmir este al treilea oraș ca mărime din Turcia și are o scenă diversă de viață de noapte. Izmir este unul dintre cele mai industrializate orașe din Turcia. Unele dintre cele mai bune cluburi și baruri sunt în Izmir. Restaurante și cafenele cu muzică live pot fi găsite la fiecare colț de stradă. Nu este un secret pentru nimeni că Izmir este capitala culturală a Turciei. Acest oraș găzduiește muzee, teatre, galerii de artă și universități. Este cunoscut și pentru viața de noapte, cu baruri și cluburi deschise până la primele ore ale dimineții. Citește mai departe.

Popularitatea vieții de noapte din Izmir a crescut și mai mult datorită noilor adăugări în întreg orașul. Există cluburi noi în care oamenii pot dansa toată noaptea, precum și restaurante unde pot mânca mâncare delicioasă și se pot distra cu prietenii. Izmir este un oraș cu renumită viață de noapte. Există multe cluburi de noapte, baruri, restaurante și cafenele unde poți ieși noaptea târziu pentru a te distra.

Clima în Izmir

Izmir este un oraș minunat pe litoral din Turcia. Ca și în majoritatea orașelor, clima depinde de anotimp. Temperaturile medii sunt cuprinse între 13-24 de grade Celsius, în timp ce maxima este de 40 de grade Celsius, iar cea minimă este de 3 grade Celsius. În Izmir sunt două sezoane ploioase, unul din aprilie până în mai și altul din septembrie până în octombrie, în care vă puteți aștepta la o medie de 700 mm de precipitații. În Izmir, veți găsi ierni blânde, cu ninsori reduse, precum și veri moderat caniculare cu furtuni ocazionale. Cel mai bun moment pentru a vizita este între iunie și august - atunci când nu este prea cald sau frig, ceea ce face ca vizitarea obiectivelor turistice să fie mult mai plăcută.